İlk hafta Kaplan! Kaplan!, Ben, Robot, Maymunlar Gezegeni ve Çocukluğun Sonu kitaplarının kazandığı yarışmanın ikinci haftasında ise 121 kişinin kullandığı 403 oy ile adını finale yazdıran kitaplar; Yenilmez, Su Adamı, Tanrı Olmak Zor İş ve İşte İnsan oldu.
Sıra geldi üçüncü aşamaya. Bu aşamada 10 kitap finale kalmak için oylarınızı bekliyor olacak. Her kullanıcının 2 oy hakkı vardır. Ayrıca 2 kapak görselinin de finale kalacağını belirtmek gerek.
Yine tek oyla geçebildiğim bir anket daha… Kumsalda kitabının rengi kekremsi bir tat bırakıyor ağzımda. Bu kadar kötü bir renk seçimi olamaz. İki üst ton veya iki alt ton kullanamamışlar… Bright Yellow renginin mat şekli daha uygun olurdu. Özellikle o sarının o yeşille nasıl uyumlu olacağı düşünülmüş bilemiyorum… Sağdaki görseller kitabın orijinal rengidir. Ilk görsel bahsettiğim renk. Diğerleri alternatif…
Bu bir iki kapak meselesi değildir. Beka meselesidir, beka.
Not: Herhangi bir kapak diğerinden güzel gözükmedi gözüme. Leibowitz İçin Bir İlahi’ye kitabı sevdiğim için oy verdim ve kapağı güzel bulmuyorum, diğerleri arasında bile. Birinci çıkmasına şaşırdım.