Bilimkurgu

İthaki Bilimkurgu Klasikleri tamamlandıktan sonra sizce hangi yayınevi benzer bir seriye başlar?

1 Beğeni

Bilmiyorum ama ben bir western dizisi istiyorum. Tabi benimki yalnızca bir istek…

5 Beğeni

Var mı bilmiyorum ama ben ithakinin fantastik serilerde çıkarmasını istiyorum (seri olmayan fantastik kitaplardan bahsediyorum)

7 Beğeni

Belki de hiç tamamlayamayacaklar? :thinking: Ayrıca İthaki dışında başka yayınevleri de yapsa fena olmaz bence. Basılmayanları bastıkları sürece benim itirazım olmaz. Sonuçta tek yayınevi hepsini basamaz.

@Faust Güzel fikirmiş gerçekten. Kaliteli kitaplar olursa okunur gerçekten. Hem de kısır döngüde bir kırılma yaşanır.

@CowardlyHero Bu fikre de katılmadan edemiyorum. Sürekli seri eserlere abanınca tekil olanları unuttuk gibi geliyor. İnsan bazen tekleme bir eser okumak istiyor ama bulamıyor. Hadi taş çatlasın ikileme olsunlar. Var mı acaba böyle tek ama harika kitaplar. :thinking:

7 Beğeni

Brandon sandersondan örnek verecek olursam elantris var mesela tek kitap devamı gelmedi. Çok aslında aklıma gelmiyor. Yeşil süvari’yi okumuştum mesela çok hoşuma gitmişti. Sabriel var. Aslında tekli kitap çok :slight_smile:

Ayrıntı Yayınları yeni bir bilimkurgu serisine başladı. Fiyat olarak da gayet uygun. Tavsiye ederim.

Benim bahsetmek istediğim devamı olmayanlar aslında. Elantris’in de devamı olacak diye biliyorum. Bitmeyecek Öykü gibi tekil ama okuyunca insanın bambaşka hissedeceği türden kitaplar. Her fantastik eser de güzel olmuyor şimdi. Bazen oturup düşünüyorum. Hangi kitabı okusam diye ama hep bir devam durumu var fantastikte. Birinci kitabı okusan peşinden 5-6 kitap daha okuman gerekiyor bu da yorgun zihni psikolojik olarak hepten yoruyor. Shirley Jackson gibi tek kitaplar iyi oluyor.

1 Beğeni

Rüyalarıma bile giriyor. Bazen rüyamda büyü yapıyorum :joy::joy::joy:

Demek istediğinizi anladım. Kıyıda köşede kalmış çok güzel kitaplar olduğuna inanıyorum. Hak ettiği değeri bulamayan, iyi olmasına rağmen yayıncısı kötü olan kitaplar var. Ben bunlar gibi kitapların da olmasını isterim

1 Beğeni

Kesinlikle. Yani serilere fazla yüklendik gibi hissediyorum. Nasıl BKK’de tekil yazarlar varsa Fantastik’te de tekil yazarlar var fakat tamamen göz ardı edilmeye başlandı. Seneler önce aldığım ama bir türlü okuyamadıklarıma bakmayı düşünüyorum ben de artık. Yine bile çok fazla değiller…

1 Beğeni

İthaki karanlık kitaplık ve BK gibi ama fantezi edebiyatlı bir seriye başlayacaklarını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. O kitaplığa seri kitaplar konmaz herhalde.
Pegasus da GGK devam etse güzel olur mesela, çoğu stand alone kitapların. Lions of Al-Rassan çok övülüyor. Tigana keza.

1 Beğeni

BKK’de de seri kitaplar var. Kızıl Mars, Dune ilk aklıma gelenler. Pegasus’a dair bir bilgim yok açıkçası çünkü uzun zaman önce takip etmeyi bıraktığım bir yayınevi. Fiyatları piyasanın üstünde olduğundan pek bulaşmıyorum. :slight_smile:

Sanki hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor bana :joy:

1 Beğeni

Bkk gibi olmaz fantasti kitaplık. Fantastik seri kitaplar öyle seriye dahil edilecek bir durumda değiller çoğunlukla.

Yeşil Süvari 6 kitaplık bir seri aslında. Sadece yayınevi devamını getirmedi.

1 Beğeni

Bunu duyduğuma açıkçası üzüldüm .kitabı 10 yıl önce okumuştum, ilk okuduğum fantastik kitaplardan birisi aynı zamanda. Ama kitabı tek sanıyordum, yani sonu yarım kalmıştı ama herhalde fazla seven olmadı diyerek yazar devam etmedi diye düşünmüştüm. Sizden sonra biraz araştırsım kalipso yayınlarından çıkmış.

Bu kitap ithakiden çıksa daha çok satardı