Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

Mavi dedim ben. Bakalım artık.

Hepsinin çıkmasını bekliyorum okumak için. Umarım 6’da hazırdır da önümüzdeki senenin ilk aylarında yayınlanır, hep birlikte alır okurum.

2 Beğeni

Herkes kırmızı demiş. Kırmızı BK’ye en yakıştırdığım renktir ama Dune’a abes kaçar bence.

2 Beğeni

Bir spoiler da benden sana o zaman, Sapkınlar ile ilgili:

Dune Sapkınları, Tanrı İmparator’dan 1500 yıl sonra geçiyor ve bahsettiğin sahra yeşil değil artık :bug: .

1 Beğeni

Dört kitabı okuyup son ikide dayanamayarak spoi yemek :// üzdün.

Spoiler sayılmaz bu yahu. Zaten kapağı görünce anlayacağın, ilk sayfadan bileceğin bir şey bu.

Ee ne renk olacak yani :thinking:

Sen öyle diyorsan. Keşke 6 da çıksa muradımıza ersek. Olan yine Letoma oldu yani. Pek severdim.

Bu yılın sonunda son 2 kitap çıkıcak gibi bir şey demişlerdi İnstagramdan.

2 Beğeni

İthaki’yle iletişimi olan birisi Stand on Zanzibar kitabını seri için düşünüyorlar mı diye sorabilir mi?

2 Beğeni

Çoğunluk ile aynı seçeneğe oy verdiğimi görünce mutlu oldum. Kitapları henüz okumadan, önceki kitapların renklerine bakarak salladım açıkçası. Bilimkurgu klasiklerinde kitapların renkleri kitapların içeriğine göre mi seçiliyor? Ben daha çok, photoshop’da bir renk kodu sallıyorlar ve çıkan rengi arka plan yapıyorlar diye düşünüyordum.

1 Beğeni

Yüksek ihtimal yeşil tonlarında olacak ama ben sürpriz oynayarak oyumu mavi tonlarda kullandım. Bakalım nasıl bir renk seçimine gidecek İthaki.

Bir kaç kitap dışında(Zaman Makinesi,Bitmeyen Savaş,Kent,Ben Efsane) seçilen renkler, renk uyumları şahane. Bu kadar hoş bir uyumun rastgele olabileceğine pek bir ihtimal vermiyorum.

Dune mavi olsa güzel olur. ^^

2 Beğeni

Dune 5 çevirmeni Dost Körpe :man_facepalming:

Bilmiyor muydunuz? Diğer 4 kitabın da çevirmeni o.

3 Beğeni

Ben Dune okurken çeviri gözüme kötü gelmedi, rahatça okumuştum. Konularda çok fazla konuşuldu bu çeviri olayı ama benim için fena bir çeviri değildi bu, farklı görüşler de elbet var :smiley:

2 Beğeni

Ben askere gitmeden önce yani geçen sene sormuştum, şimdilik yok demişlerdi. Ama zanzibar için Alfa konuşulmuştu sanki. Emin de değilim ama.

2 Beğeni

Gelsin bakalım kitap, bunca yıl çevirmenini “terleten” kitabı dört gözle bekliyorum. Okuduktan sonra bir çeviri karşılaştırması yaparız.

4 Beğeni