Kesinlikle katılıyorum ben de. Çok boş kitaplar vardı dizide. Umarım daha nitelikli eserler seçerler.
Editör değişikliği kendini hissettirdi kısacası.
Fantastik editörünü de değiştirsinler madem. ![]()
Ben de katılıyorum. Bence kitap seçerken klasik tanımına daha uygun kitaplar seçilmeli. Daha çok bilim kurguyu hissettiren kitaplar olmalı.
HG Wells Metropolis filmini eleştirmiş. Ben filmi çok severim, kitabı da alacağım.
Metropolis filmini çok severim yıllardır neden basılmadığını bir türlü anlamadığım bir kitaptı. Bu tarz önemli eserleri bu dizide görmeyi çok istiyorum.
Dizide yer alan Uzak Yarın yazarının yazmış olduğu 3 kitaplık bir seri Redditteki bir Sci-Fi sub redditinde görmüştüm okuyanlardan bazıları seriye 4 yıldız verdiklerini söylemişti. Umarım bir gün basılırda okuruz kitaplar ortalama 180 sayfa yada Tohumdan Hasada kitabı gibi birleştiripte basabilirler.
Film birçok yapıma ilham olmuş güzel bir klasiktir. Zamanında kıymetini bilememişler diyelim. Blade Runner (1982) filminin Metropolis filmiyle benzer kareleri bile vardır.
Sonradan kültleşmiş fikirler tam olarak zamanında anlaşılamamış dolayısıyla da beğenilmemiş oluyor, yine de Wells’i bunda örnek dışı bırakıcam.
Skaith Serisi, Eric John Stark karakterini baz alan ikinci üçleme. Bir de yine Brackett’ın yazdığı ilk üçleme var;
Queen of the Martian Catacombs (1949)
Enchantress of Venus (1949)
Black Amazon of Mars (1951)
Bir de bu kitaplara ve sizin gördüklerinize ek olarak yazarın eşi Edmond Hamilton tarafından yazılmış ve 2005 yılında yayımlanmış Stark and the Star Kings adlı son bir kitap var. Ancak bu kitap yazarın iki üçlemesinde de yer almıyor, daha çok Hamilton’ın Star Kings serisi içerisinde yer alıyor ama Eric John Stark karakterini işliyor.
Brackett, Hamilton ya da Eric John Stark ilginizi çektiyse Yerli Bilimkurgu Yükseliyor dergisinde tam da bu ay bir yazı yayımlandı. İsterseniz buradan yazıya bir göz atabilirsiniz. 16 ilâ 23.sayfa arasında yer alıyor.
Kıyamet kitabı ilk baskısı var bende yine ithakiden yıllar önce çıkan.Yeni baskısını almaya gerek var mıdır sizce?
Yoktur hocam neden gerek olsun ki? Kapak dışında bir değişiklik olduğunu sanmıyorum.
Çevirmen aynı görünüyor, kapsamlı bir gözden geçirme duyurusu gibi bir şey de yapmadılar. Muhtemelen ilk basıldığı zamanki aynı çeviridir yani. Bilimkurgu klasikleri dizisinde tüm kitapları toplayayım, hiç eksiğim olmasın gibi bir koleksiyonluk düşünceniz yoksa yenisini almaya gerek yok bence de.
İthaki kendi sitesinde yeni çıkanı 624, ilk baskıyı ise 580 sayfa gösteriyor yalnız. Yani çevirmen aynı ama arada 44 sayfa fark var. Çeviride değişiklik olmuş olabilir. Bunu da göz önünde bulundurun.
Düzelti: Birinci kitap Kitapyurdu’nda 592 sayfa görünüyor. Hangisi doğru bilmiyorum, buna göre karşılaştırabilirsiniz.
İlk kitap çok uzun ve genişti, sayfa sayısı farkı büyük ihtimalle o yüzdendir. Malazan Kitabı büyüktü.
Boyut farkı var kitaplarda. Bunda yok sanırım ancak bazen de önsöz sonsöz ekleniyor bkk serisine geçtiğinde.
İlk kitabı okumak için ikinciyi bekleyenlerdenim.
Bu kitabı yanlış aklımda kalmadıysa Eylül- Ekim gibi çıkması gerekiyordu ![]()
Ağustos ayında çıkacak denmişti yazın soru cevap etkinliğinde ![]()
![]()