Bile'lerin Masalı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/bilelerin-masali/

image

“İnsanlığın işittiği, yazabildiği, görüp çizebildiği zamanların ötesinden beri var olan sayısız nitelik ve gerçeklik vardır. Tüm bunlardan kimisi gözle görülebildiğimiz kimisi de hissedebileceğimiz şeylerdir. Lakin varlığı kuşkusuz doğru olan pek çok olay veya olağandışı varlık, şanslı belki de şanssız bir grup insan tarafından tanıklık edilirdi. Kısıtlı ama bir o kadar da uçsuz bucaksız olan insan… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Okurken keyif aldığınızı bilmek beni oldukça mutlu etti. Önceki yazılara ve diğer yazan arkadaşların hikayelerine de bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Değerli zamanınız için teşekkür ederim

1 Beğeni

Sanki yeni bir yazarın değil de yıllardır bu işin içerisinde olan bir ustanın eserini okur gibiydim, gerçekten keşke sizleri daha önce keşfedebilseydim. Bu güzel parçayı bizlere okuttuğunuz için ayrıca teşekkür ederim. Dilerim bu yolculuğunuzda verdiğiniz emeklerin karşılığı olarak istediğiniz yerlere ulaşırsınız. Bizleri çok bekletmeyin ve yeni eserlere boğun bizi :slight_smile:

1 Beğeni

Nazik yorumunuz ve değerli vaktiniz için teşekkür ederim. Biraz da olsa güzel zaman geçirmeniziz sağladıysa ne mutlu bana. Önceki sayılardaki öykülerimi ve diğer yazan arkadaşların öykülerini okumanızı tavsiye ederim sizlere. Ve güzel dileğinize oldukça içten bir şekilde amin diyorum

Yine şaşırtmayan güzellikte yazı.Kalemine sağlık.Betimlemelerin,yazım tarzın ve sonundaki çıkarımların müthişti.Sen yazmaya bizde okumaya devam edelim.:clap::clap::clap:

1 Beğeni

Yorumun ve değerli zamanını ayırdığın için teşekkür ederim. Ne mutlu bana ki vermek istediğim mesajları aktarabilmişim. Dilerim ki her birlikte çok daha güzel okur çok daha güzel yazarız…

1 Beğeni

Öncelikle hikayenin akıcılığı ve betimlemeleri beni benden alıp olay örgüsünün içine hapsetti. Hikayedeki karakterlerin duygu, durum ve psikolojilerini tarafsız kalarak kaleme almandan ayrı bir zevk aldım. Ve son olarak senin de dile getirdiğin gibi bu hikaye bir vampirin doğuşunun masalı ve “her masal veya efsane gerçeklikten payına düşeni alır.” Bu hikaye gerçeklikten payına düşeni fazlasıyla almış. Kısacası hikayene bayıldım. Gelecek yazılarını şimdiden iple çekiyorum.

1 Beğeni

Değerli zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Naif ve hemen her alanı tek tek değerlendirdiğiniz yorumunuz için de ayrı teşekkür ederim. Gelecek yazılarda buluşuncaya kadar önceki seçkileri okumanızı tavsiye edebilirim.

1 Beğeni

17.yüzyıl klasikleriyle Agatha Cristie birleşmiş gibiydi. Hem öyküde bir ağırlık göze çarpıyor hem de misafirin gizemi bizi daha da ürkütüyor. Genel olarak beğendim öykünüzü. Ancak küçük bir önerim olacak: Tabi muhtemelen sizin tarzınız böyle ama internet çağında biraz daha sürükleyici olan, “kolay okunan” öyküler yazsanız daha çok okura ulaşırsınız gibi geliyor bana. Tabi herkesin düşüncesi kendine.
Bu dışında öykünüzü çok beğendim, esen kalın…

1 Beğeni

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Hikayelerde veya okuduğum herhangi bir edebi eserde alt mesaj olmasını isteme tutkum kuvvetle muhtemel kalemime de yansımış olmalı. Lakin yorumunuzu göz önünde bulunduracağım. Sağlıcakla kalın…

1 Beğeni

Hikayenizi, karakterlerinizi ve anlattığınız mesajı o kadar çok sevdim ki… Kaleminize, aklınıza sağlık. Mesajlarınızı okuyucunun gözüne sokmadan ama kafasına kibarca ilmek ilmek işleyerek aktarmış olmanız takdire şayan.
Ancak hikayeyi okurken 2 nokta takıldı gözüme, bunları açıklamak ve yanlış anladıysam düzeltilmek isterim…

  1. Hizmetli kadını alımlı, güzel ve 20’lerinin başında bir kadın olarak tasvir etmişsiniz ancak ona ait olduğunu düşündüğüm bir diyalogda alın kırışıklarından bahsedildiğini gördüm. (Daha doğrusu eğer 2 yaşlı kadın konuşuyor olsaydı o tasviri kime yaptığınız anlaşılamayacakmış gibi.)
  2. Hikayenin son kısmında hikaye, üçüncü kişi açısından bir anda kahraman bakış açısına geçiyor gibi geldi. Bu kasten yapılmış bir şey mi emin olamadım.

Enfes bir hikayeydi, tekrardan ellerinize sağlık :slight_smile:

1 Beğeni

Ayırdığınız vakit için ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Beğenmeniz ve vermek istediğim mesajların size ulaştığını belirtmeniz beni oldukça mutlu etti. Belirttiğiniz ilk hususta kırışıklıklarla dolu alın Bayan E’mize aitti. Bir kez daha geri dönüp baktığımda hızla okuyan biri için karışık olabilecek gibi duruyor ancak daha yavaş bir okuyuşla E’ye aitliği fark ediliyor. İkinci husus konusundaysa kasten yaptığım bir şeydi. Yapmak istediğim/yapmaya çalıştığım şey aslında asıl yazarımızın kendini üçüncü kişi ağzından görüp yazmasını, ne sert ne de yumuşak ama mutlak bir çarpıcılıkla dolu bir geçişin ardından kendi ağzından yazmaya başlamasını gayeledim.
Bir başka ifadeyle bendeniz ve Bayan E son paragrafta yer değiştiren iki yazardır efendim…
Sağlıcakla, sevgiyle…

1 Beğeni

Bu kasti ayrıntıyı idrak edememiş olmak beni bir miktar üzdü açıkçası. Gerçekten bu zamana dek gördüğümden çok farklı ve özgün bir üslup seçmişsiniz bunun için bile ayrıca tebrik ederim sizi :slight_smile:

1 Beğeni

Beni oldukça mutlu eden bu naif yorumunuz için içtenlikle teşekkür ederim. Diğer sayılarda yeniden buluşmak üzere…

1 Beğeni