Geçen sene 82 kitap okuduğum için +1 koyayım dedim ama 59 da kaldık maalesef
Bu sene 50 kitap okudum. 11 tanesi İngilizce.
Geneli şöyle dağılmış.
2 Malazan
2 Cradle
4 Diskdünya
4 bkk
2 Vinnegut
2 PKD
2 Christie
7 karanlık
1 Lem
1 Ursula
1 King
Favorilerim Madde 22, Kings of the Wyld, Zincirler Hanesi, Kuşlar, Karabasan, Muhafızlar Muhafızlar, Eric, Tılsım
Gizli favorim Cradle Unsouled ve Soulsmith. Ayda 1 kitap okuyup seriyi bitireceğim diye yola çıktım ve ne hikmetse plan tutmadı. Başka denizlere yelken açtım hep arada kaldı seri. 2025’te bitireceğim umarım. Seri çok güzel.
Bu sene taaaa son aya kadar King okumamışım son ayda okumuşum. Ayıp etmişim. 2025’te telafi edeyim.
Hayalkırıklığım olmadı.
Hedef koymamıştım bu yıl o yüzden raporu bu şekilde arz edeyim dedim.
Hedefimin oldukça altında kalmışım çizgi romanlara rağmen. Popüler bilim kitapları elimde süründü/sürünüyor ama inat ettim.
Yeni eserlere ve farklı yazarlara daha fazla şans vermek istiyorum bu sene. Yayınevleri sağ olsun okumak istediğim bir çok eseri de dilimize kazandıracaklar. Senenin en yakışıklısı Manifold, Yaşamak beklediğimden iyi çıkıp biraz şaşırttı.
Nostalji kontenjanımı Feist’tan yana kullanmak ise asla pişman etmedi.
Sene ortasına kadar çok sıkıntılı bir iş dönemi ve sıkıntılar yüzünden ilk 6 ay hiç kitap okuyamamıştım. Ben sıkıntılı olduğum durumlarda pek kitap okuyamıyorum.
Yılın ikinci yarısında gaza bastım ama yetmedi.
Normalde yılda 30-40 kitap arası okuyabiliyorum. Bakalım 2025 daha güzel geçer inşallah.
2024 yılına 71 kitapla veda ediyorum. Hatıra fotoğrafımız da burada dursun.
71 kitaptan 50 kitap en beğendiklerim arasına girdi. Gönül rahatlığıyla ve içtenlikle tavsiye edeceğim kitaplar bunlar.
Yıl içinde okuduğum kurgu dışı kitaplar da burada. Hepsi çok güzeldi. Özellikle Çalınan Dikkat ve Proust Projesi.
Detaylar:
1000kitap:
https://1000kitap.com/gonderi/261217282
Devamı+
Ulysses listeye girememiş nedense. Yılın en iyi kitabıydı. Bütün bir ayı onunla ve Ulysses sözlüğüyle geçirdiğim için çok mutluyum. Diğer çevirilerini de okumayı düşünüyorum. Bir sene arayla tabii.