Bin İkinci Gece Masalı: Yasak Elma

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Bin İkinci Gece Masalı: Yasak Elma – Aylık Öykü Seçkisi

image

Kötü kalpli hükümdar Şehriyar elleri zincirle bağlı Şehrazad’ın yanına oturup “Bugün bana anlatacak masalın yok mu?” demiş çirkin bir sesle. Şehrazad, “Elbette var fakat biraz hüzünlü ve kısa bir masal öncekilerin aksine yine de dinlemek ister misin?” Şehriyar başıyla onaylamış. Ve Şehrazad bir gece daha nefes almaya devam etmek üzere masalını anlatmaya başlamış: Bir ağacın… (DEVAMI…)

Öncelikle söylemeliyim ki konuya, temasıyla, diliyle, anlatımıyla uygun bir öykü olmuş. Bir bütün olarak ele aldığımızda güzel bir hikaye yazmışsınız. Elinize, kaleminize sağlık. Ama bazı eksiklikleri de söylemem gerektiğine inanıyorum.
Bence, bazı yerlerde olması gereken virgüller yoktu. Bu da okumayı ve anlamayı zorlaştırıyordu. Bunu noktalama işaretleri konusunda eksiklerinin olduğunu bilen ben söylüyorum, varın durumu siz hesap edin.
Bir ağacın binlerce meyveye ev sahipliği yaptığı(,) dünya kadar büyük gövdesi olan çölde (:wink: üstü toz ve bere içinde kalmış(,) yağız bir delikanlı(,) ayaklarını sürüyerek ağaca doğru yürüyormuş. parantez içerisine koyduğum virgüller gerekiyordu sanki.
Delikanlı(,) susuzluktan kapanmaya …
Güneş gelmiş en tepeye yerleşmiş. Gün ağarmış. Burada da sıralama ters olmuş sanki
Gün ağarmış. Güneş gelmiş en tepeye yerleşmiş. Bir daha okuyunca sizde fark edeceksiniz…
Tekrar elinize sağlık diyorum…

1 Beğeni

öncelikle güzel yorumunuz için teşekkürlerimi sunuyorum.Noktalama işaretleriyle ilgili söylediklerinize katılıyorum,benim dikkatsizliğim geliştirmeye çalışıyorum.İlginiz için tekrardan teşekkür ederim.