Bu yıl yine kendi okuma programıma sağdık kalarak kendimce başarılı bir sonuç çıkardım. Önceki yılların aksine tamamen yerli edebiyata ağırlık verdim.
Ece Ayhan, Ferhan Şensoy ve Yusuf Atılgan açık ara beğendiğim 3 kişi oldu. Daha önce okumamış olmak hataymış.
Hiç fırsat bulamadığım Sait Faik, Adalet Ağaoğlu, Haldun Taner Tomris Uyar gibi isimleri de tanıma fırsatı buşldum.
Her sene 1 eserini okuduğum Uğur Mumcu’da 3 kitap ile bu seneye eşlik etti.
Yeşilçam adına Levent Kırca, Yılmaz Erdoğan, İhsan Yüce, Öztürk Serengil ve Kemal Sunal kitaplarını okumak da ayrıca bir keyif verdi. Özellikle Gül Sunal’ın yazdığı Kemal Gel Seninle Bir Kahve içelim oldukça şaşırtıcıydı.
Bütün okuduklarım içinde yılın en iyisi Ferhan Şensoy Hacı Komünist olurken Ece Ayhan’da Çanakkaleli Melahat Ya da Özel Bir Fuhuş Tarihi burun farkıyla onu takip etti diyebilirim.
35 hedef 36 ile kapandı (sanırım yıl bitmeden 37 olacak). Ancak bu sene gerçek hedefim olan 9000 Sayfanın altında kalmış oldum.
Tüm forumdaşlara bol kitaplı, kitaba kolay ulaşabilecekleri, sağlıklı, mutlu ve huzurlu seneler…
Yine yıllık rezil olma başlığım gelmiş Geçen sene de hedefimi tutturamayıp üstüne daha da absürt hedef koyup kendimi kamçılama planı yapmıştım. Tabi ki işe yaramadı .
Hala you can do it diyor, anamın bu kadar inancı olmazdı bana
Günde ortalama 27 sayfa falan okumuşum, geride kalmanın temel nedeni bu belli. Seneye daha rasyonel ama biraz daha planlı okursam erişilebilir bir hedef koymaya karar verdim.
Bu sene çoğunlukla fantastik ve bilim kurgu okudum. Hedefi haftada 1 kitap gibi belirlemiştim. Daha fazla olabilirdi ama hem özel hem iş hayatında yoğun bir sene geçirdiğim için kötü bir sene sayılmaz.
Okuduklarımdan pişman değilim, aklım hala okumadıklarımda.
Ben sayıyla gaza gelen bir insan olduğum için “Hedefe düşündüğünün iki katını koy, yarısına gelsen tamamdır.” mantığıyla hedef belirliyorum o yüzden sonuç tatmin etti. 2023’e de 200’lü hedef koydum, olmayacağını bildiğim halde. İnşallah 2023 de bol kitaplı bir yıl olur hepimiz için.
Şimdi incelemediklerimin incelemesini yazmaya ve video çekmeye gidiyorum.
Yılı 11 kitap/4026 sayfa ile kapatıyorum . Ayda 1 kitap bile okumamışım . Biraz tembellik biraz da hayatımdaki büyük değişiklikler sonucu böyle oldu.
2023 için 25 kitap hedefi koyuyorum kendime
Bu yılın öne çıkanları
Malazan dünyasına adım atıp çıkan ilk üç kitabı okudum.
Geçen sene ilk 4 kitabını bitirdiğim Asimov’un Vakıf ve Robot serilerini tamamladım.
1000 Kitap ve Goodreads hesaplarım var ama okuduklarımı oraya eklemeyi hep unutuyorum. Bu yüzden kitaplarımı üst üste koyup fotoğraf çektim idare edin. (Ya da yö’ne’ti’ci’ler kurbağaya falan çevirebilir sorun değil.)
Bu yıl 50 kitap hedeflemiştim ve mucize bir şekilde ulaşmışım hedefime. Taşınma sürecimin kaotikliğini ve özel okulun iş yükünü hesaba katınca kendime büyük bir aferin veriyorum. Canım kendim.
1 yılda 365 kitap, günde ortalama 270 sayfa, toplamda 98 bin sayfa Bu istatistiğin yanına yaklaşan yoktur herhalde. Okunan kitapları da merak ettim doğrusu.
2020’de 200 sayılık cizgi roman + 150 küsur kitapla böyle bir rakama ulaşmıştım. Ama orada bile sayfa sayısı anlaminda bunun yarısı falandır. Tamamı kitapsa insanüstü performans der ve saygıyla eğilirim.
91 kitap hedeflediğim bu bir yılda 116 kitap okumuşum. İncelenebiliyor mu bilmiyorum fakat bakmak isteyenler için şöyle bıraktım. 1000kitap Güzel metinler okudum bu yıl. Bereketli ve verimliydi diyebilirim. Kendi potansiyelimi aşmışım fakat seneye o kadar şanslı olamayabilirim diye düşünerek yeni hedefimi biraz azalttım.
2023 hedefimi 77 kitap olarak belirledim. Daha çok korku ağırlıklı okumalar yapacağım. Öykü ve kurgu dışı da onu takip eder diye düşünüyorum. Kitaplı seneler diliyorum herkese. Malum zamlardan dolayı önceliği evdeki kitaplara vereceğim galiba.
Not: Her kitabı bulup ekleyemesem de yine de goodreads’i seviyorum.
Yazın içine düştüğüm RS dönemine ve son 2 aydır yaşadığım aşırı yoğunluk nedeniyle doğru dürüst okuyamama rağmen yine de hiç fena değil.
Hayatım boyunca okuduğum romantik kitaplar = bu yıl okuduğum romantik kitaplar. Eskiden hiç sevmezdim ama garip bir şekilde bu yıl hoşuma gitmeye başladı.
Mangalara bu yıl biraz daha çok ağırlık vermiş gibiyim. 60 mangayla yılı kapatmışım.
Zaman Çarkı serisini bu yıl bitirmeyi hedefliyordum ama artık kalan yarısı 2023e.
Bilimkurgu çok az okumuşum ve polisiye nederedeyse hiç okumamışım.
Distopya ve fantastik kurgulara güzel doydum ama.
İnşallah 2023’de çok daha güzel kitaplar okuyarak hedefi tuttururum diye umut ediyorum
Geçen senelerde okuduğum kitap sayısını bayağı artırmıştım ama bu yıl sınav çalışmalarımdan dolayı kitap okumayı azaltmak zorunda kaldım.
Bu yıl 52 kitap hedeflemiştim. 47 kitap okudum, 10 tane de sesli kitap bitirdim. İşin içinde sesli kitaplar olduğu için hedefimi başarıp başaramadığım konusunda emin değilim.