Malazan sağ olsun geçen seneye göre 18 daha az kitap okuyup aynı sayfa sayısına ulaşmışım. Genel olarak güzel bir yıldı ama seneye 1000+ sayfalık okumamaya çalışacağım.
Son 4 ayda, ayda 1 kitap okuyarak ortalamamın çok altında kaldım. İşlerin yoğunluğunun yanı sıra, kitap okumaya ayırdığım zamanın büyük kısmını malesef sosyal medya veya oyunlara kaydırmış olmam buna sebep olmuş gözüküyor. Umarım 2025’de eski tempoma dönüş yapabilirim.
Kısa özet:
Yılın en beğendiğim eseri Cixin Liu’nun 1. kitap olan Üç Cisim Problemi ile anılan Dünyanın Geçmişi Üçlemesi oldu. Bilimkurguda en üst noktada olduğunu söyleyebilirim. Vakıf ve Dune ile birlikte ilk üçüme yerleşmiş oldu.
Tolkien biyografisini okuduktan sonra, 20 yıllık aradan sonra Silmarillon’u tekrardan keyif alarak okudum.
En sevdiğim fantastik eserlerin başına yerleşmiş olan Malazan serisine 4. kitaptan sonra ara vermek durumunda kaldım. 5 ve 6. kitaplar okunmayı bekliyor.
Bilimkurgu klasikleri 100 kitaba ulaşarak dalya dedi. Ben de seriden yıl içerisinde 7 kitap okuyarak 48 adede ulaşmış oldum. Yarısını okumuş olma hedefine ulaşamadım.
Çocukluğumdan beri yoğun şekilde çizgi roman okurum. Bu sene hep uzak durduğum mangalara da ufaktan dalmış oldum.
Uygulamaya ilk kayit olduğumda kitaplığımdaki tüm kitaplari ekleyip okuduklarımı işaretlemiştim. Oradan gelme bir istatistik
Ama milyar da hatali bir rakam sanirim
3 yıldır çok az kitap okuyormuşum. Geçen seneye göre biraz daha iyi olsa da yine de prime dönemimim yanından geçemez. 2025 yılında inşallah tekrardan eski günlerime dönebilirim.
Yine yılın utanç dönemi gelmiş 60 hedeflemişim, 33 okuyabilmişim. Goodreads günlük ortalama sayfa sayısını vermiyor ama bölünce günde 44 sayfada kaldığım gözüküyor, onda da ortalama 100 sayfa hedefinin gerisinde kalmışım ki bu günlük 100 sayfa hedefini bi yakalayabilsem zaten kitap hedefi falan da tutacak.
Son 3 ayda sadece 2 kitap okuyabilmek ve yazın dişe dokunur bir tatil boşluğu yaratamamak da hedefleri tutturamamamda etkili oldu. Bu gazla Ocakta yine hızlı başlarım ben, bakalım 2025 in sonunu daha iyi bitirebilecek miyim . Bu sefer 70 hedef koyayım.
Bu sene çok beğendiğim kitap sayısı burada gözükenden fazla. Beğenme eşiğim düşüktür benim. Herşey - herkes ben de 1-0 önde başlar.
Bu ekran görüntüsünde gözükmüyor ama Örneğin “Azap Ortakları”, “Lucy Neandertal İnsanı ve Biz”, Kraliçenin “Öteki Rüzgar”, “Darwin’in Tehlikeli Fikri” de çok beğendiğim kitaplardan oldu.