Bey'e Kuruntunun Musallat Olduğu

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Bey’e Kuruntunun Musallat Olduğu – Aylık Öykü Seçkisi

image

Balık oynadı, kara bulutlar aydınlandı. Gök yarıldı, kara toprak ince ince dövüldü. Bey bir adım attı akan suyun sesi dindi, börtü böcek pür dikkat kesildi, bekledi. Bekleye bekleye günler geçti. Bey ne ikinci adımı attı, ne de ilkini geri çekti. Sırtından bir ürperti geçti, eli ayağı buz kesti, içi titredi, yüreğini bir korku sardı. Kimse… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Merhaba,
Öykünün dili tam destanlara yakışır güzellikte. Çok beğendim. Ellerinize sağlık.

2 Beğeni

Çok net bir Dede Korkut öyküsü olmuş. Özellikle Anka’nın kullanımını çok beğendim. Sevgiler.

1 Beğeni

Merhaba Nurgök,

Yazım dili konusunda kendimden pek emin olamamıştım. Birkaç defa vazgeçmek aklımdan geçmedi değil. Beğenmenize sevindim.

Selamlar.

1 Beğeni

Merhaba,

Yazarken aklımda mümkün olduğu kadar Dede Korkut hikayelerine yaklaşabilmek vardı. Az da olsa bu hissi uyandırmış olmak beni mutlu etti. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Selamlar.

1 Beğeni

Zekice bir öykü olmuş, aynı zamanda duru ve akıcı. Kaleminize sağlık.

Akıcı ve Dede Korkut temasına ruhuna uygun bir öyküydü.

Ümit veriyordu vermesine de 40 yiğit zayi oldu o arada :grin:

Elinize sağlık…

Sevgili @Sinan
Guzel bir kissadan hisse olmus. Yazim.dili de bu hikayeye cok yakismis.

Asagidaki ifadeyi hikayenin basinda okuyunca Bey hakkinda ozel bir durum oldugunu dusundunmustum. Dogayi kontrol ediyormussun hissiyati vermisti.

Oyle olmadigini anladigimda bu ifadeyi tam oturtamadim. Bey’in karakterizasyonunda onemli bir yeri olabilecegini dusunmustum.

Ayrica Anka kusu, Oguz Beylerine ve devlete goz kulak.olmasi hususunda daha cok sey okumak.istemistim ki bu olayin onemini okuyucu olarak daha icsellestirebileyim. O kisim biraz ustu kapali gecilmis sanki. Eger anka kusuna onemli oguz beyleri gidiyorsa o zaman bu Bey dr onemli biri olmali ancak basta dedigim gibi karakterizasyona belki bir daha bakmak istersin
Ya da ben okuyucu olarak daha cok sey ogrenmek istiyor da olabilirim:)

Eline ve dusgucune saglik
Sevgiler
Dipsiz