Çevirmen Kutlukhan Kutlu’nun yapmış olduğu bu söyleşiyi izlediniz mi ?
Güzel haber! Arthur C. Clarke’ın eserlerine çok bayılıyorum gerçekten. En sevdiğim alt türlerden birisi de ilk temas zaten. Rama da uzun süredir istek listemdeydi. Umarım ‘‘Bir Uzay Destanı’’ serisini de tamamlarlar kısa sürede.
Haydi hayırlı olsun.
Güzel haber ama serinin tek kitabını basıp bırakırlar.
Bence tamamlar İthaki. Baskı hızı da yeniden mi çeviriyorlar, eski bastıkları çevirileri mi yeniliyorlara göre değişir diye düşünüyorum.
Bir de Hiçi görsek şu seriden.
Baştan çevriye gitmedi yeniden redaksiyon edildi diye duymuştum.
Rama serisi benim sahaflardan sadece ilk kitabını bulduğum seriydi. ekitap olarak da bulamadım. Bundan dolayı hiç başlamadım seriye. Ama ithakinin serileri çevirme hızı ortada yada yarım bırakma konusunda ki karnesi kabarık. Umarım basar hızlıca tüm seriyi.
Akıyor bu akşam maşallah, beyler sorunuz varsa bk klasikleri twitter hesabına sorun.
Ah keşke.hiçbir şekilde değeri bilinmemiş bir seri.ulan warhammer 40k’nın bile bir sürü oyunu,(romanları zaten saymıyorum) animasyonları hatta henry sağolsun dizisi bile çıkacak iken hiçi,nin global çapta değerinin bilinmemesi çok üzücü.
Nihayet ya nihayet! Mevziyi terk etmiyoruz arkadaşlar, serinin devam kitaplarını kangrene çevirmemesi için bir gözümüz sürekli İthaki’nin üzerinde olmalı.
Rama ne güzel bir haber olmuş böyle
. Umarım mümkün olan en kısa sürede seriyi bitirir İthaki. Tabii bir de Kızıl Mars serisi var bitirilmesi gereken. Keşke oradan da güzel bir haber gelse.
Hyperion 2 gelince beni yeşillendirin.
Ağustos ayında çıkacak deniyor.
Pegasus basacak diye beklerken ağaç olmuştum. Uzun bir ara verdim ve görüyorum ki hala yok ikinci kitap. Bkk içine alınmayan da kalmadı. Sanırım artık dizi iyice çıkmaza girdi. Orijinal kapağıyla gelmesini tercih ederdim. Belki Dune gibi farklı seçenekler de gelir. Hyperion serisinin de uzun süreceğini düşünüyorum.