Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/quiz/avrupa-yakasi-testi-dizi/
Avrupa Yakası testi ile sizlerleyiz. Bir dönem televizyon ekranlarında 7’den 70’e geniş bir izleyici kitlesine ulaşan ve bugün hâlâ tebessümle hatırlanan yapıma dair bilgilerinizi sınama zamanı. Bol şanslar! Sonuçları bizimle ve arkadaşlarınızla Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın! (DEVAMI…)
Yılbaşı bölüm sorusu hariç hepsini gülerek cevapladım. Gelmiş geçmiş en iyi Türk komedi dizisi.
15/20
Kâhin değilsin ama hissediyorsun!Efsane dizi hakkında bildiklerinden etkilendik. Senin için sıcak bir hatıra, aklında yer etmiş. Arada sırada nostalji yapmak için bazı bölümleri yeniden açtığın da gözümüzden kaçmadı.
Daha tekrar izleyeli 2-3 ay oldu :d
Çok doğru bir tespit çünkü başladığında 2 yaşında ve büyük ihtimalle o saatlerde beni yatırıyorlardır.
Gülse Birsel’in tek güzel işi. Ondan sonra yaptığı bütün işler tepetaklak aşağı gitti.
Yalan Dünya’yı sırf Avrupa Yakası hatrına onlarca bölüm izlemiştim.
Jet sosyete ise beceriksiz bir iki oyuncunun aptalca bağıra bağıra komik olmaya çalıştığı bir yapımdı.
Yalnız Tahsin babanın ilk evcil hayvanı Kuzu Haydardır.
Yalan Dünya’nın 2.sezonu Avrupa Yakası’nın prime bölümleri ayarında bence. Bence bu diziye biraz haksızlık yapılıyor, ben gayet temiz bir iş olduğunu düşünüyorum. Son sezonu kötü ama ilk iki sezon-özellikle ikinci sezon- gayet iyi bence.
Mesajı iki yıl sonra gördüm ama yazayım dedim.
Mesela Gülse Birsel, Avrupa Yakasında bile sonlara doğru böyle malzeme çıkmayınca Gafur ile Burhan’ı çok fazla karikatürize edip absürtleştirdi. Birbirleriyle olan kavgaları, dostluklarını, uzatıp uzatıp bizlere izletti vs. Tabii ki komedi dizisinde absürtlük olacak ama fazlası işi ucuz ve kötü yapıyor.
Bu Yalan Dünyadaki karakterlerde çok daha fazla oldu.
Ancak Yalan Dünyada her zaman aklımda kalan Olgun Şimşek’in Selahattin Çakaler tiplemesi olmuştur. Dizi bir tarafa, Olgun Şimşek performansı bir tarafadır.
Zaten Avrupa Yakasının hatrına Yalan Dünya ve Jet Sosyete dizilerine ekstradan 1 sezon daha sabredildi diye düşünüyorum. Zaten Jet Sosyete dizisi Derya Karadaş’ın sürekli bağırdığı rezil bir işti bence.
Gaffur yalnızca 4. sezonda var, öncesi ve sonrasında yok. Karikatürize ediliyor belli noktada, başta aşağılık kompleksli psikopat iken sonrasında sevimlileştiriliyor.
Burhan Altıntop yorumum ise şu: Komik olduğunda gerçekten çok komik ve özgün, olmadığında ise çok zorlama bayağı ve itici. Bir ortası yok pek. Ama çok özel bir karakter olduğu kesin Türk Televizyonları için.
Yalan Dünya ise bence Avrupa Yakası’na göre daha stabil. Jet Sosyete’yi sevmem. Yalan Dünya’nın 2.sezonunu arada açar izlerim ve sarar bence Avrupa Yakası’nın prime bölümlerine yakın seviyede. Sevmeyeni de anlayabiliyorum ama bence haksızlık ediliyor gayet temiz bir iş sonunda bozsa da.
Kanimca bagira cagira şive komedisi yapmanin -yaptiginiz seyin adi Gintama yada Blue Blazes’deki gibi bir tur alt kultur mizahi degilse- komik bir tarafi yok. Tek bolumunu bile bitiremedim. Bu diziden aklimda kalan tek sey tisortler, hatta bir bolumde RX79 Ground Type Gundam tisortu bile vardi.