Serinin ilk iki kitabı incecik kağıda basılmış son kitap ise streç filmden az hallice sayfayı okurken arkadaki sayfadan spoiler yiyorsunuz.
Büyük zahmete girmişler o zaman. Aydinger kağıda bassalarmış keşke.
Daha pahalıya gelmese herhalde yaparlarmış
Alcatraz serisiyle Sanders’a başlayayım diyorum. Çeviri nasıldır, seriyi başlangıç için tavsiye eder misiniz ? Elantris yada bu seriyi alabiliyorum, baya da uyguna buldum 100 liraya verecek arkadaş 5 kitabını da.
Alcatraz çok fazla Brandon Sanderson’un tarzını yansıtmıyor. Daha çok kafa dağıtmalık, çerezlik kitaplar. Bu arada kitapyurdunda 5 kitabı 85 civarına geliyor.
Peki başlangıç için hangi serisinden başlamamı tavsiye edersiniz ? Çeviri sıkıntısı olmayan bir seri yok zannedersem ama en az olanı olursa güzel olur. Yazardan soğumak istemiyorum. Zaman çarkına başlayana kadar bir süre başka bir seride oyalanmak istiyorum.
Başlangıç olarak Elantris sonrasında ilk 3 Sissoylu öneririm.
Bu yoruma katılıyorum. +1
@hunter ve @Agape teşekkür ederim. Elantris’i sipariş verdim. Sonra Sissoylu’yu alırım herhalde. Baya da olmuş aslında kitaplar çıkalı. Keşke ciltli versiyonları da olsaymış. Akılçelen başlığını hayal meyal hatırlıyorum neden olmayacağını da biliyorum aslında ama olsundu
Ben de Sanderson’a başlama evresindeyim ve Ritmatist, Steelheart Serisi, Elantris, Savaşkıran, Sissoylu Serisi şeklinde ilerlemeyi düşünüyorum. Fırtına Işığı Arşivi serisine ilk 5 kitap tamamlanmadan başlamayacağım
Ben kendi okuma sıralamamı az beklentiden yüksek beklentiye doğru yaptım.
Bu arada Ritmatist ve SteelHeart Serisi genç/yetişkin kategorisinde eserler bilginiz olsun.
Ben direkt Sissoylu ile başladım. Dili çok sade ve kolay okunuyor. Sissoylu için pek öyle “yazara alışma” gibi bir öncül kitaba gerek yok aslında direkt ordan başlayabilirsin. Sadece bana gereğinden biraz daha uzun gibi geldi kitaplar. 2/3’ü kadar olsalardı da tek bir şey eksik kalmazdı kanımca. Ama bu haliyle de sıkılmadan okunuyor keyifli bir seri
Steelheart’ın ilk kitabı bende var ve ne seriye başlamak ne de devam kitaplarını almak gibi bir planım yok şu an. İsterseniz karşı ödemeli olarak PTT Kargo ile size gönderebilirim ilk kitabı.
Geçen D&R mağazasında gördüm ve fotoğrafladım. Bakmadan Oathbringer almasın ilgilileri, kitaplar boşuna ayrılmıyormuş cildinden.
Off resmen tutkal kullanmamışlar
Bu hacimde bir kitap için büyük problem. Çok kötü görünüyorlar.
Benim merak ettiğim Akılçelen bu konuda ne yapacak. Kitapların baskısı çok kötü olduğu için insanlar almıyor. Şahsen ben düzgün bir baskı olsa paraya kıyıp alırım ama şu anda almıyorum. Bu durumda basılan kitaplar da kolay kolay tükenmez ve yeni baskı ile düzeltme şansları da uzun bir süre olmayacak. Hem kendi ayaklarına sıktılar hem milletin sanderson okumasını önler hale geldiler.
Sanırım baskıda sorun oldu ve ellerinde sorunsuz kitaplarda var. Kim olduğunu hatırlamıyorum ama forumdan bir arkadaşın elindeki kitap dağılmış ve bunu Akılçelen’e söylediğinde, kitabın kapağını yırtıp fotosunu gönderdiğinde yeni kitap göndermişler.
(Kapağı yırtıp foto gönderme Akılçelen’e yakışır bir fantezi )
Sissoylu serisinin tamamının büyük boylu basımı var mı? Az önce D&Rda hem kuşatma, son imparatorluk ve Matem Bantları’nın büyük boylarının olduğunu (arkadaşım “elantris ile aynı boyda” dedi muhtemelen büyük demek bu) öğrendim. Hiç aramaya uğraşmayıp 2-3-6’yı D&Rdan alayım diyorum büyük haliyle. 1’i zaten almıştım. 4 ve 5i de artık nadirden falan alırım. Seri 7 kitaptan oluşacak zannedersem.
7 her türlü küçük olacak.
2 ve 3 büyük basım mı ? Kaçırmayın çok uzun süre önce (2.kitap) tükenmişti. Ben zamanında ilk kitabı alıp seriye hiç başlamadım. Şimdi ise boyut sorunları vs. derken seriden hep soğudum. Bildiğim kadarıyla ilk 3 kitapta belli bir hikaye başlıyor ve bitiyor. Tamamlarsam sadece o üç kitabı okuyup hakettiği baskıları bulana kadar Brandon abimize hiç bulaşmamayı düşünüyorum. Hali hazırda okunacak bir dünya kitap var. Akılçelen yüzünden ne oldu,ne olacak diye kendimi üzemem.