Haklısın (20 karakter)
Gene Wolfe kitaplarının kapağını beğenen %1’lik kitle içerisindeyim sanırım
Orhan Pamuk detayı harika!
Bence daha güzel olmuş
Olmaz daha çok paint kullanmak lazım. Paintten çıkmadığı belli bunun.
Beklediğim şey tam olarak buydu, teşekkürler
Güncellendi;
Liktorun Kılıcı bir seri eser hem de serinin 3. eseri olmasına karşın neden ilk olarak bunun yayınlandığını anlamadım.
İlk olarak 3. kitap yayınlanmadı. Daha önce serinin ilk kitabı İşkencecinin Gölgesi ve ikinci kitabı Uzlaştırıcının Pençesi yayınlanmıştı.
İşkencecinin Gölgesi ve Uzlaştırıcının Pençesi zaten yayımlandı.
Teşekkür ederim. Benim listede eksik yayınlanmış olarak not almışım hepsine.
Gene Wolfe serilerine hiç hakim değilim. İlgimi çektiği için 3 kitabı aldım ama son bir kitabı daha kalmış. Ufak bir soru sormak istiyorum Gene Wolfe hakim olan dostlar için.
Burada eserleri yazılmış.
The Book of the New Sun
The Book of the Long Sun
The Book of the Short Sun
Adlı kitapların birbiriyle alakası var mı? Ya da aradaki kitaplardan filan. Merak ettiğim için soruyorum. 4 seri son sandım ama araştırınca bunları gördüm ama devam serisi mi onun hakkınd bilgi edinemedim.
Bunlar birbirleriyle bağlantılı 3 farklı seri, hepsi de Gene Wolfe’un yaratmış olduğu “Solar Cycle” evrenine dahil.
İthaki’nin şu an yayınlamakta olduğu 5 kitaplık ana seri:
The Book of the New Sun — (1980-1987)
4 kitaplık devam serisi:
The Book of the Long Sun — (1993-1996)
3 kitaplık final serisi:
The Book of the Short Sun — (1999-2001)
Cansın. Çok teşekkür ederim. Bir üzüldüm şimdi ya Aldıktan sonra fark ettim ne yazık ki. Beklerdim ben 2-3 sene hepsinin çıkmasını
İthaki umarım seri şekilde yayınlar artık…
Bu kitaplar seri halinde ise ilk 5 kitabı okunmalı mı? Yoksa 5 kitap okuduktan sonra hikaye yarıda kalmıyor devam serilerini okumaya gerek yok mu?
5 kitabı okusan yeter.
Hikaye yarıda kalmıyor, devam serileri elzem değil.
Devam serileri hakkında birer cümlelik özetler, okuyup kendiniz karar verebilirsiniz:
In THE BOOK OF THE NEW SUN , Severian is tasked with saving Earth and its dying sun. In THE BOOK OF THE LONG SUN , Wolfe tells the story of a generation ship that was launched to a nearby star system in order to save humanity — perhaps centuries before Severian’s time. In THE BOOK OF THE SHORT SUN , the generation ship has arrived and humanity has mostly landed on Blue, one of two planets orbiting humanity’s adopted sun.