Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

O da mı aynı… Ben şimdi everest baskısını okumaya başladım. Akşama bitireyim bakayım.

1 Beğeni

Kitap yorumunuzu esirgemeyin hocam, ben de ona göre alırım :slight_smile:

Tamamdır büyük bir ciddiyetle çalışmaya başlıyorum :smiley:

6 Beğeni

Kitap fuarlarında isterseniz veriyorlar diye biliyorum. Bi’ ayraç için uğraşmayın bence.

1 Beğeni

Aynen uğraşmayacam, bir dahaki siparişimde not düşerim gönderirseler iyi göndermeselerde problem değil…

1 Beğeni

İlknoktada satışta %50 indirimli

7 Beğeni

Kitabı okudum, fikir edinmek isteyen olursa buyursun. @Son.of.Yona

2 Beğeni

Elinize sağlık hocam :slight_smile:.

7 Beğeni

Forumda çevirmenler de var eğer yanılıyorsam beni düzeltsinler lütfen. En son Dune kitabı 2017 yılında çıkmış, 5. kitabın 3 yıldır çevirmenin elinde olma ihtimali var mı? Yayınevleri çevirmenler ile sözleşme yapıyor ve bir süre belirleniyor bildiğim kadarıyla. En karışık ve zor kitaplar için 8 ay sürer demişti Emre Bey. Üstüne üstlük Dune yeniden çevrilmiyor çevirinin üzerinden geçiliyor. İthaki’nin verdiği bilginin tamamıyla gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Dost Körpe ile İthaki yayınları arasında nasıl bir ilişki var bilmiyorum ama sıradan sözleşmeye bağlı çevirmen-yayınevi ilişkisinin olmadığı belli oluyor bence.

Eğer yanlış düşündüğüm bir yer varsa veya bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

16 Beğeni

Burcu hanımın en son yaptığı yayında da Emre katılmıştı İthaki’yi temsilen. Hâlâ çevirmende olduğunu söylemişti kitabın. Bu sene bitmeden 5 kesin çıkacak dendi orada. Başka yayınevi temsilcileri ile görüşmelerini de dinledim Burcu hanımın. Dost Körpe her yayınevi için bir şeyler yapmakta aynı anda. Hangi yayınevi katılsa bahsi geçiyor. Hatta Alfa ile olan görüşmede de zamanında Metis yayınları için çevirdiği Yüksek Şatodaki Adamın çevirisini almaya talip olmuş Alfa. Dost Körpe demiş ki ben üzerinden geçip güncellemek istiyorum çeviriyi, o şekilde anlaşmışlar. PKD’ler de son 4-5 kitap kaldı hâlâ gelemedi Yüksek Şatodaki Adam mesela. Dost Körpe’nin kurumlar ve kurallar üstü anlaşmaları var sanırım yayın evleriyle, ne zaman isterse o zaman çevirip gönderiyor, yayınevleri de bir şey diyemiyorlar benim bu konuşmalardan anladığım.

Bu seride okuduğum kitapların hepsi çok iyi olmasına rağmen Leibowitz için bir İlahi kitabı benim için her zaman çok ayrı bir yere sahip olacakmış gibi hissediyorum.

2 Beğeni

Çevirilerin üzerinden geçilmesini doğru buluyorum, ancak bunu uzun zamana yaymamak gerek.

33 Beğeni

Devam kitabı dedik diye en son basılan serinin devam kitabı da demedik… :slight_smile:

22 Beğeni

Bu seri Dune serisinden önce biter. :smile:

Kapaktaki gibi alkışlıyorum İthaki’yi :slight_smile:

3 Beğeni

Uzay Destanı serisinde sadece 1. kitabın klasik olduğu geri kalanının olmadığı söylenmiş Youtube yayınında. Devam kitaplarını beklemeyin bence.
Culture serisinden bir haber var mı?

Bence ilk kitap yeterince etki yapmadı o yüzden hemen ikinciyi çıkardılar.
Ama devamının gelmesi güzel. Belki kalanlarda hemen çıkarda ithaki bizi şaşırtır :crazy_face:

1 Beğeni

Bence çevirmen işini düzgün yaptı ve olması gerektiği gibi ikinci kitap geldi :hanci:

1 Beğeni