Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

2021 yılından kitapla ilgili bir yazı

Bu da daha önceki kapağı (7’ye çeyrek kala baskısı)

7 Beğeni

Kurtarılmış bir kitap daha nice bilimkurgu eserlerinin kurtarılması dileğiyle.

10 Beğeni

Yıllardır yazılarını okuduğum ve Türkiye de bilimkurgunun gelişmesinde çok önemli işler yapmış olan Bilimkurgu Kulübü’nün kurucularından sayın İsmail Yamanol’un serinin başına geçmesine en az kitap haberi kadar (Belki de daha fazla) sevindim. Kendisinin bu görevde çok önemli eserlerin dilimize kazandırılmasında görev alacağına inanıyorum.

12 Beğeni

İsmail Yamanol ne zaman serinin başına geçti? Hiç duymamıştım.

1 Beğeni

Seveneves de isteriz! :slight_smile:

1 Beğeni

Geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız geçti. Yayınevi bir duyuru yapalım dedi ama kendisi bunu reddetti.

3 Beğeni

Yeni kitabın görseli de şundan alınmış sanırım.

5 Beğeni

Ahura Mazda bu, her iki görsel de onu temsil ediyor. Kar Fırtınası’ndaki biraz modifiye edilmiş ama.

6 Beğeni

Bu haberi duyunca ben de sevindim, güzel işler yapacağını düşünüyorum. İsmail Yamanol’un Jülide Kayaş’la birlikte hazırladıkları ve sundukları Omelas podcastini de dinlemeyenlere tavsiye ederim. Bilimkurgu edebiyatı ve sineması üzerine çok güzel bölümleri var. Ben ilgiyle takip etmiştim, program mayıs ayında sona erdi.

8 Beğeni
10 Beğeni

Hiçi serisine (destanına) da el atsalar keşke.

3 Beğeni

Kitabı yeni aldım da değişik bir hata görünce paylaşmak istedim.

8 Beğeni

Korsan baskı olabilir mi, bandrol kontrolü yaptınız mı?

Gerçi normal hata da olabilir, İthaki’nin sicili de kabarık bu konuda.

1 Beğeni

Bandrol kontrolü nasıl yapılıyor bilmiyorum ama D&R’dan aldım. Sahte olmaz herhalde.

Hata önemli değil. Farklılık katmış.

2 Beğeni

2026 yılında çıkacak olan Bilimkurgu Klasikleri.

14 Beğeni

@Lorien_archers Gözünüz aydın hocam. :rofl:

5 Beğeni
3 Beğeni

Diğer yayınevleri görür feyz alırda bilimkurgu basmaya başlarlar yoksa piyasa full modern edebiyata yada wattpadçilere kalıyor.

3 Beğeni

Eyvallah hocam. Sonunda kavuşacağız kitaba. Seneye Kızıl Mars’a bir etkinlik gider artık.

@AlperYlcnky1903 hepsi bu kadar değildir sanırım. 2 Rama ile 2 Hyperion da gelir, gelmesi lazım.

7 Beğeni

Alas, Babylon geldiğine göre bir de Earth Abides görürsem şu seriden gözüm açık gitmeyeceğim.

1 Beğeni