Bir Avuç Ömür

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Bir Avuç Ömür – Aylık Öykü Seçkisi

image

Ali, öğrenciliğin ilk günlerinde yeni başladığı üniversitede keşfe çıkmaya karar verir. Okulun yemekhanesi, kütüphanesi, kafeleri… Derken her yeri tek tek gezer. Ve sonunda öğrenci işleri binasının arka tarafında, köy manzaralı ıssız bir yer ve manzaraya karışıklık konulan bir bank keşfeder. Üniversitede böylesine güzel bir manzara keşfetmiş olmasının sevinciyle banka geçip oturur. İçinde heyecanla karışık bir… (DEVAMI…)

Size nasıl hitap edeceğimi bilemedim. Kardeşim desem değilsiniz, arkadaşım desem hiç değilsiniz. Bey desem resmi ve soğuk olur. Neyse ben Mehmet Ali diyeyim siz alınmayın.
Bence yazdığın öykü bir roman özeti olmuş. Güzel dokunaklı ve oldukça romantik bir roman. Kusura bakma ama amatörce olmuş Böyle kırıcı olabilecek bir cümleyi yazma cesaretini ise imzana eklediğin künyenden aldım. Eğer “Hayatım boyunca hep yazdım. Öykü, şiir, deneme, roman, senaryo… Yazmak benim için nefes almak gibi bir şey.” diyorsan bence daha iyi bir öykü okumalıydık. Yine de kalemine sağlık diyorum.

Çok teşekkür ederim eleştirileriniz için. Evet yazdığım öykü amatörce kabul ediyorum. Ama bide şöyle düşünelim biz karşı tarafın kendini anlattığı kadarıyla yetiniyoruz. Hayatım boyunca yazmış olmam yıllarca bu işle uğraşıp yazı yazdığım anlamına gelmiyor. Olayı daha basit özetleyeyim, yazdığım yazılar okuduğum kitaplar kadar az. Son bir kaç ay tam anlamıyla yazma başladım ve yazmak benim için son bir kaç ayda anlam kazanmaya başladı. Künye hakikati pek yansıtmıyor bu benim hatam. Ama bundan sonra öykülerimde daha dikkatli olacağım. Bundan sonraki seçkilerde görüşmek üzere.

1 Beğeni

Amaç üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Bence yazdığınız konu koca bir cildi dolduracak bir konu. Oldukça romantik hatta idealist. Böyle bir konuyu bir öyküye dönüştürmeye çalışmak yerine bir kesit alsaydınız mesela annenin açtığı telefon veya mezarlık sahnesi öyküye çok daha büyük anlam katabilirdi. Künye meselesine gelince umarım bir gün yazdıklarınızdan gurur duyacağınız bir künyeniz olur. Yazmaya denemeye devam…