Erdal ağabey çekil aradan. Beklenti yükseltme…
4 kitaplık bir seri olarak görünüyor.
Bir de umarım Banks’ın Kültür serisi ya da Le Guin’in bilmemne döngüsü gibi seri içinden bazıları basılıp bazıları bırakılmaz. Çünkü bir kitap ya seridir ya değildir, sonraki kitaplar ya devam kitabıdır ya da değildir. Bunu yok farklı evrende geçiyor, yok başka çağda geçiyor diye farklılaştırmanın anlamı yok.
1 ve 2. kitapların çıkışının ardından 3. kitabı 1-2 yıl sonra hala beklediğimizi görür gibiyim.
Sanırım kitap hakkında bilgi sahibisiniz. Bu seri birbirinden bağımsız kitaplardan mı oluşuyor yoksa birbiriyle bağlantılı mı kitaplar.
The Shadow of the Torturer
The Claw of the Conciliator
The Sword of the Lictor
The Citadel of the Autarch
The Urth of the New Sun
şeklinde ama ben mi bir şeyler atlıyorum ?
gerçi 5.kitap için şöyle yazmakta
alıntı goodreads
The long awaited sequel to Gene Wolfe’s four-volume classic, The Book of the New Sun . We return to the world of Severian, now the Autarch of Urth, as he leaves the planet on one of the huge spaceships of the alien Hierodules to travel across time and space to face his greatest test, to become the legendary New Sun or die. The strange, rich, original spaceship scenes give way to travels in time, wherein Severian revisits times and places which fill in parts of the background of the four-volume work, that will thrill and intrigue particularly all readers of the earlier books. But The Urth of the New Sun is an independent structure all of a piece, an integral masterpiece to shelve beside the classics, one itself.
Hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar. Benim merak ettiğim bir yazardı. Bir gün Bkk’nin tamamlanacağını düşündüğümde harika bir seri olacağını düşünüyorum. Bininci yaşımın şafağında geri dönüp bu günlere baktığımda “Ne acayip günlerdi beaah.” diyeceğim. En azından geç de olsa, erken de olsa serilerin yarım bırakılamayacağını düşünüyorum. Umarım kitapları sırayla 50, 100, 150, 200 diye gitmez. 
Artık ithaki nin serilerini almıyorum (dedi ve yazın çıkan tüm ilk kitapları aldı ) yani bundan sonra çıkacak seri kitaplarını almayacağım zira ne zaman tamamlanır diye beklemek istemiyorum.
En azından 3 kitap çıkınca alırım.
Cevapları tek tek vermeyelim ki başlık içinden daha da fazla çıkılmaz bir hâl almasın. Düzenleme (kalem) tuşunu kullanabilirsiniz. 
Kapağın devamını da görseydik iyiydi. Kılıçlı bir BK kapağı güzel olurdu.
Çok sevindim ama buruk bir sevinç oldu. Serinin tek kitap olduğu The Book of the New Sun şeklinde yayınlanmasını bekliyordum. En kötü de Shadow and Claw ile Sword and Citadel şeklinde ikişer kitap halinde yayınlanır diye bir hayal kurmuştum.
Şimdik şöyle oluyor ki; eleştiririz ama hakkını da veririz
benim bu kitaptan beklentim yüksek, konuda güzel. Almam desemde alacağımı da biliyorum. O yüzden öyle işte 
Ooooo yarım kalacak bir seri daha 
Diğer serileri geçtim sadece Bilimkurgu Klasikleri içinde Dune Serisi yarım, Uzay Destanı Serisi yarım, Bitmeyen Savaş Serisi yarım, Kızıl Mars Serisi yarım, Ben Robot Serisi yarım… Bu serinin akibetini kestirmek hiç de zor değil 

Belki bir sürpriz yapıp bütün seriyi bu isimle tek kitap olarak basarlar. Uzak bir ihtimal ama
çok uzak.
Açıkçası ben bir antoloji bir derleme bekliyordum. Zira malum kitapta yaptıkları hatayı da düzeltirler diye düşünüyordum.
Ne bileyim tamamlanması üç sene sürecek bir seri heyecanlandırmaktan çok canımı sıkıyor. Kaldı ki bitirmedikleri seriler 2001 ne olacak Dune ne olacak… Hani Leguin’i “Bu kitaplar ayrı ayrı ya tek başına da okunur,” diyerek bastılar.
Belirli bir vizyondan çok ne kadar kâr edersem o kadar iyi anlayışı hakim seriye bence, bu benim fikrim. Başkası farklı düşünebilir…
Belki yayınevi çıkar der ki “Seri tek tek okunabilir, o yüzden bunun devamı gelmeyecek,” diye.
Son olarak bu seride ilk çeviriler olsun ve kült yazarların geri planda kalmış eserleri olsun, böyle farklı işler beklerdim.
Yani bana kalırsa asıl diğer kitaplarda (10,11,12… sayısı önemli değil) yapmaları gerekeni bu 50. kitapta yapmaları ve büyük nimet (telifini aldığımıza çok sevindik, gururlandık gibi gibi) lafları etmeleri tuhaf geliyor.
Serinin vizyonu bu olması gerekiyordu. Nimet şeklinde sunulan ellinci kitap değil çoğunluğu öyle olması gerekiyordu.
Ne demişler: “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.”
Sert olacak ama tekeli olduğu için piyasada eleştirmeyecek ve susacaksak at koşturmaya devam ederler istedikleri gibi!
Bana göre:
“Ne yazık ki ithaki’de çok laf az iş var!”
“Zaman Çarkı gibi tüm seriyi basacak kadar cesur editörler bekliyorum ben.”
Yazacaklarımı neredeyse birebir siz yazmışsınız hocam 
İthakinin birden fazla bitmemiş serisi varken, BK klasiklerine yine bir seriyi dahil etmesi yanlış. İşkencecinin Gölgesini BK klasikleri dışında bassa daha iyi olurdu bence. BK klasiklerine mümkün olduğunca ‘seri eserler’ dahil edilmemeli.
Arkadaşlar bu bir seri ve tüm kitaplar birbiri ile bağlantılı. Ve korkarak yazıyorum ama kitabın bir bilim kurgu kitabı olduğunu öğrenerek spoiler yediniz. Şahsi fikrim bunun pek de önemli olmadığı yönünde. Çünkü kitap edebi olarak o kadar ağır ve kapalı bir anlatıma sahip ki bir yerden sonra anlamaya çalışmak yerine okumayı bir deneyim gibi görmek ve karşımıza çıkan tuhaflıkları tekrar eden paragrafları olayları anlamak yerine önümüze bakmak daha kolay geliyor. Ne kadar zorlasam da kendimi, Gene Wolfe’un anlatmaya çalıştıklarının sadece çok ufak bir kısmını kavrayabildim. Kalemine saygı duyuyorum ve fantastik edebiyatın sadece fantastik değil aynı zamanda bir edebiyat olduğunu bana hatırlattığı için kendisine teşekkür etmek istesem de kitabın geniş bir kitleye hitap etmediği açık. Neil Gaiman’a Steven Erikson’a da ilham olmuş bir seri olduğunu da belirteyim ve sözü ana karakterimiz Severian’ın dediği gibi burada bitireyim. Eğer onunla bu yolu yürümek istiyorsanız sizi suçlayamam ancak bu kolay bir yolculuk değil.
Yav GENE bir seri eklenmiş klasiklere. 
Bir de adama ünsüz diyorlar, yüzünü her gün markette görüyoruz.

Seri olarak basilmazsa bi anlamı yok. Seri olarak basılırsa serinin filmi veya dizisi çekilsin de ithaki yayımlasin diye bekleriz.
Sizce de su tutum mide bulandırıcı değil mi ya? 2019 başında yayımlanacak dedikleri before watchmen sırf dizisi yüzünden 2019 ekime kaldı. Dune serisinin devam kitapları da muhtemelen filme endeksli olarak yayınlanacak. Bizim yerimizde olsalar bizler gibi tepki verecek kişiler ise biz ses çıkarttık diye forumu terk etti.
Hayırlı olsun 50. Bk klâsiği. Gidip paşa paşa alacağız tabi.
Valla tamam saygımız sonsuz da,
Dağ fare doğurdu bence.