Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

11 Beğeni

9 Beğeni

Ulkemizde dikilen zevksiz heykeller hep alay konusu olurdu, su gorselin de ondan asagi kalir yani yok. Hele ki alttakine oykundugunu gordukten sonra. Yazik etmisler. Pasa pasa ode parasini, kullan aynisini. Ucuz etin tiridi… Telifi ode, cevirmeni odeme, kapagi odeme… Bir isi yapacaksan tam yap. Ya da hic yapma, hakkiyla yapani elbet cikar.

9 Beğeni

Orijinalini kullan be İthaki. Kapağın telifini öde, ne olacak ki. Zaten satışı çok olacak muhtemelen.

7 Beğeni

Bu orijinal sanatci. Olly Moss da takip ediyor.

Bu da yerli cizer. Uzgunum ama, heves var, muhtemelen cevre de var fakat ruh, estetik ve kalite yok. Yine sevmedigim birkaç kapak daha buradan cikmis. Liyakat hicbir alanda yok gördüğümüz uzere. Kim, kime işini sirtini sivazlayip karsilikli menfaatle yaptirirsa.

4 Beğeni

Orijinal kapak bu Bilim Kurgu Klasikleri tasarım diline uyumsuz bir kapak ilham alınarak tasarlanan kapak güzel olmuş.

4 Beğeni

Hocam her eleştiride neden İthaki’yi savunma ihtiyacı hissediyorsunuz ki? Bırakın herkes düşüncesini söylesin. Eğer İthaki çalışanı iseniz bilelim, ona göre sorularımızı da direkt size soralım.
Ben kapağı çok beğenmedim. İdare ediyor sadece. Orijinal kapak veya @noronikkirbac’ın paylaştığı kapak çok daha güzel olurdu. Buna rağmen kitabı alacağım elbette. Evet, paylaştığınız kapağı daha önce de görüp beğendiğimi yazmıştım.

7 Beğeni

Evet hocam , bırakın adam düşüncesini söylesin. Kapak güzel olmuş demiş sadece kendi düşüncesini söylemiş sizin belirttiğiniz gibi

2 Beğeni

Okuduğum edebiyat türünü düzenli basan tek yayınevi İthaki Yayınları diğerleri Bilim Kurgu edebiyatını tukaka görüyor. Alfa Yayınlarında Stanislaw Lem ve Philip K. Dick var. İş Bankası Kültür Yayınları da İthaki gibi telifi düşmüş bilim kurgu yazarlarını basıyor öteki yayınevlerinden çıkan bir kitabın girişini okudum 16-18 yaşında galaksiyi kurtarmaya çalıştığını görünce kapattım sayfayı. Bu yüzden biraz savunmacı davranmış olabilirim.

4 Beğeni

Anladım. Benim kitaplığımda en çok İthaki’ye ait kitaplar var. Ama beğenmediğim hususları da eleştiriyor, yeri geldiğinde de övüyorum. Tabii ki olumlu veya olumsuz eleştiri kişiden kişiye değişir.

3 Beğeni

Biraz daha tutulursa Tchaikovsky ile Eksikparça da düzenli bk basan yayınevi olabilir umudundayım.

6 Beğeni

Aslında orjinal kapağı mikroskopla bakılacak şekilde minimal hale getirselerdi daha güzel olurdu. Hem kitabın ismine de uyardı. Biz mikroskopla tehlikeli vizyonlara bakardık. Bu kapak da güzeldir elbet ama tek bir tehlikeli vizyon var havası veriyor kitapta.

3 Beğeni
  1. görseldeki ışık ağır herhalde yere düşmüş yapışmış gibi :thinking:

İsteyen över isteyen yerer isteyen korur isteyen koruyana karşı gelir. Rahat olun… Ama bir gerçek var şaka maka 100 olduk. Kimine göre eksik kimine göre müthiş bir seri, kimi şu yazarlar da olsun kimi bu niye var da diyebilir. Demek güzel hakkında konuşmak güzel; zira ülkemizin ekonomik durumu belli, kitapların fiyatları belli, halkın kitaba bakışı belli, bilimkurguya bakışı ortada, çok satanlara bakınca kitap okuyanların durumu ortada…

Yani işin özü, “Güzel oldu be, 100 bilimkurgu kitabı, güzel oldu.”

Not: Heykelleri yapanlara da çok kızmayın, mısır heykelini yapanın videosunu izledim geçende, siz de izleyin durum ortada adam ne yapsın :slightly_smiling_face: Her şey günah mısır heykeli çok bile :melting_face:

10 Beğeni

Minimal bir tasarım olacaksa ikinci görsel daha uygun bana göre. Az kaldı ay sonuna. Çıksın da üstüne ilknokta indirim yapsın alalım.

3 Beğeni

Yok hocam baskılamaktan ziyade tam ithaki eleştirisi yapıyoruz ağız tadıyla ve sağolsun @AlperYlcnky1903 hocam hemen iyi yanını söylüyor olayın. Tam akabinde ifade edince düşüncesini haliyle bizi de biraz yoruyor. Sitem edilen kısım da burası. Keyifle eleştiremiyoruz ithakiyi. Benim gözlemim bu yönde en azından. Yoksa @AlperYlcnky1903 hocam candır. Her zaman kıymetli bilgiler vermektedir.

3 Beğeni

Geçen hafta şu başlıkta da ufaktan konuşmuştuk bu dizinin başlıklarını;

Şimdi üşenmedim, ilk mesajdan tek tek kapaklara baktım. İçlerinde çok güzel duranlar olsa da ( özellikle ilk başlarda daha bir özenilmiş sanki ) yarısı falan direkt hiç hoşuma gitmedi :smile: .

Çok çirkin ve çok saçmasapan bir şey değilse ana yayıncı ve yazarının ana onayı ile gelen kapak her zaman tercihim. Üç kuruş fazla verilip bu kapakların teliflerini alarak basılmalı kitaplar.

Çok da umurumda değil gerçi, dizinin azılı takipçilerinden değilim. Beğendiğim ya da forumda bol beğenilip önerilenleri alıyorum sadece. Ama çoğu çeviri kitapta bu stratejiye yönelim beni rahatsız ediyor sanırım. Alım gücü düşüşünün bir başka sonucu :smile: .

3 Beğeni

Naçizane, her zaman için aklınızda bulundurunuz:

Ne anlattığınız değil, nasıl anlattığınız önemlidir. Üslup, olumlu veya olumsuz, insanlara etki etmek için gereken en önemli kalem gücü. Siyasilerin hiçbir şey, usta yazarların çok şey kattığı anlatılarında hep bu öne çıkar. İşbu halde, takındığınız çirkin üslup, her neyi savunuyorsanız, onun önüne geçmiş ve üstünüze bu gömleği giydirme riski yaratmış. Oradan dönmenizi salık veririm.

4 Beğeni

İthaki’nin Haşhaş serisi kapaklarında da çizerin başka bir sanatçının çizimlerini neredeyse birebir kopyaladığı ortaya çıkmıştı. Eminim böyle başka “esinlenmeler” de vardır.

2 Beğeni

Haşhaş serisindeki esinlenme telifsiz yapılmıştı ve bu ortaya çıkarılınca eser sahibi ile iletişime geçtiklerini açıklamışlardı.

Burada ise baştan bir esinlenme olduğu açıklanmış. Aksi halde paylaşımda taglemezlerdi diye düşünüyorum.

2 Beğeni

Bu forumun asgari yazı dili kuralları yok mu arkadaşlar, bu nobran, kaba tavırlara katlanmak zorunda mıyız, bir değil iki değil zincir olmuş, lütfen ilgilileri uyarılsın ve ihlal eden paylaşımlar kaldırılsın. Ülkede bir avuç insan kaldı okuyan, kimsenin okuyana saygısı yok, birbirimize saygımız olsun bari.

22 Beğeni