Bkk ye bir süre ara vereceğim. Mart ayına kadar.
Cidden bu muymuş o kadar hype? 50. kitap Kültür Serisi’nin başlangıcı olsa sanki daha çok etki yaratırdı bende.
Neyse vardır bir bildikleri diyorum ve belli ki 100’e kadar yolu var BK klasiklerinin. Her ne olursa olsun İthaki kendini toparlamalı bence de… Çok dağıttılar. 
Gelecek devamı dediler. Bu seride çıkınca kitap normalde satmıyorsa bile satıyor. Çıkar bence devamı. Hani evet ben de yarım kalan serilerden muzdaribim. Enginlik serisi ithakiden okuduğum en iyi seri benim için. (Zaman çarkı falan hariç. Onlar bu tarz sıralamalara dahil değil benim için) Bakalım neler olacak nasıl olacak. Keşke 5 kitabı birden soksalardı seriye bana da kapak olsaydı.
Hepsini bir anda sokmak büyük haksızlık olur. Benim düşünceme göre birden fazla seri olmasının sebebi bir düzene sokmak artık. Bir bağımsız eser bir tane serilerden birisi şeklinde gitseler yeter. Bu şekilde bile oldukça uzun sürecektir ama evet bkk içinde kitabın satma olasılığı daha yüksek. Seneye kadar hangi serilere başlayacaklarsa başlasınlar. Seneye de ellerindekileri tamamlasınlar mümkün olduğunca. Zaten geniş çaplı düşününce de Malazan sorunsalı hariç bu yarım seriler üç senede tamamlandığını düşünürsek çok da fazla bizi heyecanlandırıp başımızı duvarlara vurduracak eser kalmıyor. Hep yeni kitaplara kalacağımız bir gün gelecek diye düşünüyorum.
Az önce okunacak kaç kitabımın olduğuna kaba taslak bir baktım ve ben onları okuyup bitiresiye bu serilerin hepsi tamamlanır. Tamamlanmaması imkasız. O derece büyük konuşuyorum.
Bu seneki 100 kitap okur muyum acaba düşüncemin de teknik aksaklıklar nedeniyle olmayacağına inanmaktayım. 
Dune satmıyor mu ki hala bitirmediler?
Zamanında Grimdark kategorisini araştırırken karşılaşmıştım. Bilimkurgu olduğunu görünce “Hele hele” dedim.
Görmesem de olur diyebilirsin.
Anladığım kadarıyla bu kitap Leibowitz için bir İlahi’de de olduğu gibi bilimkurguya twist olarak dokunacakmış. Açıkçası bu durum hoşuma gidiyor. Salt bilimkurgu okumaktan daha zevkli olduğunu düşünüyorum.
Enginlik’in son kitabı caliban’ın basım tarihi 2016 3 yıl bitiyor neredeyse. Şimdi şöyle yani eğer bir seriyi okumaya başlayıp devamını bulamıyorsan sıkıntı oluyor. Mesela ben enginliği bitirdim şimdi diziye başladım, seri tamamlanmış olsa geldiği yere kadar giderdim. Hiç Türkçe çevirisi olmayan kitaplar benim için sorun olan. Yoksa Dune’un sarmal yayınları serisi ilk 6 kitabı var mesela bende. Kitaplığıma koymuyorum bile okumayım yarım kalır diye. Umarım dediğin gibi olur da tamamlanır, ilk kitabı piyasada olmamasına rağmen elric’i bitirdiler mesela. Asimovun kitaplarını da sanırım sondan bir öncekine kadar getirmişlerdi eski basımlarda.
Hep diyorum “Eeeeyy İthaki, Allah aşkına; serilerinizle ilgili sitenize bir sayfa koyun hangisi ne durumda çıkacak mı ne zaman çıkacak 10 yıl sonra mı 20 yıl mı yazın. Biz de hava da kalmayalım. İnanın bu kadar tepki almazsınız”
Bu kadar kızmamın sebebi yayınevini seviyor olmam. YKY sihir tarihini basmayınca değil twit atmak forumda bile yazmaya hevesim olmuyor. Umurlarında olmayacağını biliyorum. İthaki de durum farklı. Kızsak da bağırsak çağırsak da günün sonunda seviyoruz hala. Çünkü çoğumuz bilim kurguya doyabildiyse bu adamlar sayesinde oldu.
@abkaen Olay Dune için en azından satışlar değil. Telifle ilgili sorunlar sanırım.
Edit: @Agape bu arada laf arasında malazanı kaynattım Alican’la konuşurken. İthakide değil malazan. 
Elric’i zamanında almamak senin problemin benim değil.
Bende seri tam. Bir seri ne zaman tamamlandıysa o zaman okunur; ne zaman çıktıysa o zaman alınır, diye bir atasözü var.
Onu da duymamışsın demek ki. ![]()
Malazan için Tüyap’a muskalar yaptım. Okuyup, üfleyip babaannemden aldığım taktikle bir parça gizlice tükürerekten en az on yedi gün çeşitli ilmi tütsülerle tütsülenmiş kıyafetlerimi de giyip gideceğim. Böylece bana doğruyu söylemek zorunda kalacaklar. (Söylemezlerse o görüntüyle zaten standın üstünden atlamak vesilesiyle arbede çıkartıp kaşla göz arası birisinin kulağını ısırabilirsem kan büyüsü yapmayı planlıyorum. Muhtemelen tutuklanırım ama bence kafası kırık kontejanından salarlar beni.
)
İsterse yedi senede bitsin. Ben hazırlıklıyım. Zamanında sütten ağzımız yandı yoğurdu da uzun süredir üfleyerek yiyoruz. Hayatta kalma okunacak kitim tamam. Bana hava günlük güneşlik sanki kar havası gibi. Ülkede 2500 milyon, milyar sen ne yaptın denilecek kadar kitap var. O yüzden endişe etmiyorum. Hep diyorum zamanında parasızlıktan Dune, Halka dünya, Asimov gibi yazarları öyle karışık okudum ki ondan daha beter değil şu an benim için. En azından bir düzen var. Ben kendime bakıyorum tabii.
Hele hele Dune’yi öyle bir okudum ki okurken hiçbir şey anlamadım. Önce üçü sonra beşi sonra biri okursam ve iki ile dördüncüyü temin edemezsem ne olmasını bekliyormuşum ki zaten.
Bu da benim problemim. Hem daha yeni ölümden dönmüşüm sizin yüzünüzden. Bu sebeple kendimi böyle şeylerle hırpalayamam.
Ânın tadını çıkart benden sana tavsiye. Gelecek günleri de gelecekteki sen düşünsün. ![]()
Biteceğine eminsek sıkıntı yok. Ben beklerim. Umarım o zamana kitabı unuturum da tekrar okurum hatta
Az önce disk dünyayı sepete ekledim. 331 liralık daha kitap almam gerekiyor tamamlamak için. Ben bu gidişle böbreği bırakacağım zaten idefix, kitapyurdu gibi bir sitede.
Bir seri ne zaman tamamlandıysa o zaman okunur; ne zaman çıktıysa o zaman alınır, diye bir atasözü var
Bu sözü Cadı’nın özlü sözleri adlı kitaba kaydetmek üzere not aldım.
İstanbulda olsam tüyaptaki tüm kitabevlerini gezip çıkacak tüm yeni kitapları hakkında notlar alırdım. Tabi bu birkaç günümü alırdı ama bu ara biraz işsizim ondan da olabilir
Cadıdan kurtulma çalışmalarımız sonuçsuz kaldı. Türkçemizi de düzeltemedik, yakında yeşil bir kurbağa olarak filtre kahve içmeye çalışan birinin selfiesini instagramımda paylaşırsam şaşırılmasın diye belirtmek isterim. Benim durumumu gören yayınevleri belkide Cadı’dan korkup basmaya karar verirler.
Kitaplar konusunda da haklısın, okunmamış 100e yakın kitabım var. Muhtemelen ben onları bitirene kadar daha çoook seri gelir geçer. Artık sonu var mı yok mu demeden alıyorum serileri. Devam etmezse ebook, ederse baskılı kitap. Türkçe varsa türkçe, ingilizce varsa sevdiysem ingilizce. Eskisi kadar umursamıyorum ama gönül istiyor biliyorsun ![]()
Serinin biteceğini sanmıyorum ben bu arada. HAY klasikleri gibi sonsuza doğru gidecek bence.
Babil’e bak bir de. Acele etme istersen. Babil’de zaman zaman yüzde 40 görüyor. Bilgin olsun. ![]()
Bkk bitmese bile içindeki seriler bitecektir.
Seri 4 kitaplık normalde, 1 de Urth of the New Sun diye bir devam kitabı yazmış Wolfe. İthaki seriye dahil eder mi bilinmez. 4 kitap bir çıksın da 5. sonra düşünülür.
Kapak beklediğimden iyi olmuş, kendi adıma.
Ben de tam tersini düşündüm
, diğer kapak tasarımlarına göre zayıf olmuş.
Kapağı filan geçtim fiyata bakayım, dedim. Makul bir miktar. 20 lira civarı olan her kitabı seviyoruz. 
Aynen fiyat bana da uygun geldi. Fuarda patlatırsınız artık kitapları 
Ama bu fiyata olur mu bilemem.
Fuar olur, olmaz bilemeyiz. Hep diyorum; acelem yok.
Alınır elbet bir gün.
Fuarlarda artık internet siteleri kadar indirim yapmıyorlar. Bazı birkaç kitaba özel indirim oluyor.
Fuarlarda genel indirim oranları %25 civarı olduğu biliniyor. Bazı yayınevleri pazarlık usulü indirim, fazladan 1 kitap hediye, toplu alımlarda ekstra indirim gibi seçenekler uyguluyorlar.