Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

İlk 4’ünü anlama konusunda 5 yardımcı oluyor. Fakat 5’in içinde olan yeni olaylar bence diğerlerinden daha da karışık. :smiley:

8 Beğeni

Dune sayılır mı? :smiley: (202020)

2 Beğeni

Bir seri daha tamamlanıyor.

5 Beğeni

O kadar odaklanmışım ki bitmeyenlere onu unutmuşum :rofl:

1 Beğeni
12 Beğeni

Arka kapak yazsısında dörtlemenin son kitabı diyor. Seriyi bu kitap ile sonlandırdılar sanırım.

“Dörtlemenin son kitabında, Severian kadim bir nesneyi asıl sahiplerine teslim edecek, büyük bir savaşın içinde bulacak kendini, Harçâlem’in Özerki ile tanışacak en nihayetinde ve zamanın ötesindeki yeşil adam ile karşılaşacak bir kere daha. İnsanlığın yıldızlara tekrar erişip erişmemesi onun elinde artık. Güneş ise bir gün ölecek elbette. Peki, Yeni Güneş doğacak mı yine?”

7 Beğeni

6 Beğeni

Yer açın anlamında sanırım. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

12 Beğeni

3 ayda 39 sayfa ilerleme. Ayda 13 sayfaya denk geliyor 5,3 sene sonra çeviri biter. :joy:

3 Beğeni
  1. Kitap bir Heinlein olacak. :smirk: @Bunn-Y
5 Beğeni

Yenilmez oyunu gelecekmiş.

14 Beğeni

Tüm kitap kapaklarını tek bir kolaj fotoğrafta toplayabilecek var mı?

Yeni BKK

26 Beğeni

Neuromancer çıktı sanıyorum her defasında.

6 Beğeni

Kapak şahane. Konusu da günümüze yakın. Belki de 20 sene sonra bu distopyayı yaşayacağız.

6 Beğeni

Yazı ingilizceden otomatik çeviridir.

The Sheep Look Up , İngiliz yazar John Brunner tarafından ilk kez 1972’de yayınlananbir bilim kurgu romanıdır. Roman kesinlikle distopiktir ; Kitap , Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çevrenin bozulmasıyla ilgileniyor1972’de Nebula En İyi Roman Ödülü’ne aday gösterildi .
Roman, Brunner’in “Club of Rome Quartet” in üçüncü romanıdır ve her roman ayrı bir sosyal meseleyi ele alır. The Sheep Look Up , aşırı tüketim ve kirliliğin bir sonucu olarak ortaya çıkan gelecekteki bir distopiyi araştırıyor . 1968’deki Stand on Zanzibar’ı (aşırı nüfus) ve 1969’daki The Jagged Orbit’i (ırksal gerilim ve şiddet) izler ve 1975’teki The Shockwave Rider’dan (teknoloji ve gelecek şoku ) önce gelir.

Kaynak: The Sheep Look Up - Wikipedia

11 Beğeni

Demek oluyor ki kalan 3 kitap da seride çık… O sihirli sözü kullanmasak mı? :joy:

3 Beğeni

Antares Yayınları Stand Of Zanzibar’ı basmayı düşünüyordu (Kaynak 2020 tarihinindeki instagram sohbetim). The Shockwave Rider ise daha önce Metis tarafından basıldı.

1 Beğeni
16 Beğeni