Böyle konu başlığı ve tartışma bana göre olmaz, olamaz, olmamalıdır. 
Sana da yakıştıramadım. Başlık ve içerik sanki bir şey yaşamışsın da buna sinir olmuşsun gibi oluşturulmuş.
Zira hem saat tutkunu hem de yaptığım sporlar sebebiyle iki adet akıllı saat sahibi biri olarak bu düşünceyi kabul edemem. Edecek olsam:
Akıllı tabletler, pc ler, telefonlar varken ve her türlü uygulama varken niye kitap alıp kağıda dokunup kitabı fiziken okuyorsun abi?
Tavuk döner ayran 15-20 TL. Doyurucu da. Sonuçta ne yersen ye tuvalete gidiyor. O zaman sevgilinle, yahut ailenle bir restoranda yemek yemeye zengin züppeliğe ne gerek var?
Gibi sorular sormak gerekir…
Araba işi de böyledir…
Takı ve yemek işi de…
Hatta takım elbise ve gömlek de…
Öncelikle bazı şeyler ruha ve zevke hitap eder. Estetiği vardır. Bu konu özelinden gidecek olursak en temel ayrım bu estetik olayıdır. Konuya sadece “Rolex” ve “zengin züppeler” başlığı ile yaklaşman ise beni kırdı, zira çok ilgili olduğun bir alan olmadığı izlenimi yarattı bende.
Gelelim saatlerime:
İlk saatim koşu için aldığım POLAR M200 idi. Gps destekli ve oldukça ucuz olmasına rağmen teknolojik kalitesi düşüktü. Bağlanmada güçlük çekiyor, GPS ölçümleri 200-500 metre hatalı çıkıyordu.İkinci saatim olan GARMIN FX ilk saaten 5 kat daha pahalı olmasına rağmen, teknolojik açıdan tam bir canavar. Yani onlarca ay para biriktirip, en uygun kampanyayı bekleyip bir de yurt dışından arkadaşıma getirttirmeme değdi. Koşmayan biri için bunun bir anlamı yok belki ama ben her koşuda bu ürüne geçmenin zevkini yaşıyorum. 11 senelik koşu hayatım bu iki saat ile geçti , geçiyor.
Öte yandan birde Maurice Lacroix saatim var. Son derece zarif ve şık bir saat olup eşimin bana hediyesidir. Fiyatının 5, 10 , ve 100 değil tam 1000 de 1 i fiyatına dahi orjinal saatler varken, gerek görüntüsü gerek zarifliği ( öyle Rolex gibi altın kaplama filan da değil) benim için ayrı bir yeri vardır.
Bu saatler ayrıca evladiyeliktir. Hiç bir akıllı saat bazı markalar gibi ömürlük olmaz. Bu markalar: Maurice Lacroix,Vacheron Constantin, Patek Philippe, Blancpain, Omega gibi markalardır.
Saatten anlayan insanlar arasında da senin için " zengin züppe" olarak nitelense de bir işaretleme vardır. Mesela Vacheron Constantin saati birinin kolunda kolay kolay göremezsin. Parayla züppelik yaparken bile bu saati alan adamın bir bilgisi bir kültürü olması gerekir. Rolex gibi bir marka değildir.
Hemen bir ilave daha yapalım, Pek çok astronot ve dalgıç da akıllı saatleri değil klasik saatleri tercih eder çünkü bu saatlerde hata, durma, herhangi bir şeyden etkilenme payı daha düşüktür.
Estetik olayına gelince görsellerle baş başa bırakıyorum seni. Bunlarla yarışabilecek bir akıllı saat olacağını sanmıyorum.