Bilime Kulak Verin: Harry Potter Okuyan Çocuklar Daha İyi Birer İnsan Oluyor!

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Bilime Kulak Verin: Harry Potter Okuyan Çocuklar Daha İyi Birer İnsan Oluyor! – Fantastik Canavarlar

image

Eğer sıkı bir Harry Potter takipçisiyseniz mutlaka çok sevdiğiniz bir büyü vardır. Bu kimisi için Patronus büyüsüdür kimisi için ise Expeliarmus büyüsü. Ama serimizin en büyük büyüsü bu saydıklarımız değil. Bilim adamları bu sefer Norveçli balıkçılara krem geliştirmek dışında başka bir araştırma yapmışlar! Journal of Applied Social Psychology’de yayınlanan bir makaleye göre Harry Potter serisini… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Keşke bunu potterheadler dışında birileri okusaydı. Belki o zaman bize gereksiz yere tepki yapmayı bırakırlardı. Bizlere “Bırakın şu gereksiz, gerçekdışı kitabı okumayı” diyen insanların Harry Potter’den elde ettiklerimizi görmeleri güzel olurdu. :smirk: :grinning:

1 Beğeni

Kardeşin Slytherin seviyorsa öyle demesi normal.

Yok yok. Gerçi bazen Voldemort Harry’yi öldürsün diye tezahürat yapıyor ama…

1 Beğeni

Aynen. Hatta ben anneme söyledim bana “Git ya!” dedi. Neyse ki kuzenim var, yoksa ben çoktan çıldırmıştım. Bir Gryffindor rozeti aldım kuzenime mutluluktan havalara uçtu. Kardeşime bunu sana veriyim mi dedim, bana ver de çöpe atıyım şu gereksiz şeyi dedi!

ÇILDIRICAM…

Sonra filmleri izledi birazcık, ısındı Harry Potter’a. Yine de hala Potterhead değil.

1 Beğeni