@DenaroForbin incelemesini gördükten sonra kitabı çok merak etmiştim. Darısı ‘Paslanmaz Çelik Sıçan’ ın başına.
Adamlar bizim yayınevlerinden yaratıcı. Korsan ama bu kitap haricinde Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi tek ciltler vs. bir sürü kitabı ciltli yapmışlar.
Baya güzel basmışlar. Al beni al diyor resmen. PDF hali internette var zaten. Okumak için çıktısını alsak daha pahalı olur. İthaki kitabı bir daha basmayacağı için korsan olan kitapları kurumsal olarak şikayet etmiyor sanırım.
Ben aldım kargoya da verdi nasılmış kalitesi merak ettim. Dijital basımını bile 200 e satmaya çalışan fırsatçılar vardı bu fiyatlara karı düşüktür gibi geliyor bana. 60 gram enzo kağıt kullanıyorlarmış iyi mi ki bu kağıt tam bilmiyorum.
Ben de sert kapak ve karton kapak versiyonunu aldım. Umarım güzeldir en azından rafta seri bozulmamış olur. İthaki’nin basacağı yok.
Nerede satılıyor bu kitap? Ben de almak isterim.
Dolap üzerinde bir satıcı satıyor.
İsmi ne acaba almak isterim
Satıcıları bilmiyorum maalesef. Sayfalarda gezinirken denk geldim ben de.
Bu konuda 9-10 mesaj önce @ElijahBaley 'in paylaştığı link mevcut. Dolapta satın aldığım kullanıcının adı: Bookbank .
Korsanda çığır açılmış, harika
Söz konusu kitap, hala baskısı olan ve satılan bir kitap olsaydı kesinlikle haklısınız. Ancak sadece 1000 tane basılmış ve Türkiye yayıncısı tarafından bir daha baskısı olmayacağı söylenen bir kitap hakkında yazan üyelere karşı sözlerinizin ağır kaçtığını düşünüyorum.
Bizi de birkaç kitap fazla almak için yaptığımız şeyden dolayı dünyanın en zengin adamına karşı “dolandırıcı” olmakla itham etti, gülüp geçtim cevap vermeye değecek biri değil.
Sadece 1000 tane basıldığı ve bir daha basılmayacağı bilindiği için açıkçası dijital olarak korsan okunmasında sorun görmüyorum. PDF’i bende de yedekli. Ancak birilerinin korsan şekilde basarak para kazanması can sıkıcı bence. İyi niyetli değil. Okumak isteyen bireysel olarak kendisi için çıktı alsa yine tamamım. Okumak için bireysel alınan baskıyla bu işi ticarete dökmek arasında kesinlikle bir fark var. Bu satıcıların profilleri tamamen korsan kitaplardan oluşuyor emek hırsızlığından geçiniyorlar.
Ömrüm boyunca kitaplığıma bir tane bile korsan kitap koymadım. Fakat bahsi geçen kitabın bir daha baskısı olmayacağı için ve pdf olarak okuyamadığım için bu şekilde almayı tercih ettim. Şuanda baskısı olan bir kitap olsa amenna ya da basılma ihtimali olsa. Bu iki seçenek de geçerli olmadığı için ve telefondan okumak benim için çok zor olması sebebiyle bunda ahlaki bir problem görmüyorum. İthamlarınızı bu sebepten yanlış buluyorum. Amazon konusuna istinaden söyledikleriniz de sanki ben ve benim gibi alışveriş yapanlar hiç para ödemeden alışveriş yapmış da firma bu sebepten mağdur durumda. Ki alışverişimin bir kısmı arkadaşlarımın ricalarından oluşuyor. Amazon uygulaması her telefonla uyumlu değil malesef bu sebepten kendi ihtiyacımı gördükten sonra ricaları da kırmadım. Tek kişinin birden fazla kupon kullanması veya birkaç kişinin kupon kullanması; her iki koşulda da aynı oranda kupon kullanılmış olacaktı. Amazon açısından bir mağduriyet mevcut mudur bu koşullarda? Ben bir yanlış göremiyorum. Uygulama her telefona uyumlu olsa buna da ihtiyaç duymayacaktık doğal olarak. Sizin görüşünüze göre Idefix vb sitelerde hediye kartını indirimli alıp 2 kez indirim kazanmak adına ikinci bir hesap açmak ya da fiyatı hatalı girilen bir ürünü satın almak da dolandırıcılık kategorisine giriyor sanırım. Bana göre hiçbiri dolandırıcılık olarak nitelendirilemez. Sonuç olarak yüklü bir miktarda harcama yapmışken içerisinde "dolandırıcılık, ahlaksızlık " geçen ithamlarınızı ağır buluyor ve kendi adıma kesinlikle kabul etmiyorum. Tartışmaya dönüşüp konunun kirlenmemesi adına bu konuya istinaden başka bir cevap da yazmayacağım.
@fascinate
Seriyi toplamama rağmen bir tane de ben aldım karton kapak 50 Tl’ye.
Bu dijital baskıyı neyle basıyorlar? Özel fotokopi cihazı mı var? Tahmini satan kişi evinde basıyor bence.
İnternette kitap baskı siteleri var, kitap bilgilerini girip kaç paraya bastırabileceğini görüyorsun. YEİBÖ kitabının bilgilerini girince de (İthaki basımımının ebat olarak da kalite olarak da tıpatıp aynısını girdim) 100 kitap için 3000 tl civarı tutuyor. Kitap başı 30 tl yani. O kitapları da 50 tlye satınca kitap başı 20, toplam da 2000 tlyi cebe atıyorlar. 100 adet değil de 1000 adet bastırılsa kitap başı 20 değil 25 kazanıyorlar. Evde baskı makineleri varsa da neredeyse kitabın ücretinin tamamı kâr oluyor.
Kargo bedava ve site komisyonu olduğundan yaklaşık 35 tlsi o kişinin eline geçiyor büyük ihtimal kendi baskı makinesi var.