Bir Avuç Gladyatör

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Bir Avuç Gladyatör – Aylık Öykü Seçkisi

Hayat bir mücadeledir. Sadece nefes almak ne yazık ki yaşamış olmak için yeterli gelmiyor. Bir insanın amacı olmalıdır, bir hayali, çabası… uğruna her şeyi göze alabileceği, her şeyden vazgeçebileceği bir hedefi. Hedefin ne kadar zor ne kadar uzakta olduğunun bir önemi yoktur. Önemli olan kişinin o mücadeleyi verebilecek bir iradeye sahip olmasıdır. Ne acıdır ki…

1 Beğeni

Öykünün bu kadar gerçek, bu kadar tanıdık olması “De te fabula narratur. Anlatılan senin hikayendir.” sözünü hatırlattı. Bu, bizim hikayemiz. Duyulmayan, bizim çığlıklarımız. Kral, dalkavuklar, gladyatör, dev yılanlar yerli yerince kullanılmış imgelerdi. Yüzyılları aşıp gelen masallar gibi ancak çok yakın zamanda yaşadığımız, hatta hâlâ içinde olduğumuz durumu da bütün büyülü gerçekçiliğiyle aktardı.

Uzun olmasına rağmen akıcılığını bir an olsun kaybetmeyen öykünün mutlu -ya da mutlu demeyeyim de- olması gereken sonla bitmesi, umudumu tazeledi. Altı çizilesi cümleler de vardı öyküde. Ara sıra dönüp gelip tekrar okuyabileceğim bir öykü. On numara beş yıldız. Yüreğinize sağlık.

1 Beğeni

Öncelikle yorumunuzu çok geç gördüm kusura bakmayın. Güzel yorumunuz beni inanılmaz mutlu etti. Çok teşekkür ederim. Dürüst olmak gerekirse uzun olduğu için çok fazla okunmasını bile beklemiyordum. Hem güzel sözleriniz, hem de yaptığınız çıkarımlar benim için çok kıymetli. Tüm bunların yanında bir nebze bile olsa umutlanmanızı sağladıysam ne mutlu bana. Tekrardan çok teşekkür ederim. Nice öykülerde görüşmek dileğiyle.

1 Beğeni