Bir Yılın Kitapları 2022 (1000Kitap Okuma Raporu)

Haftada bir roman idealmiş benim için.

11 Beğeni

2019 benim için fantastik yılıydı, 2020 ise bilim kurgu. Bu sene de farkında olmadan mitolojiye ağırlık vermişim. 2023’te ne okuyacağım hiçbir fikrim yok. 2023’ün kararlarını 2023’teki bana bırakıp herkese iyi yıllar diliyorum.

13 Beğeni

Güzel bir yıl oldu, darısı 2023’e.

11 Beğeni

14 Beğeni

Mühendis adam olunca ne eksik ne fazla tam planlandığı gibi oluyor okumalar.

Ah ya gittim iktisat okudum b var gibi. Hep kaotik, ne okuyacağımı hiç bilemiyorum. Örneğin 2022’de 52 kitap hedef koyup 26 kitap okumuşum ve ilk 8 ay kalın kitaplarla uğraşmışım (Malazan, Bir Oğlanın Yaşamı, Elantris gibi) sonra hedefi tutturmak için ince kitaplara girmişim ama iş işten geçmiş, böyle olunca da en kalın kitaba dalmışım (bkz Malazan 2), sonuç olarak hedef tutmamış. Biraz tr ekonomisini anımsatabilir.

Burada imkansız üçlüyü de anayım. Aynı anda hem yüksek okuma sayısı hedefleyip hem kalın kitaplar okuyorsak yılsonunda hedeflerin tutmayacağı sonucuna hazır olmak lazım. Bu üçü bir arada olamaz.

1 Beğeni

11 Beğeni

Günlük en az 4-5 saat kitap okuyamaya zaman ayırabiliyorum. Herhangi bir şeyi uzmanlık seviyesinde öğrenmek / yeni bir beceri edinmek için yapabilsem keşke bunu.

Benden yüksek puan alan kitaplar.

Ve elbette:

nereye bastığına dikkat et, nasıl bastığına da.

18 Beğeni

Birkaç yıldır böyle benim. Genelde yıl ortasında bir güncelleme yapıyorum. Örneğin bu yıl 40 olan hedefimi 60 yapmışım. Son 2-3 ay ise hedefime ve ulaşma yüzdeme göre okumalarımı organize edip hedefi tutturuyorum.

Ha goodreads’te patladım. Çünkü iki defa okuduğunuz kitabı ne yazık ki saymıyor goodreads. Bu yüzden 59 kitapta kaldım orada. Üzücü.

Bir de bu sene 1 Haziran itibariyle çok yoğun bir şantiyede, şehir dışında çalışıyorum. Muhtemelen öyle olmasaydı hedefimi 80’e günceller ve ben de daha kalın kitaplar okurdum.

En beğendiklerim,

En beğenilen alıntı,

10 Beğeni

Goodreads’e göre yıllık 50 kitap hedef belirlemiştim. 67 kitap ile tamamladım.

Üniversiteden kalma bir alışkanlık olarak ben okuduğum kitapları Eylül ayından Eylül ayına takip ediyorum. 2021-2022 döneminde 65 kitap, 21479 sayfa okudum. Bu yıl bir arkadaşla okuma yarışı yaptık. Ondan dolayı geçen yıla göre iki katına tekrar çıkartabildim okuma oranını.

3 Beğeni

Kısa özet yapayım arkadaşlar…

Senelik hedefim aslında kitap sayısından çok sayfa sayısıdır. Günlük 100 sayfa hedefim vardı sene başında sonra bunu 150 olarak kendi kafamda güncelledim. 72 sembolik bir sayıdır. Yıl boyunca toplamda 3-4 ay boş geçirmişimdir. Olur mu olmaz mı derken son bir hedef madem bu kadar ilerlemişim günde 1 kitap olsun diyerek 365 kitaba ince kitaplarla tamamladım. Bazı okuduğum kitapları eklemeyi unutmuşum ama hangisi eksik bulmakla da uğraşmadım.

100 bin sayfa okumak isterdim ama nasip olmadı.

@midousuji klasikleri yıllardır erteleyen birisi olarak Turgenyev, Tolstoy, Dostoyevski, Hugo, Gogol, London, Verne başta olmak üzere genelde klasiklere ağırlık verdim.

Steinbeck, Günday, Necatigil, Kulin, Atwood, Murakami, Özlü, Pevase ve daha fazlası bu sene tanıştığım ve sevdiğim yazarlardan oldu.

Okuma serüvenimi daha çok yazarların bahsettikleri diğer yazarlara şans vererek tamamladım. Özlü, Pevase dedi onu aldım; Ursula, Atwood dedi onu aldım. Bir başkası bir başkasından bahsetti, böylece ilerledim.

@Ferhat_Coskun Çizgi roman okumayı sevmiyorum. Bana göre değil. Hepsi kitaptır.

Bazı aylar 60 kitap okuduğum doğrudur.

Psikolojiniz bozulmasın arkadaşlar bende insomnia var. Günde 2-3 saat ilaçla uyuyabiliyorum. Bazen uyumuyorum. Okumaya günlük rahatça 8-10 saat ayırabiliyorum. Okuma yapmadığım zamanlarda oyun oynuyor, resim yapıyor, konserve, turşu vb. şeyler yaparak hobilerime ve işlerime vakit ayırıyorum.

Genel olarak instagram, twitter vb. platformları kullanmıyorum artık arkadaşlar.

Buradan okudukları kısmından kitaplara bakabilir, benimle daha hızlı iletişime geçebilirsiniz. Düzenli olarak kullanıyorum.

Üşendiğim için inceleme, alıntı vs. yapmıyorum sayılabilir.

Hoşça kalın, mutlu ve sağlıklı kalın. :buyucu:

22 Beğeni