Berserk'ün Film Üçlemesi, "Memorial Edition" Adıyla Anime Dizisi Oluyor

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/dizi/berserk-anime-dizisi-memorial-edition/

image

Berserk film serisi The Golden Age Arc adıyla anime dizisi oluyor. Yapım, düzenlemeler ve yeni eklemelerle Memorial Edition adı altında seyirciyle buluşacak. Serinin mangakası Kentaro Miura’nın vefatından sonra, arkadaşı Kouji Mori ve Miura’nın asistanları tarafından serinin devam edeceği, manganın yayıncısı Young Animal dergisi tarafından duyurulmuştu. Ardından The Golden Age Arc – Memorial Edition’ın duyurusu bu… (DEVAMI…)

3 Beğeni

2016-17 yıllarında yayınlanan seri gibi aşırı kötü bir şey gelmez umarım.

1 Beğeni

Film serilerini ne mantikla TV serisi yaparlar hic anlayamadim. Gundam The Origin ve Gundam Unicorn’un TV serisi versiyonunda sahne eklemek bir yana, sahne bile kesmislerdi. Kaldi ki Berserk gibi kan revan olmasiyla un yapmis bir yapimdan bahsediyoruz.

Yapmayın işte yapmayın. Olmuyor yani. Her şeyin bir uyarlaması olmasın lütfen ya. Güzelim mangaya ve miura’ya yazık olacak.

1 Beğeni

Yine rezalet bir şey çıkmamasını umuyorum ama pek ümitli de değilim.

1 Beğeni

Seri o kadar karışık ki, filmlerin 1997 yılında çıkan yirmi beş bölüm ile ilgisi ne? Filmleri izlemek 1997 yılında çıkan ilk sezonu izlemek gibi mi olur? İlk sezondan sonra ikinci sezon nerede başlıyor? Bunlara bakarken kalsın dedim. Bölümlerde öncesi anlatan kısımları atlarken yeni sezon veya film adı altında aynı şeyi tekrar tekrar izleyemem.

“Memorial Edition” daha önce Golden Age adıyla çıkan 3 Anime filmin 25 dakikalık bölümlere bölünmüş hali. Yani o filmleri izlediysen bu seriyi zaten izlemiş olursun. 1997 yapımı olan versiyon ise 1. bölümünde Timeskip ile başlayıp 2. bölümünden itibaren Golden Age hikaye arc’ını içeriyor. Gerek film üçlemesi/Memorial Edition, gerek 2017 serisi, gerekse 1997 serisi yine Band of Hawk ekibinin yükselişi ve düşüşü üzerinedir fakat anladığım kadarıyla sadece 2017 versiyonu bu hikayenin sonrasını içeriyor.

2 Beğeni