Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

Serinin tamamının basılacağı söylenmişti hep. Ben umutluyum.
(Diğer konudan alıntı yapamadım resim paylaşıyorum)

Aynı yayının devamında hepsi gelir de diyor. Belki BKK’ya dahil etmeyip ayrı basarlar. Belki eski versiyon gibi dördü bir arada gelir. Arthur C. Clarke önemli yazar, belki 10 seneyi bile bulur ama yarım kalmaz o.

Bkk serisinin son 5-6 kitabının(belki daha fazla) satışları aşırı yerlerde bence. Milleti öyle soğuttular ki bunu hak ettiler. Hevesler kaçtı.

İthaki lütfen şu farklı olsun diye yaptığın berbat kapaklardan vazgeç.

Paint’i bende kullanmayı biliyorum.

3 Beğeni

kendi adıma bkk kapaklarını beğeniyorum, minimalist yaklaşım güzel olmuş bence. ancak bkk kapsamındaki kitapları farklı ve hakettikleri bir kapakla da bassalar herkesi tatmin etmiş olurlardı. herkes beğendiği kapağa sahip olanı tercih ederdi. tabii bu da ayrı bir maliyet demek.

3 Beğeni
10 Beğeni

Phlebas’ı Hatırla’yı okuyan var mı? Önerir misiniz?

1 Beğeni

Okudum ben öneririm ilginç bir evrene sahip.Uzay operası türü diye geçiyor kitap.Hatta içinde yiyiciler diye bir bölüm vardı orayı okurken çok keyif almıştım.Birkaç yerde çeviri hatası vardı onun dışında güzel kitap.

3 Beğeni
6 Beğeni

Merhaba ben bu seriye ufaktan bir giriş yapmak istiyorum. Ama yorumları şöyle bir dolaştım da bazı kitaplar seri halinde bulunuyormuş. Tamamlanmamış seriler varmış. Onlar hangileri bilmiyorum.

Hangi kitaplar tek kitap? Onlarla başlamak istiyorum. Teşekkürler.

Seri kitaplar;
-Dune
-2001 Bir Uzay Destanı
-Bitmeyen Savaş
-Kadınlar Ülkesi (tek bir devam kitabı var)
-Kızıl Mars
-İşkencecinin Gölgesi

10 Beğeni

Bitmeyen Savaş tek kitap olarak da rahatlıkla okunabilir.

2 Beğeni

Diğer kitapları basılmayacak denilmişti zaten.

1 Beğeni

Bilmiyordum, teşekkürler.

1 Beğeni

Artı olarak Phlebas’ı Hatırla vardı. (Kültür Serisi)
Pazartesi Cumartesiden Başların devamı da var da 2001’in devamını basmaya niyeti olmayan ıthakinin bunun devamını da basacagini hiç düşünmüyorum.

1 Beğeni

Kitapların seri olması illaki serinin tüm kitaplarını okumak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor arkadaşlar. Mesela Ursula K. Le Guin’in Sürgün Gezegeni ve Anlatış kitapları Hainli Döngüsü serisinin içerisinde olan kitaplar ama birbirleriyle bağlantıları yok. Aynı şekilde Uzay Destanı ve Phlebas’ı Hatırla da bu şekilde hikaye kendi içinde başlayıp bitiyor. Seri diye tüm kitapları okumak zorunda kalmıyorsunuz.

5 Beğeni

Bunu bence herkes biliyor ama örnek verdiğiniz ile söylediğiniz biraz farklı… Le Guin’in hainli döngüsü bağlantısı az yada çok olup aynı evrende geçen kitaplar ama söylenen seriler için aynısını söyleyemeyeceğim ana kitaplari okumayi bence tüm okurlar ister tabi prensip meselesi. :buyucu:

2 Beğeni

Yazdığınız mesajı 3 kere okudum ama ne demek istediğinizi anlamadım. Lütfen biraz daha özenli mesaj yazın, devrik cümleler ve yanlış Türkçe kullanımı yazdıklarınızı anlaşılmaz bir hale getiriyor.

3 Beğeni

Bende bu çıkışınızı anlamadım tek bana değil yalnız herkese… Bende sizin uslubunuzu genel olarak anlamıyorum. Anlayan anladı bence.

5 Beğeni