- kitap yazarın değil yayıncının isteğiyle yazılmış bir kitapmış hocam. Yazar 4 kitapla bitirmiş seriyi diye daha önce burada yazılmıştı.
Tüh bende 1 kitap var diye son kitabı yarısında sıkılıp bırakmıştım, yeni kitap basılınca okurum diye.
Ömer Ezer röportajından kısa bir kesit, 2024’te 100. kitaba ulaşacakmış seri, minimum 9 kitap çıkacak demektir bu sene…
Devamı
YKY Gide Günlüklerin 2. parçasını(gerçi bu 2023’de çıkacaktı sözde) ve bir başkomser Nevzat müjdelemiş, Doğan Grange müjdesi vermiş…
Şimdiden sıraya girelim, bir dünya iyi kitap geliyor.
- kitap 2010 olacak bence.
Ay Zalim bir Sevgilidir tekrardan basılmış. 1.500 TL’ye satmak isteyen nadirkitap ölücülerine hayırlı olsun.
10 kitaplık seriye niye girersin be İthakicim? Ağzımıza iki parmak bal çalmak için mi? Hayır puanları falan da gayet iyi.
Özellikle “Bir Uzay Efsanesi” ve "Mars Üçlemesi"ne öncelik vermeleri lazım artık, yıllar oldu.
Bir de hiç konuşulmayan Rama var. Sanki böyle bir seri yokmuş gibi takılıyorlar.
2000 ve öncesi bastıkları Arthur C. Clarke kitaplarının galiba 3 tanesini BKK içerisinde bastılar.
Rama da dediğiniz gibi uzun zamandır yeni baskısı yapılmayanlardan.
Her kitabı bağımsız olduğu için o kadar sıkıntı değil bence. Use of Weapons da basılsaymış keşke.
Benim duyduğum Rama serisini tekrar çeviriye göndermişler ve bilimkurgu klasikleri dizisi içerisinde basılacağı yönünde.
Denis Villeneuve açıklama yapmıştı geçen senelerde Dune serisinden sonra Rama ile Buluşma kitabını sinemaya uyarlayacağı yönünde ve geçen haftalarda bir haber çıktı senaryo yazımına başlamışlar.
Bağımsız olduklarını atlamışım hocam. 3. kitabın önemi nedir peki? Bu sene başlama niyetim var, plana dahil edeyim duruma göre.
Daha Heechee de gelecekti güya.
- kitabın önemi benim serinin en sevdiğim kitabı olması.
İlk 3 kitap tek cilt basılacaktı galiba hocam. Eğer öyleyse ilk çeyrekte gelir bence asgari ücrete yapılan zam sonucu artan alım gücünü düşünürsek. Mart 2022’de Lilith’in Dölü, Nisan 2023’te Tohumdan Hasada basılmış ve bence alım gücünü hesaba katmışlardır bu kitapları basarken diye düşünüyorum ben. Katmadılarsa bile 2 yıldır tek cilt bkları ilk çeyrekte bastılar bunu da böyle yaparlar herhalde.
Umarım böyle olur, hiç hayır demem tek cilt basmalarına.