Bilimkurgu Temalı Aklınızı Başınızdan Alacak 20 Anime Önerisi

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/liste/bilimkurgu-anime-onerileri/

image

Bilimkurgu anime önerileri sizlerle! Peki bu türün adını duyunca aklınıza ne geliyor? Eğer uçan arabaların olduğu, uzay gemileriyle seyahat edilen bir gelecek dışında başka şeyler yok sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bilimkurgu demek sadece teknolojik gelişmeler demek değildir. Hayatımıza ve teknolojiye yön veren, yeni fikirlere ilham veren bir türdür. Bu listemizde de bunu göreceksiniz. Bilimkurgunun daha iyi… (DEVAMI…)

16 Beğeni

Birkaç anime dikkatimi çekti. Hepsini izleyemem ama bir şans verebilirim. Özellikle Kiseijuu: Sei no Kakuritsu (Parasyte: the Maxim) animesini merak ediyorum.

6 Beğeni

Bilim kurgu seçmem. Ne bulursam izlerim. Özellikle şu güzel diyemiyorum hepsi izlenesi. :slight_smile:

3 Beğeni

İzlemediğim çok dizi birikti. Eve internet gelince arka arkaya en kısa zamanda bitireceğim. Önceliği forumda önerilen dizilere vereceğim.

2 Beğeni

Liste içinden izlemiş olduğum ve önerebileceğim serilerden bir kaçını ben de yazayım.

Uzay temalı ve slice of life olarak Space Brothers benim çok hoşuma gitmişti. Pek bilinen bir seri değil ama zamanında beni fazlasıyla etkilemeyi başarmıştı.

Parazit baya başarılı bir anime. Gerek hikayesi gerek ise animenin kalitesi olarak başlıca önereceğim seridir.

Promised neverland ise şuan 2. sezonu ile devam ediyor. Güzel bir alternatif evren hikayesi diyebilirim. Ana karakterler çocuk olsa da klasik shonen serisi değil kesinlikle.

Dr. Stone’da 2. sezonu yeni başlamış serileden. Keyifli karakterleri ile güzel ilerleyişi ile çerezlik diyebileceğim bir seri.

Son olarak ise Steins Gate var. Zaman paradoksu üzerine kurulu hikayesiyle fazlasıyla bilenen bir seri. Ve kesinlikle izlenmeli bence.

Onun dışında listede izlemediğim bir sürü seri var. Onları da bir ara kontrol edeceğim gibi.

5 Beğeni

Yorum için teşekkürler.

Bu animenin mangası zaten ilk başta seinen olarak yazılmıştı. Fakat popüler bir mecra olan Shounen Jump’ta yayınlanması için, “shounen” özelliklerine uyması için, pek çok yerinde değişiklik yapılmış ve duyduğum kadarıyla bu hali bile zor kabul edilmiş. Yine de oldukça sürükleyici ve anlamlı bir mangası var. Gerçekten tamamen seinen olsa nasıl olurdu merak ettim ben de. Mangasını mutlaka okuyun derim.

3 Beğeni

Listede iki king anime var. Yarısını bilemesem de izlediklerim hakkında bilgi vereyim, listeden hatırladığım kadarıyla. Önce kingler
1-)code geass
2-)ginga eiyu densetsu(legeng of galactic heroes)
İlginçtir ki king dediğim iki seri de siyasi yönleri ağır yapımlar :sweat_smile::sweat_smile:
Code geass ta bilim kurgunun yanında fantastiktir de aynı zamanda. Satranç gibi siyaset, satranç gibi savaşlar ve teröstli(!) siyaset
Legend of galactic heroes ise kitaptan esinlenmiş, karakterlerin yoğun işlenişi, karakter gelişimlerinin olağan üstü olduğu, imparatorluk ve demokrasi arasında savaşta iki tarafı yerinde eleştiren dolu dolu bir anime
Psycho pass; içerdiği bilimkurgu materyali tamamen psikolojiyle ilgili ve black mirror benzeri hatta ötesi bir seviyede eleştirel güzel bir yapım
Parasite(kiseiju) ; bu başlık altında olmasına şaşırdım, bilimkurgu dan ziyade fantastik kurgu olduğunu düşünüyorum
Steingate; opening müziği harika, izleyin :slight_smile:

1 Beğeni

Ay Savaşçısı (Sailor Moon)
Tılsımlı Gelinlik (Wedding Peach)
Himeciğimin Kurdelesi (Ribon no Hime-Chan)
Dr.Slump

Lisanslı bir satranç oyuncusu olarak, şaha şah ile şah çekildiği sahnede ve neden şahı öne sürerek açılış yaptığı sorulduğunda “çünkü şah öne sürülmezse arkadakilerin onu takip etmeyeceği” cevabı verildiğinde iki kere odamın penceresini açıp ağır ağır nefes alarak bu gördüklerimi unutmak istedim. O zamandan beri ne zaman biri Code Geass önerse “OK” deyip ortamdan uzaklaşırım.

Konuya dönersek, ana listede değil de honorable mention olarak da olsa, Mobile Suit Gundam, Captain Harlock, Yamato ve Votoms’un yok sayılmamasına sevindim diyebilirim.

2 Beğeni

Ben de o sahnede ne saçmalıyor bu ergen demiştim :)) sadece leluchun zeki yanını ve politik yanını göstermek(o söz mesela tamamen politik, oyunla zerre ilgisi yok) için satranç gösteriliyor ve tepeden tırnağa saçmalık. Ama ben böyle bir sahne için bir seriyi çöpe atmam şahsen

1 Beğeni

Ben de Inuyashiki’yi önereyim. Kazara uzaylılar tarafından öldürülen ve sonradan da kaza fark edilmesin diye inanılmaz yüksek teknoloji robotik vücutlarla diriltilen iki insanın hikayesini anlatıyor.

4 Beğeni

Resim spoiler değil değil mi hocam :smiley:

1 Beğeni

İlk bölümde oluyor zaten. Death Note’da büyülü bir defter olması kadar spoiler.

3 Beğeni