Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

İthaki Yayınları Bilimkurgu Klasikleri 57. Kitap

21 Beğeni

Beklemediğimiz bir renkte çıktı. Ama zaten seri kendi içinde koyulaşıyordu.

1 Beğeni

Ben de şaşırdım doğrusu. Yukarıda renk anketinde çoğunluk doğru tutturmuş. :grinning:

1 Beğeni

Serinin tamamlanmasına en az 1 sene en çok 3 sene kaldığının haberi olması lazım.

Ben böyle hafif turuncudan sonra kırmızıya geçerler diye düşünüyordum.

1 Beğeni

Bu sene sonu Dune bitecek gibi bir şey söylemişlerdi İnstagramda, muhtemelen kasım yada aralıkta son kitabı çıkarıp sonunda seriyi bitirecekler.

4 Beğeni

Eğer seneye film kesin çıkarsa, son kitabı önümüzdeki sene görebiliriz bence. İthaki filmin ekmeğini yemek isteyecektir.

1 Beğeni

Filmin ertelenmesi o konuda iyi bile olmuş olabilir. beşi çıkarıp kaçma şansları azaldı.

3 Beğeni

Geldi çok şükür. :+1: :+1: :+1:

1 Beğeni

Liste fiyatı olan 70 lirayı görünce şok oldum. Pegasusun rezil fiyat politikasına senelerdir aşinaydık da ithakinin de buraya geleceğini hiç beklemiyordum açıkçası. İlk kitabın 48 liralık etiketine bakıp bakıp öfkelenmeye devam ediyorum. 1 seneye liste fiyatları 100 lira olmaya başlayacak sanırım.

7 Beğeni

Eski siparişlerime baktım da 21.02.2018’de Dune serisinin dört kitabını %45 indirimle 67.5₺’ye almışım. İlk kitabın etiket fiyatı 35₺ ve 712 sayfa.
Yazar, yayınevi, çevirmen her şey aynı. Kağıt kalitesi de kesin düşmüştür. Bu seriden iki sene önce çıkan 300 sayfa kitap şu an çıkan 500 sayfa kitap gibiydi.
Söylenecek çok şey var da…

9 Beğeni

12000 sayfadan fazla Zaman Çarkı Serisi 1200 lira etiket fiyatıyla ciltli olarak satılıyordu ben aldığım zaman. O zaman da fiyatlar çok diye eleştiriyorduk. Şuanda baktığımda bile ciltli 1050 sayfalık kitaba 100 -ki yüksek diye eleştirilebilir bence- lira etiket fiyatı koyarlarken 600 sayfalık ciltsiz ve muhtemelen sayfa kalitesi azalmış bir Dune baskısına hangi akla hizmet 70 lira etiket fiyatı koyuluyor bunu anlayamadım.

7 Beğeni

Bu senenin başlarında 45 liraya 1078 sayfalık Kaos Lordunu almıştım.Fiyat çok fazla Dune 5 için.

3 Beğeni

Pegasus ve İthaki yüksek fiyat konusunda yarışıyor sanırım.

Kitabın rengini beğendim ama tasarımı, çizimleri hiç beğenmiyorum.

712 sayfa yuvarla 70’e.

7 Beğeni

Algoritmada eksiklik var: “Kitap kaç sayfa: 619. 1,15 boşluk katsayısı ile çarpılırsa 712 sayfa. Her sayfa 1 lira. Hadi kapakta bizden olsun. 71,2 lira. 75 lira dersek olmaz 70 lira iyidir.”
Kendi hesaplarıyla bile 60 lira olacak kitap 70 lira oluyor. % 50 indirimle bile her kitapta fazladan kar ediyorlar. Fazladan olmayan kar ise ne kadar hiç düşünmek istemiyorum.

4 Beğeni

20 Beğeni

Herhalde filmi çıkacak diye ne kadar fiyat koyarsak alırlar mantığıyla böyle bir fiyat çektiler,anlıyorum kur yükseldi vergiler yükseldi ancak 70tl de olması pek olası değil bunlarla.

1 Beğeni

Hahahahahaha. Ben daha fazla bir şey söylemiyorum istatistikler ortada :joy: :joy:

1 Beğeni

Arkadaş gerçekten ayıp ya. Adamlar o kadar koptu ki gerçeklikten kendileri de farkında değil bu durumdan diye düşünüyorum.