Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

Ben yazdım bakalım ne diyecekler merak ediyorum.

Ahahahahaha :smiley: :smiley: Güldüm allah affetsin.

1 Beğeni

Muhtemelen George Orwell çok alternatif olacak bizden tercih eden az olur, en iyisi serinin içine koyalım seti bozmak istemeyenler alsın diye düşünülmüş.

29 Beğeni

Hayvan çiftliği burada olmamalıydı bence de. 1984’ün de turuncu değil kırmızı veya siyah bir kapakla gelmesini isterdim.

Gerçi mevcut can yayınları kırmızı - siyah kapaktan etkileniyor olabilirim. Yada kırmızı ve siyah ciltli baskılardan…

@narpal haklısınız. Seri içerisinde olduğu için alacağım büyük ihtimalle.

1 Beğeni

Hapı yuttuk, bu iki kitap sadece İthaki’den çıkmayacak biliyorsunuz değil mi? :frowning: Telifi de bitti yazarın. Yakında A101, Bimlerde de görürüz.
Bir de gerçekten 1984 tamam da Hayvan Çiftliği Bilimkurgu değil ki çok saçma olmuş bu seriden çıkması.

4 Beğeni

Altmetin : “Tek tek basarsak kimse almaz, seri içinde basınca seriyi takip edenler seve seve alacak.”

3 Beğeni

Hayvan Çiftliği’nin kapağı belli (ortaya bir domuzcuk). 1984’ü merak ediyorum ben.

Goodreads en iyi 100 bilim kurgu listesi gibi bir liste vardı, orada da Hayvan Çiftliği bilim kurgu geçiyordu. Distopyalar bilim kurgu alt dalı olarak geçiyor (bilim kurgunun tanımında yer alan alt başlıklardan alternatif gelecek/tarih kurguları olması nedeniyle) bu nedenle de her distopya bilim kurguya dahil ediliyor. Benim fikrime göre 1984 dahi bilim kurgu değil kaldı ki Hayvan Çiftliği olsun. Ama böyle de bir durum var. Eğer ki distopya bilim kurgudur görüşüne katılıyorsak bu iki kitabın da böyle bir seride olması normal. Tabii @narpal’in söylediği gibi bu durumdan istifade İthaki böyle de düşünmüş olabilir. Ama her şeye rağmen ben olsam ayrı kitaplık olarak çıkartırdım Orwell’ları. Hadi 1984’ü kara dörtleme nedeniyle bir tutar yan bulalım da, bu kadar alegorik ve bariz siyasi eleştiri kitabını istediği kadar distopik olsun, bilim kurgu klasiklerine eklemezdim.

11 Beğeni

Dert etme abi onu da yaparlar. :joy:

3 Beğeni

Goodreads’teki türler kaç kullanıcının hangi rafa eklediğine bakıyor. 1984 ile paketleyip distopyaya koydukları için öyle.

Ayrıca 1984’ün bilim yönü az da olsa var ve direkt gelecek kurgusu. Hayvan Çiftliği’nde hiçbir şey yok.

“Seride olması için bilimkurgu olması gerekli, bilimkurgu olması için de seride olmalı” da demiş olabilirler :pp

3 Beğeni

Oralarda görmenin ne problemi var? Birkaç defa daha gördüm bu muhabbeti de anlam veremedim, meraktan soruyorum. Ne oluyor A101 ve Bim’de bu kitaplar olunca?

8 Beğeni

Sanırım arkadaş bu tür kitapların her yere düşmesinden yakınıyor. Argo bir tabirle ‘‘ortalık malı olacak’’ endişesi.

1 Beğeni

1984, sosyal bir bilim kurgu desek anlarım da. Hayvan Çiftliği’nin bilim kurguluk yanı yok. Fabl üzerinden oluşturulmuş. Ben kediler üzerinden Türk toplumunu anlatmaya kalksam şimdi o da mı bilim kurgu olur?

1 Beğeni

Niye biz ezoterik bir topluluk muyuz, kitaplar bize özel mi çıkmalı, A101’e giden adam okuyamaz mı bunları? :slight_smile:

Booktuber ve A101 karşıtlarını anlayamadığımı itiraf edeyim. Kimseye bir zararlarını görmedim, üstelik faydaları da oluyor zaman zaman.

17 Beğeni

@M3rett0 katılıyorum bence de bilim kurgu değil Hayvan Çiftliği ancak alegorik ve mecaz yollu bir distopya. Yani bir şekilde kalıbına sokuyorlar. Ama ne olursa olsun, isterse Napoleon Snowball’u ışın kılıcıyla kovalasın, yine de bilim kurguya girmemesi gerektiğini düşünüyorum.

@isos81 Bence olmalı zaten, ulaşabildiği kadar kişiye ulaşmalı bu kitaplar ki yazılma amaçlarına ulaşsınlar (tabii komlo teorisyenlerinin iddialarını es geçiyorum bu amaçlarla alakalı). Çok güzel baskıcı sistem eleştirisi içeriyor bu kitaplar, biraz popüler olmasından dolayı insanlara antipatik gelmesini de anlıyorum ama herkesin okuması gereken eserler arasında bence bu iki eser. Ha belki baskı kalitesi ya da çeviri konusunda endişeleri olanlar vardır ama onlar da zaten başka yayınevi tercihinde bulunacaklardır.

5 Beğeni

İncilerimiz dökülür, A101 ve Bim’de satılırsa. Otoritemiz sarsılır, elitliğimiz sorgulanır. Çünkü bu kitaplar kutsal. Kutsal bir şey marketlerde satılmamalı, herkese erişebilir durumda olmamalı. Düşünsenize herkes 1984 ve Hayvanlar Çiftliği okuyor. Vah halimize o zaman, bizim okumamızın ne anlamı kalır ki? Ne cüretle herkesin okuduğu bir kitabı biz okumuş oluruz? Herkes okursa övemeyiz, biz herkesle aynı yerde olamayız. Kesinlikle bunları biz okumalıyız, bizden aşağı insanlar okumamalı. Aman sakın bir daha böyle sorgulamayın.

14 Beğeni

@SJack 1984’ün kapağı kesinlikle ortaya bir göz olacak. Çıkınca görürüz.
@isos81 A101 Bim gibi marketlerde kaliteli yayınevlerinin kitapları genelde satılmıyor. Saçma sapan ve hatta sansürlü çevirilerle basıldığını falan göreceğiz beni o rahatsız ediyor.

3 Beğeni

George Orwell’ın kitaplarını sıfırdan kendi istedikleri gibi yazmazlarsa, A101 ve Bim gibi marketlerde sattırmazlar. Ortalama bir zekaya ve eğitime sahip insanlar kolayca, 1984’ün dünyasıyla günümüz arasında bir bağlantı bulur.

2 Beğeni