Mistborn Atlas sitesi:
Şimdi bu sitenin olayı Sissoylu 1. Çağ boyunca karakterlerin dünyada hangi şehirlerde nerede olduklarını bölüm bölüm takip etmek. Aslında böyle bir site zaten mevcut:
Üstelik o Fırtınaışığı Arşivi ve Sissoylu 2. Çağ’ı da içeriyor. Açıkçası site olarak da daha güzel. O zaman ben neden Mistborn Atlas’ı yazdım? Çünkü Türkçe. Ha bu Roshar Haritası gibi birebir çevrilmiş bir proje değil, çeviri, terimler haricinde tamamen AI. Bu ne kadar göze çarpıyor bilemiyorum o kadar kontrol etmedim. Ben sadece bu siteyi ve farklı dil seçeneklerini gördüğümde elimdeki Scadrial ve Luthadel haritalarını (ve eksrta Fadrex ile Urteau) yapan kişiye ulaştırmak oldu. O da AI ile otomatik Türkçeleştirdi. Bir de elimdeki Sissoylu terimlerinin eng - tr sözlüğünü ulaştırınca en azından terimlerde büyük oranda tutarlı bir çeviri ortaya çıktı. Açıkçası bence hiç uğraşmayın, direkt Cosmere Maps’e bakın. Sadece harita İngilizce olur, o da büyük sorun olmaz. Lakin haritanın da Türkçe olmasını istiyorsanız bu siteye bakabilirsiniz.
Sitedeki haritaları burada da paylaştım: