Bilim Kurgu - Antoloji Türünde Dizi Önerileri

Black Mirror dizisinin modern bilim kurgu ve antoloji türlerinde başı çektiğini düşünüyorum. Pek çoğumuzun da bu diziden haberdar olduğunu varsayıp, buna en çok benzediğini düşündüğüm bir diziyle başlayacağım listeye.

.

Philip K. Dick’s Electric Dreams

Philip K. Dick’s Electric Dreams bilim kurgu türünde bir antoloji dizisidir. Black Mirror ile pek çok benzerliği var. Bunun yanında müzikleri de oldukça etkileyici. Dizi/Film müzigi bestecisi Cristobal Tapia de Veer’in bunda payı büyük. (7,3 IMDb)

.

Love, Death & Robots

Love, Death & Robots animasyon, bilim kurgu türlerinde bir antoloji dizisidir. Animasyon olmasının verdiği rahatlık ve sınırsız seçenekle ellerindeki hikayeleri çok başarılı bir şekilde dizi haline getirmişler. Özellikle bazı bölümleriyle ufuk açan bir seri. (8,5 IMDb)

.

Inside no.9

Inside No.9 bir İngiliz kara komedi antoloji dizisidir. Antoloji dizilerinin genel özelliği olduğunu düşündüğüm, aksiyonun 25-30 dakika boyunca saklı tutulup bölümün son 5-1 dakikasında izleyiciye sarsıcı bir şekilde vurulması durumu bu dizide özellikle kendisini hissettiriyor. Bölümün sonunda büyük bir aydınlanma yaşamış oluyorsunuz ve o etki bir süre daha devam ediyor. (8,5 IMDb)

.

The Twilight Zone (2019)

The Twilight Zone, Rod Serling tarafından yaratılan orijinal 1959 televizyon dizisine dayanan bir antoloji serisidir. Senaryo bakımından listedeki diğer dizilerin biraz gerisinde kalsa bile güzel bölümleri de var. (5,8 IMDb)

.

Devs

Devs bir mini bilim kurgu dizisidir. Zamanı, evreni ve determinizmi başarılı bir şekilde ele alıyor. Dizide yer yer aksiyon, gerilim ve ağır felsefe bir arada olsa da senaryo çok sağlam. İlk bölümünün bende bıraktığı etkiyi hala hatırlıyorum. Ayrıca müzikleri fazlasıyla tatmin edici. (7,7 IMDb)

.

Utopia (2013)

Utopia (2013) bir İngiliz bilim kurgu dizisidir. Her şeyden önce, dizinin sinematografisine değinmek istiyorum. Sahne geçişleri, çekimler, mekanlar, kullanılan yoğun sarı ve yeşil tonları diziye karakteristik özellikler katıyor. Zaten ‘‘salgın’’ konusunu işledikleri için bu renkleri sıkça kullanmışlar. Oyunculuklar ayrı bir iyi. Aynı zamanda Cristobal Tapia de Veer burada da müzik yeteneğini sergiliyor. Birçok açıdan tatmin edici bir seri (8,4 IMDb)

.

Upload

Son olarak Upload, bilim kurgu ve kara komedi dizisidir. Diğerleriyle aynı kulvarda değil ve zaten kendisi de böyle bir iddiada bulunmamış. Çerezlik izlenebilecek bir dizi. Absürt komedi seven biri olarak benim hoşuma gitti. (8,0 IMDb)

.

Bu tarz izlediğiniz, sevdiğiniz diziler varsa siz de paylaşın lütfen. :slight_smile:

12 Beğeni

Rick and Morty…

1 Beğeni

Sadece bilim kurgu diyemem ama her bölümü bir motelin 104 numaralı odasında geçen “Room 104” dizisinden bahsedebilirim. Bazı bölümler hayattan kesitler içeriyor, bazıları fantastik, bazen korku oluyor. Bilim kurgu bölümleri de vardı 5-6 tane.

2 Beğeni

Benim favorilerim de Black Mirror ve Love Death & Robots. Bu dizilerin yeni sezonlarında yayınlanabilecek, hatta tamamen orijinal bir antoloji serisi bile olabilecek kapasitede, senaryo ve hikayeler yazmış biri olarak, konu açamadığım için burada potansiyel izleyicilerimin makul önerilerini merak etmemde umarım bir sorun yoktur.

2 Beğeni

Dostlarım, bu tarz bir diziye ihtiyaç duyduğum bir zamandayım :slight_smile:. Önerilerinizi hala bekliyorum.

Tales From The Loop’u şiddetle öneriyorum. Listedeki diğer dizilere göre biraz sakin kalsa da ben büyük bir keyifle seyrettim. :slightly_smiling_face:

Onu izlemiştim atmosferi güzel bayağı ama evet çok yavaş ve biraz soyut.

İlla live action olmasi gerekmiyorsa:

Short Peace
Memories
Robot Carnival
Animatrix
Mobile Suit Gundam MS IGLOO 2: Gravity of Battlefront