Brandon Sanderson

Hazır konuya girmişken şunu yazmadan geçmeyeyim.

TÜRKIYE (İTHAKI)
İthaki will publish Tress of the Emerald Sea early in 2024, as well as Yumi and the Nightmare Painter and Dark One for release right before Türkiye’s biggest book fair, in Istanbul at the end of the summer. İthaki’s books can be purchased on Amazon, as well as their local Penguen bookstores.

Dark One’ı fuar zamanı pas geçip koskoca Sanderson’ı yalancı çıkarmaz umarım ithaki.

@Aidoneus
Sanderson da Sissoylu 1-7, Elantris, Savaşkıran, Fırtınaışığı diye tavsiye ediyormuş. Link: Cosmere Reading Order | 4 Ways to Read Brandon Sanderson
Kralların Yolu kitabından sonra bir kitap okunuyordu diye biliyordum ama öncesinde okunması gereken kitap varmış.

6 Beğeni

Şöyle bir yazı yazmıştım hem evreni anlatan hemde kitapları toparlayan, belki yardımcı olabilir.

6 Beğeni

Teşekkür ederim. Linkini bıraktığım video Sanderson’ın Youtube kanalından kendisi orada Sisyolu sonra Savaşkıran ardından Kralların yolu ondan sonra Sisyolu serisininden üçleme dışında bir kitabı veya Elantris okuyabilirsiniz diyor. Sanırım Tress Savaşkıran’dan sonraydı. 8 ay önce çekilmiş o yüzden hala güncel mi emin değilim? Umarım İthaki kitapları yakın zamanda yayınlar. Eğer Brandon Sanderson Yayınlamayı düşünüyorlardı keşke en başından Cosmere Evreni’nin diğer kitaplarının yayın haklarını alsalarmış.

1 Beğeni

Tress’i seriden bağımsız bir kitapmış gibi düşünebilirsiniz. Neredeyse hiç bilgi yok Cosmere ile ilgili. İstediğiniz herhangi bir zamanda okuyabilirsiniz.

1 Beğeni

Uzun vakittir evrenden uzaktım (malum yayinevinin politikaları nedeniyle) ancak Zümrüt Denizli Tress için bir kaç çift laf edeyim dedim.
İncelemelerimi bilenler vardır, istisnasız olarak söylüyorum ki bu kitap inanilmaz olmuş. Okuma evrenim içinde en özel yere oturan iki kitaptan biri oldu diyebilirim. Tabi şahsi tavsiyem evrene çok ciddi hakim olunduktan sonra bu kitabın okunması. Öyle göndermeler, öyle özel alt metinler var ki, keyiften çatladığım yerler oldu. Bir hikayeyi Hoid’in dilinden ve bakış açısından dinlemek çok ama çok keyifli. Uzun uzadıya bir incelemeyi başlı başına hak eden, çok detaylı bir ansiklopedi. (Evet evet doğru yazdım, evrene hakim biri için, sözcük sıralamasız bir ansiklopedi) Serinin bağımlı bağımsız tüm kitaplarını okuyun, sonra uzun uzadıya uluslararası forumlarda dirsek çürütün ve kendinizden emin olunca kitabın başına tekrar geçip, okuyacağınız en keyifli şeyle bir gün geçirin. Asla pişman olmayacaksınız.

7 Beğeni

Aynı sebeple ben de uzun süredir Sanderson kitapları okuyamıyorum. Oathbringer kitabının 7 ayrı çevrimen tarafından çevirisi yapıldığını övünerek duyurduklarından beri ilişkimi kesmiştim yayıneviyle. Bunun dışında da yanlış işleri vardı ama son noktayı bu koymuştu. Bu aralar kendimi cezalandırdığımı düşünüyorum çünkü sevdiğim bir yazardan uzun süredir uzak kaldım. Hala takip eden, okuyan arkadaşlardan Sanderson kitaplarını çeviri ve editörlük işleri açısından olumlu görüşleri olan varsa paylaşabilirler mi? Sanderson okumak istiyorum.

Kesinlikle doğru. Tress and emeral sea en kozmer yoğun kitaplardan biri, bir çok karakteri, çeşitli terimleri anlamak için onceki herseyi okumuş olmak gerekiyor. Ama hikaye gerçekten çok güzel ve gizli projeler arasında en beğendiğim olmuştu. Umarım gelecekte Tress’i tekrar görürüz.

4 Beğeni

9 Beğeni

Mükemmel bir haber. Akılçelen telifleri salıyor mu yoksa? :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Muhtemelen telif şirketi farklı firmalarla anlaşma yapıyor.
Büyük seriler hala Akılçelen yayınevinde.

Zannetmiyorum. Beyaz Kum’un kitap versiyonu da çıkınca görürüz. Eğer Beyaz Kum’un roman halini de İthaki alırsa yazarın yeni çıkacak serilerinde bir telif savaşı olduğu varsayabiliriz. Bence Akılçelen Sissoylu ve Fırtınaışığından vazgeçmez. Ama yeni çıkacakları elinden kaçırabilir. Elantris ve Savaşkıran devam serileri soru işareti.

Beyaz kum çizgiroman olarak çıkmıştı ve bence pek de iyi değildi. Sanderson’un ilk yazdığı kitap sanırım ve ham hali çok göze batıyordu.

Akılçelen Beyaz Kum çizgiromanının ilkini bastıktan sonra devamını getirmemişti zaten. Muhtemelen bekledikleri satış olmadı, sonra da telifi de yenilememişler gibi geldi bana. İthaki boşta bulunca almış olabilir, devamını bekleyenler açısından güzel haber.

Sanderson Beyaz Kum u romanlaştıracağını belirtmişti, o versiyon daha çok ilgimi çekiyor bakalım ne zaman gelecek.

2 Beğeni

Yumi and the nightmare painter istanbul tüyap fuarına mı yetişecek deniliyordu?

Akılçelen, Wind and Truth kitabını 6 Aralıkta çıkartabilecek mi? Bir açıklama göremedim internette.

Şuradan bilgi alabilirsiniz hocam.

1 Beğeni
2 Beğeni

Yumi 2025 fuarında falan mı çıkacak?

1 Beğeni

Dediydim ama Yumi’yi de basmayarak büyük oynuyor Ithaki :smiley::smiley:. Eyyy Sanderson, sen sen ol bir daha Ithaki’nin ipiyle millete duyuru yapma.

3 Beğeni

Kimse bahsini açmayınca çok şaşırdım doğrusu xdd tüyap fuarına yakın hep duyuru bekledim ama ithaki unuttu sanırım kitapları :rofl:

2 Beğeni