Bir Gezegenin Kapatılışı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Bir Gezegenin Kapatılışı – Aylık Öykü Seçkisi

image

Sirenler, eğer suratları olsaydı somurtkan bir şekilde çalıyorlardı. Herhangi bir siren de değildi bunlar. Evrenin görkemli portal kulelerinden birinin sirenleriydi. Bu sirenler sadece galaksi seviyesi ve üzeri durumlarda kullanılırdı. Bu seferki şanslı (bu durumda şanssız) gezegen ise Notyas Galaksisi’ndeki Ehla Gezegeni idi. On gün boyunca gezegen halklarının tamamı portal şehri Tono’ya aktarılmış oradan da gezegen… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Heyecanlı bir son savaş, son bir direniş okudum. Elfler, insanlar, büyücüler, yaratıklar güzel bir kombinasyondu. Akıcı diyebileceğim bir anlatım vardı. Okurken sıkılmadım ama görece böyle(galaksi, gezegen, elfleri büyücüler, canavarlar) uzun bir hikayenin sonunun biraz şaşırtıcı olmasını bekledim. Okurken ‘‘acaba sonunda ne olacak?’’ sorusuyla okudum ama sonu tatmin edici olmadı açıkçası. Yine de genel manada beğenilerime hitap eden güzel bir öyküydü. :slight_smile:

1 Beğeni

Yorumun için teşekkürler. Aslında sonunun biraz daha uzun olmasını planlamıştım ama o zamanda öykünün içine birkaç farklı daha öge girecek ve işleri bir okur için karmaşıklaştıracağını düşünüp temaya da uygun bir şekilde bitireyim dedim. Belki de hata yaptım ama öyküde de dediğim gibi sonuçları olmadan hatanın yapılıp yapılmadığı anlaşılmaz. :thinking:

1 Beğeni

Merhabalar,
Öykünüzün konusu benim hoşlandığım varlıkları içerisinde barındırıyor. Elfler, cüceler, büyücüler…Bunların arasında gelişen savaşı okumak gayet keyif vericiydi. Pardus’a katıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. Tempo güzel bir şekilde hız kesmeden devam ederken çok düz bir anlatımla sonlanmış. Daha farklı bir son beklerdim. Yine de hikayenizi beğenmiş bulunmaktayım. Kaleminize sağlık efendim.

Anlıyorum… Onun isteği buysa yapacak bir şey yok.
İstemeden gülesim geldi. Sanki istemem yan cebime koy demiş gibiydi. :rofl:
Aksiyon dolu bir hikayenin başlarından kopmuşta buralara kadar gelmiş bir öyküye benziyor.

öncelikle elinize sağlık. genel anlamda okunur bir hikaye. konusu güzel. ama eleştirim de çok.
anlatımda gereksiz bulduğum bazı kısımlar anlatımı aksatıyor gibi. aşağıda bir örneği var.
bazı devrik cümleler de iki kere okumama sebep oldu. güzel bir gözden geçirme ile halledilmeyecek şeyler değil.

Meton, portal şehrinin yöneticisi (muhtemelen sonuncusu) olarak engel olabileceği bu felaketi önleyememesini ne kendi yiyebiliyordu ne de gururuna yedirebiliyordu.

kısa bir öyküde elfler ve büyücüleri de biraz zorlama buldum. okları patlatmak ve kalkan oluşturmak dışında biraz daha etkin beklerdim büyücüleri. yani okları patlatan bir büyücü pekala canavarı da patlatır diye düşündüm okurken. hele elfleri anlamadım bile neden var.

önümüzdeki aylarda görüşmek üzere…

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Elflerin hikayede olmasının nedeni şehirde farklı ırkların da olduğunu ama onların bile gezegeni terk ettiğini ve kule muhafızı denen farklı bir oluşumun da olduğunu göstermek içindi.

Büyü konusunda pek bir şey söyleyemeyeceğim. Kendi çapımda bir evren oluşturmaya çalışıyorum ve bu evrendeki büyü kavramını bu hikayede anlatamazdım ama dikkat ederseniz kalkanlıların arkasından geçidi tutanlara saldırı emri veriliyor.

Doğal olarak acemi bir yazar olduğumu düşünürsek bu hatalarımı mazur görün.

Ben öykünüzü sıkılmadan okudum. Gayet başarılı buldum. Fantastik yazılar okumayı sevenler için gayet güzel bir kurgu olmuş. Elflerin varlığı beni rahatsız etmedi. Onları insanlar gibi korunması gereken yerel halk gibi gördüm. Büyücüler daha iyi büyüler yapabilirdi ama gerek de yok gibi. Elinize sağlık, güzel bir öykü olmuş. Gelecek seçkide görüşmek üzere…

Yorumunuz için çok teşekkürler, umarım ilerdeki öykülerim de hoşunuza gider.

1 Beğeni