Phlebas’ı Hatırla’yı okuyan var mı? Önerir misiniz?
Okudum ben öneririm ilginç bir evrene sahip.Uzay operası türü diye geçiyor kitap.Hatta içinde yiyiciler diye bir bölüm vardı orayı okurken çok keyif almıştım.Birkaç yerde çeviri hatası vardı onun dışında güzel kitap.
Merhaba ben bu seriye ufaktan bir giriş yapmak istiyorum. Ama yorumları şöyle bir dolaştım da bazı kitaplar seri halinde bulunuyormuş. Tamamlanmamış seriler varmış. Onlar hangileri bilmiyorum.
Hangi kitaplar tek kitap? Onlarla başlamak istiyorum. Teşekkürler.
Seri kitaplar;
-Dune
-2001 Bir Uzay Destanı
-Bitmeyen Savaş
-Kadınlar Ülkesi (tek bir devam kitabı var)
-Kızıl Mars
-İşkencecinin Gölgesi
Bitmeyen Savaş tek kitap olarak da rahatlıkla okunabilir.
Diğer kitapları basılmayacak denilmişti zaten.
Bilmiyordum, teşekkürler.
Artı olarak Phlebas’ı Hatırla vardı. (Kültür Serisi)
Pazartesi Cumartesiden Başların devamı da var da 2001’in devamını basmaya niyeti olmayan ıthakinin bunun devamını da basacagini hiç düşünmüyorum.
Kitapların seri olması illaki serinin tüm kitaplarını okumak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor arkadaşlar. Mesela Ursula K. Le Guin’in Sürgün Gezegeni ve Anlatış kitapları Hainli Döngüsü serisinin içerisinde olan kitaplar ama birbirleriyle bağlantıları yok. Aynı şekilde Uzay Destanı ve Phlebas’ı Hatırla da bu şekilde hikaye kendi içinde başlayıp bitiyor. Seri diye tüm kitapları okumak zorunda kalmıyorsunuz.
Bunu bence herkes biliyor ama örnek verdiğiniz ile söylediğiniz biraz farklı… Le Guin’in hainli döngüsü bağlantısı az yada çok olup aynı evrende geçen kitaplar ama söylenen seriler için aynısını söyleyemeyeceğim ana kitaplari okumayi bence tüm okurlar ister tabi prensip meselesi. 
Yazdığınız mesajı 3 kere okudum ama ne demek istediğinizi anlamadım. Lütfen biraz daha özenli mesaj yazın, devrik cümleler ve yanlış Türkçe kullanımı yazdıklarınızı anlaşılmaz bir hale getiriyor.
Bende bu çıkışınızı anlamadım tek bana değil yalnız herkese… Bende sizin uslubunuzu genel olarak anlamıyorum. Anlayan anladı bence.
İthaki tüm tahminleri patlatıyordu. 
Fikirlerinizi düzgün bir Türkçe’yle ortaya koymazsanız söyledikleriniz saygıyla karşılanmaz. Siz yazarken okuyacak kişiye saygı göstermeyince o da yazılanları umursamaz. Çok zor değil kesme işareti kullanmak, "de, da"yı uygun yerde ayrı yazmak, cümle sonlarına nokta koymak. Bence hemen tepki göstermek yerine daha özenli yazmaya çabalamalısınız.
Off valla ya yine gümledik. Bir sonrakinde “ohaa sonunda“ dermiyim şu günlerde. 

Nöbetten çıkmışım foruma girmişim oyyy dune 5-6 arka arkaya çıkmış 

Wells’in kendine ayrı serisi vardı. Orada basarlar bence BKK ya dahil edilmez. 
Dune fotoğrafları düştü ya ayda 3 tane bkk basılır merak etmeyin.
Ya cidden anlamıyorum. Burada TDK kesilmesi gereken kişiler denetmenlerdir. Agape gelsin, Mit gelsin beni uyarsın eyvallah da. Bir bir iki iki bu üste gelinme olayını anlamıyorum. Kimseyle kişisel bir sorunum yok olamaz da. Bu kadar uzatmanız hiç hoş değil. Zaten bu konuda gayret gösteriyorum, bazen hızlı olmaya çalışırken böyle oluyor bende insanım. Daha fazla uzatmayacağım bu konu da yapacağım son yorum budur. Nokta!
(Yapılan yaygaradan dolayi “Kayıp Rıhtım” ahalisinden kendi şahsım adına özür diliyorum. Kimse bu güzel başlıkta böyle gerilim dolu konuşmaları okumak istemezdi. Bu bir duyar kasma değil her zaman içimden gelen şeyleri yapmışımdır. Şuanda da bunun için not düşüyorum.)
@Edward bey lütfen uzatmayın. Benim imlâya lafım yok anladım ama sizin anlamadığıniz bir şey var. Lütfen kimse şuan popülerite uğruna bana bu konuda tek kelime yazmasın. Amacınız artık bu değilse de bu oluyor kusura bakmayın.
@Agape buraya bir el atabilir misin. Çok rica ediyorum. Imdatt!!!