Birisi Hayvan Çiftliği herhalde
Evet. Hayvan Çiftliği ve 1984. Orwell’in ekmeğini ekstra yemek için BKK içinde bastılar.
Kapakları genelde beğeniyorum. Beğenmediğim kısım; hepsinin aynı tarzda olması.
Pegasus nasıl telifi düşürmüş hayretler içindeyim. Artık bir sonraki kitabı birkaç sene de ithakiden bekleriz
Çevirisi 10 üzerinden 3 anca alır benden. Körpe’den bile kötü çevirdiği cümleler var.
@periyodiknesriyat bir inceleme yapsan da okusak biz de
İlk telifini aldıklarında 1er yıl ara ile çıkacaklarını söylemişlerdi ilk 2 kitabın. Pegasus çeviri teliflerini satmadığı için bu şekilde duyurmuşlardı, kitaplar yeniden çeviriliyor.
Çevirmen bilgisi var mı? Pegasusta redakte sorunları dışında pek bir sıkıntısı yoktu
Sordum bunu. Basılacakmış 2. kitap. Yakın zamanda basılır inşallah.
Hyperion ilk 2 kitabın arasını açmadan basmak için geçen sene ertelemişlerdi sanki. İlk ikili hızlıca gelir de sonrası ne olur bilinmez.
Ben de forumdan okumuştum ilk duyurulduğunda, aradım fakat bilgiyi veren kişiler kimin çevirdiğinden bahsetmemiş.
Can Kantarcı çeviriyor Hyperion serisini.
Bence araya çok fazla kitap almazlar Yeni Güneş serisi gibi olabilir en fazla 10 kitap girebilir.
50 -İşkencenin Gölgesi
52- Uzlaştırıcının Pençesi
67- Liktorun Kılıcı
77- Özerkin Hisarı.
Hyperiom serisi için tahmin şu şekilde 102, 104, 110, 112
En kötü ihtimalle ise 102, 110, 117, 121 şeklinde de gelebilir.
Beraber yapalım dostum. Çok keyifli olur.
Bu seriyi kaç kitapta bitirmeyi hedefliyorlar acaba, durduk yere bazen aklıma bu geliyor
Sattığı sürece bitirmeyi düşündüklerini sanmıyorum.
Büyük yayınevlerimiz bilim kurgu basmamaya devam ederse İthaki 300’e kadar basar. Bilim kurgu edebiyatının sadece klasiklerini basan İş Bankası kültür yayınları, Philip K. Dick ile Stanislaw Lem basan Alfa yayınları, diğerleri ise bilim kurgu soslu genç yetişkin basıyor.
Arkadaşlar bir sorum olacak, kafam allak bullak oldu 2001 : Bir Uzay Destanı’nı bu hafta 2.kez okudum yıllar sonra bu seriden.
Kitabı okuduktan sonra Wikipedia’dan ve diğer ingilizce sitelerden de biraz bir kaç bir şey okuyayım dedim kitabın incelemeleri ve açıklamaları vs gibi.
Okumayan için spoiler. İnternette bu kitabın son kısmı için ana karakterimizin evrimleşmiş bir şekilde Dünya’ya dönerken yörüngede bir Nükleer Savaş Başlığını patlattığını ve tabiri caizse insanoğlunu kurtardığını söylüyor fakat kitapta basbaya böyle bir bölüm yok. Kitap bunun bir chapter öncesinde bitiyor.
Çünkü kitabın son kısmı ana karakterin Dünya’ya doğru yol alışı ile sona eriyor. Bu chapter okuduğum bütün yabancı sitelerde sondan bir önceki kısım. Yani İthaki basımında resmen 1 chapter yok ortalıkta konuyu bilen biri açıklayabilirse çok sevinirim…
Kitabın son bölümü 47. Star-Child isimli 3 paragraflık bir bölüm. Dediğiniz olay o bölümde oluyor. İthaki Yıldız Çocuk başlığı ile çevirmiş 47. bölümü.
Ben ilk kitabı pas geçeceğim.Pegasus dan almıştım zamanında.Aldı başını gitti kitap fiyatları.