Saldık @alper kardeş.
Mesaj kapak uyumu olmuş.
Kapak çok iyi bu arada. Sanki BKK değil gibi bile.
Ama biz Gene Wolfe bekliyorduk bu ay. Değiştirin bunu. İstemem, istemem. @Bunn-Y
İstediği olmayınca ağlayan 3 yaşındaki yeğenimden bulaştı bana da bu mod. Bir haftada pert etti beni.
Kapağı çok beğendim.
Deniz Yayınları Bilimkurgu Dizisi 4. kitabının son sayfası. Tarih Aralık 1983.
Bu diziden sadece dört kitap çıktı.
38 sene aradan sonra Kara Bulut’a kavuşuyoruz.
Kapağı efsane olmamış mı? Çok beğendim.
Kapak gerçekten çok hoş görünüyor. Hatta bu seriye ait olduğunu sonradan anladım. Toplayıp okumak istediğim çok kitap var listemde bu diziden. Konu olarak da ilgimi çektiği için listeme aldım derhal bu kitabı.
Bu dizinin tam listesi var mı? Hangi kitaplar çıkmış merak ettim.
Tam liste bu kadar. İlk 4 yayımlandı, kalanlar planlanıyordu, evdeki hesap çarşıya uymamış olacak ki sonlandırılmış.
Benzer bir öykü de Metis Bilimkurgu serisi için geçerlidir. İlk kitaplardaki listede Stanislaw Lem’in adı geçer. Fakat aksilik çıkmış olacak ki 33 kitaplık dizide hiçbir Lem kitabı basılmadı.
İthaki BK Klasikleri dizisi için yayınevi yetkilileri yaklaşık kaç kitap olacağını belirlediklerini yazmışlardı diye hatırlıyorum; ama açıklamamışlardı kaç kitap düşündüklerini. Dizinin kaç kitapta sonlanacağına dair duyumu / fikri olan var mı?
Şahsen yarım kalan serilerin tamamlanıp bir yerde nihayete ermesini tercih ederim. Sonuçta seçilen eserler belirli bir kritere göre seçiliyor.
BKK için bir limit belirlemediler diye düşünüyorum. Sattıkça devam edecektir dizi.
Kaçta bitireceğimizi biliyoruz ancak söylemeyeceğiz dediler zamanında. 100 diye tahmin ediyordum ancak sattığı sürece bitirmeyi istemeyeceklerdir.
Umarım da bitmez. Yani bu devamlılığı olan bir seri değil ki. Eklenebilecek onlarca hatta yüzlerce bilimkurgu kitabı var. Belki eklenen bazı kitapların klasikliği tartışılabilir ama eğer bu seri olmasaydı onlarca bilimkurgu kitabını okuyamayacaktık. Eğer 100’de biterse yine onlarca iyi bilimkurgu kitabı dilimize çevrilmeyecek. Hangi yayınevi bu genişlikte ve çeşitlilikte bilimkurgu yayınlıyor. Ben bu serinin bitmesini hiç istemiyorum. Seriyi sıralı da toplamıyorum. İlgimi çekenleri alıyorum. Bunu bir seri gibi düşünmek yerine aksine dilimize başka şartlarda kazandırılamayacak eserleri kazandırdığı için bir araç olarak görüyorum. Seriyle ilgili bence en büyük sorun ve hatta tek sorun seri içindeki serilerin devamlarının çok geç gelmesi veya hiç gelmemesi.
Mesajı size tepki olarak yazmadım. Sırası geldi, fikrimi belirttim efendim. Yanlış anlaşılma olmasın.
Estağfurullah. Başka türlü Türkçe’ye çevrilme ihtimali çok düşük olan kitapların basılmasına bu serinin olanak sağladığı konusunda hemfikirim. Ama basıldıkça satılıyor diye serinin seviyesinin düşmesi, ne var ne yok basılması da hoşuma gitmez. Bu tür numaralı seriler editoryal bir seçki varsa, x yazarın tüm eserlerini basmaya falan girişmezlerse daha çok hoşuma gidiyor. Çoğunluk benim gibi düşünmüyor sanki.
100’de biterse yazık olur, daha bitmemiş seri, bahsi geçip hiç yayınlanmamış Hiçi serisi vs. var. Ben yayınevi yetkilisi forumu terk etmeden önce serinin kaç kitap olacağını yaklaşık planladıklarını söyledi diye hatırlıyorum, sonradan bir duyum varsa onu öğrenmek istemiştim.
Bu seriyi Bilim Kurgu Klasikleri değil de Bilim Kurgu serisi düşünmek lazım. Baştaki fikirleri belki bilim kurguda klasikleşmiş, öne çıkan ve özel eserler için bir seri olabilir ama artık misyonu bu yönde bence. Ve benim fikrime göre de devam etmeli. Zaten sırtta numara da yok, o yüzden karışık toplamak da problem değil.
Aslında Gene Wolfe 4 kitapla bitiriyor. Sonra editörü “Birçok okuyucu olanı biteni anlamadı bir kitap daha yaz.” diye ısrar edince beşinciyi yazıyor.
Sadece beşinci kitabı okusak yeterli mi bu durumda?
İlk defa bkk içindeki bir seri bitmeye bu kadar yakın diyebilir miyiz