Bir süredir aklımda olan ve artık projeye aktarmak istediğim bir fikirle ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.
Challenge tarzı bir site ve uygulama açmayı düşünüyorum. Kullanıcılar bir birlerine belirli seviyede görevler verip bunları video şeklinde çekerek kanıtlamalarını isteyecekler. Örneğin galata kulesi altında tanımadığın birine çiçek ver vs gibi seviyeli görevler olacak. Bu proje için nasıl bir alan adı almam gerekiyor fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Alan adı derken .com falan diyorsanız bence fark etmez. Aklıma gelen diğer seçenekler ise Bedava Sitem isimli siteden ücretsiz .tr.gg yada Google’ın ücretsiz .blogspot.com’u öneririm.
Önceden de farklı tarz projeler oldu alan adı derken mesela arenasenin.com Yaparsinsen.com gibi yani proje ile alakalı olacak marka olabilecek bir isim olmalı
Katıldığım bir seminerde topluluk önünde konuşma becerisi kazanmak için katılımcılara bahsettiğiniz şekilde görevler verilmişti. Bir eczaneye girip ‘‘iki kilo domates almak istiyorum’’ demelerini ve ısrarla domatesin olup olmadığını sormalarını rica etmişlerdi misal. Kalabalık bir caddede fütursuzca koşmak da öneriler arasındaydı. Ve bu aktivitenin ismi ‘‘Sen Yaparsın’’ idi.
Ben de içimden ‘‘Seni Kim Tutar’’ yakıştırmasını yapmıştım.
Değerli paylaşımın için öncelikle teşekkür ederim.
Bende o tarz aşırıya kaçmamak koşuluyla, insan ve canlı hayatını tehlikeye atmayacak komik ve sıradışı görevlendirmeler verilerek üyelerin birbirine vazife vermeleri şeklinde bir proje yapmak istiyorum işte. Şayet rağbet göreceğini umuyorum.
BuGörevSenin gibi bir alan adı nasıl olur acaba? Çok özgün değil gibi ama aklıma bu geldi. Daha kısa olabilir diyorsanız GörevSen ya da YapabilirSen de var aklımda.
Yok ya meslekilik bir durum değil. Konuya uygun diye aklıma bunlar geldi. Hem uzun değil hem de söylenişi kolay. Ama dediğiniz gibi sendika isimlerine çok yatkın bir görüntü sergiliyor söylediklerim.