Çevirisini çok güzel ve akıcı bulmuştum. Romandan hiç kopmadım
25 gün öncesinde tahmin etmiştim. Yok mu ödül? @irbis 
@irbis Emre Bey’e bir çıtlatmak gerek.

Kapak illüstrasyonu yine muhteşem olmuş.
Tasarım çok güzel olmuş, bende eski basım var 
Ben de beğendim tasarımı. Eski basımı geçen ay takas için kullanmıştım. İyi etmişim.

Ben eski basımı okumadım bile. Çevirisi de kötü diyorlar. Nasıl elden çıkarsam diye düşünüyorum 
Arkadaş bi frederik pohl basmadılar ya. Piyasada bazı yazarlar hiç yok. İthaki yine boş yapmış. Sıktı artık.
Çıkan kitapları beğenmezsiniz ayrı da boş yapıyor demek nedir? Ben ve birçokları Biz’in “okunabilir” bir versiyonunu bekliyorduk onu ne yapacağız?
Kusur bulana parasının iki katı iade veya istediği kitap hediye edilecek mi?
Şaka bir yana sorunsuz denilince insanın hata bulası geliyor. Elbette olacaktır. Kusursuz olması biraz zor.
Bu kitabı hep almak istedim ama alamadım. İyi ki almamışım. Gerçi yine alamam kolay kolay. Ücretine göre uzun vadeli alım listeme ekleyeceğim gibi duruyor. 
@Fingolfin Sen bas arkadaşım. Biz de alalım. Koskoca piyasada neredeyse tek olarak her şeye yetişilemez. Yeni ve sağlam yayınevleri de lazım bize. Açığı bir atılım yaparak kapatabilirsiniz. Eğer yapamıyorsanız da bu ifade şekliniz biraz itici duruyor. 
Benim için boş yapıyor diyorum. Al oku o zaman ne diyeyim. Ne bulsalar bu serinin içine atıyolar. Bıktırdılar artık milleti.
Benimle arkadaşımlı konuşmaz mısın. Sen bas ne demek? İthaki savunucam diye bu hallere düşmeyin ya.
Frederik Pohl da basarlar yakında
Sevgili Fingolfin,
Neden saldırgan davranıyorsunuz? Arkadaşım kelimesini size saldırmak amaçlı kullanmadım. Görüşlerinizi belirttiğiniz dilin aynısını kullanarak size şahsi fikirlerimi belirttim. Neden bundan rahatsız oldunuz? Rahatsız oluyorsanız neden bu şekilde konuşuyorsunuz? Öfkeli ve saldırgan davranarak birbirimizle sağlıklı iletişim kuramayız. Kullandığınız kaba dil Rıhtım sakinleri tarafından hoş karşılanmamaktadır. Ayrıca flood yaptığınızı da gözlemlemekteyim.Bu bağlamda size Rıhtım Halk Kuralları’nı ve Rıhtım Kanunları’nı yeniden anımsatmak isterim.
Sevgiler…
Ben mi saldırgan davranıyorum? Ya güldürme insanı. Arkadaşımı kullanış şeklinde bi yanlışlık yok mu sence? Konuyla ilgili hiç bi dahilin yokken alıntılayıp “o zaman sen bas” gibi son zamanlarda duyduğum en saçma argümanı yazıyorsun. Onunla da kalmıyosun dalga geçer gibi sağlam yayınevlerine ihtiyacımız var deyip neredeyse dalga geçiyosun. Üzerine flood uyarısı yapıyorsun. İnanılmazmışsın.
Tartışmadan bağımsız olarak özellikle soru hattında sorulan sorulara sadece yetkili kişiler cevap verirse hergün bu tartışmalar çıkmaz diye düşünüyorum. Tekrar soru olanlara hatırlatma yapanlar dışında, cevap verenler soruyu sorana farklı görünebiliyor (yayınevi savunuyormuş gibi vs.).
Soru daha önce sorulmuş, konu dışı, cevap verilmeyecek bir soruysa zaten yetkili kişi soruyu cevaplamayıp atlıyor. Kural dışı yazımlarda da alt kısmından yönetime bildirimde bulunabiliyorsunuz. Şimdi ben @Fingolfin’in
bu mesajında hatalı yazmış olsa da bu kadar abartılacak, tartışma olacak bir şey göremedim. Kural dışı mesaj olabilir bu durumda bildirimde bulunulunca zaten uyarılıyor. Ama cevap verince tartışma çıkıyor ve forumda kimsenin görmek istemeyeceği yazışmalar başlıyor.
Tekrar belirtiyorum bu tartışmadan bağımsız özellikle soru hattında sorulan sorulara yetkili dışındaki kişilerin verdikleri olumsuz, yayınevini savunucu, tersleyen mesajlar yada düzgün bile yazılmış olsa, soruyu soran kişi yetkili kişiden cevap beklediği için başkası tarafından yazılan cevap, yazan kişiyi rahatsız edebiliyor. Bence buna yönelik bir tedbir alınmalı ki tartışmalar en aza indirgenmiş olsun.
Mesela en son yazışmalarda üstüne güzel örnek oldu. @GkiraraJ’ın sorusuna yardımcı olmak amaçlı @Buyici ve @hunter iyi niyetli olarak cevap vermişler. Zaten herhangi bir tartışma falan da yok. Ama soruyu soran kişi zaten az çok sıkıntıların farkında belki yeni bir gelişme olmuştur diye yetkili kişiden bir cevap bekliyor. Anlatmak istediğim buydu. Saygılar…
Önyargılı davrandığınızı ve size siz diye hitap etmeme rağmen bana sıra arkadaşınız muamelesi yaptığınızı görüyorum. Israrla bu tarz konuşmaya devam ettiğinizde sizi güvenlik güçlerimize teslim etmem gerekecektir.
Şahsi saldırılarınıza da topluca yanıt vereyim.
Ücretten dem vururken nasıl bir yayınevi savunuculuğu yapabilirim sizce? Bunu biraz düşünüp tartmanızı rica ederim. ![]()
Eğer kötü niyetli birisi olsaydım burada çokça kimseye arkadaşım diye hitap ettiğimde lanetli kazanlarda kaynatılmam gerekirdi. Bunun sonucunda da şu an çirkin bir kurbağa olmuş olurdum. Buradan benim anladığım siz “Arkadaşım” hitabını aşağılamak, küçümsemek vb. onaylanmayan anlamda kullanıyorsunuz. Sanırım bu sebepten de benim size bu şekilde hitap etmem sizi rahatsız etti. Ben sohbetperver bir şekilde size arkadaşım demiştim. İnanmak veya inanmamak tamamen sizin bileceğiniz konu. Belki de insanları tanımak için biraz daha fazla çaba sarfedebilirsiniz. ![]()
Siz belki saçma buluyorsunuz fakat ben gayet ciddiydim. Hatta bir süredir de yayınevi kurabilir miyim, neler basabilirim, telifler nasıl alınır, adı ne olur gibi şeyler düşünüyorum. Bu amaçla belki maddi imkanlarınız el verirse diye size de bunu önerdim. Ayrıca siz nasıl özgürce fikirlerinizi belirtiyorsanız ben de kişi haklarım gereği yazdığınıza kendi görüşümü belirtmekte serbestim.
Bu konuda da ciddiyim. Piyasada bilimkurgu-fantastik alanında çok fazla atılım görmüyoruz yayınevlerinden. İthaki neredeyse tek. Yukarıda da belirttiğim gibi bizlere yeni ve güçlü rekabet yaratacak başka yayınevleri de lazım. Belki de rekabet ortamı olursa fiyatlarda biraz daha okuyucu için olumlu bir eğri oluşabilir.
Ana konuya dönecek olursam “Biz” gibi başka yayınevlerinden çıkan -muhtemelen telifsiz olmasından dolayı tam emin değilim çünkü bakamadım- kitapların bu dönem fazla olması bence piyasalarla alakalıdır. Daha önce satmış ve satacağı düşünülen kitaplar diğer beklediğimiz eserlerin önünün açılması için bana kalırsa yayınevlerinin yaptığı bir stratejidir. Bu sebeple size “boş” kısım konusunda katılmıyorum.
Ray Bradbury F451 i eski baski alıp daha sonra bkk baskısını da almak zorunda kalmıştım.
Biz’de de aynı durumu yaşamamak adına bayadır bekliyordum, sonunda basıldı güzel de oldu.
Beni bi daha alıntılamazsan sevinirim arkadaşım. Bak ne güzel kullanılabiliyor. Yazdığım yazılarda hiçbir şey yok. Gönlünce istediğin yere teslim edebilirsin.
@Ufuk Evet ben orada fikrimi belirttim. Kimseye hakaret ve saldırgan bir tavrım yok. Nedense ithaki hakkında bir şey yazınca zıplıyolar. Zahmet edip detaylı, örneklerle yazmışsın. Teşekkürler.