Brandon Sanderson

Tress ve Yumi son yillarda çıkan en iyi Sanderson kitaplarıydı. Umarım isteyen herkes yakın zamanda kavuşur.

2 Beğeni

The Stormlight Archive serisi için çok güzel bir baskı hazırlamışlar:

9 Beğeni

Tress okuduğum dönemde bana ilaç gibi gelmişti ya. Günün karmaşasından stresinden kurtulmak için birebir. Yormayan, üzmeyen, alıp başka dünyalara götüren sıcacık bir hikaye. Herkese tavsiye ederim. Yumi de hemen gelse de okusak.

3 Beğeni

Merhaba,
Fırtınaışığı Arşivi 5. Kitabı Wind and Truth State of Sanderson’da belirttiğimiz gibi tahmini çıkış tarihi Ağustos ayı veya sonrası olacak.
Çevirisinin tahminen nisan-mayıs aylarında biteceğini tahmin ediyoruz. Kalan editöryal süreci en hızlı şekilde bitirmeye çalışacağız.

22 Beğeni

Spoiler yememek çok zor ağustosa kadar başıma neler gelecek acaba?

3 Beğeni

Terimler projesi:

İyi forumlar, Cosmere evreninde çok fazla terim olduğu ve türk çevirmenler ne akılsa artık terimlerin orjinallerini sayfanın altında “*” ile belirtmedikleri için birsürü detay kaçırabiliyoruz, yeniden okurken fark ettim Odium daha ilk kitaptan foreshadowlanıyor ama “Garaz” kelimesi tek başına bir anlam ifade etmediği için dikkat edip etmememiz gerektiğini bilemiyoruz. Hem ingilizce hem türkçe okuyan birisi olarak her kitapta her bir terimde orjinalin epub dosyasını bulup kelime didiklemekten sıkıldım ve herkesin kullanabileceği bir türkçe-ingilizce cosmere sözlüğü yaratmayı planlıyorum. Ancak bunu elimle yazmaktansa Can Sevinç gibi baş editörleri bulup onlardan terim listelerini istemek daha kolay olacaktır. Can Sevinç’e veya Cosmere çevirmenlerinden herhangi birisine ulaşmanın pek bir yolunu bulamadım, yardımcı olabilecek var mıdır?

14 Beğeni

Arkadaşlar desteğiniz için teşekkür ederim, Akılçelen yayınlarıyla iletişime geçtim ve Wind and Truth’un arka kapağında bir terimler listesi koyacaklarını açıkladılar.

12 Beğeni

Sissoylu 3. çağı yazmaya başlamış.

9 Beğeni

Uzayda geçiyordu değil mi?

Dördüncü çağı uzayda geçecekti diye hatırlıyorum. 3 biraz daha günümüze yakın, teknoloji ile alomansinin harmanlandığı bir çağ olacaktı sanki.

Site İOS’da çalışmıyor yine. Şu an yazarken yazılar bile gözükmüyor. :joy: haliyle videoyu izleyemedim henüz. Bakalım robot neler konuşmuş.

Pek bişi dememiş ya, sadece başladım ve %1 demiş :smile: . Çok daha önce bir soru cevapta demişti sanki 3. çağ için bilgi verirken. Benim de çok aklımda kalmadı. Galiba 2. çağdan 50 yıl sonrasında geçecekti, biraz daha teknolojik olacaktı.

Cosmer’i aktif buradan sırayla takip ediyorum, daha birkaç gün önce bir yerden görmüştüm, belki evrene yeni girecek arkadaşlar için yardımcı olur diye buraya paylaşmış olalım

9 Beğeni

Birkaç cosmere okuma sırası videosuna göz ucuyla baktım bende ama pek vakit ayıramadım. Kitabı bitirince hepsini analiz edip kendime göre en uygun okuma sırasını belirlicem :smile: .

1 Beğeni

BS bu evreni ne zaman sonlandırmayı planlıyor. Biz sürekli yazar hayatta olduğu sürece bu evrene yeni kitaplar mı bekleyeceğiz?

Benim bildiğim kadarıyla fırtınaışığına 5 kitap, sissoylu era 3 era 4 , elantris 2-3, savaşkıran 2 gelecek bunlar nerden baksan bi 10-15 sene daha gider gibi

3 Beğeni

Modern zamanda fantastik türünde eser veren en üretken yazar BS olabilir herhalde (şahsi fikrim), adam her yıl bir kitap kesin çıkarıyor -yan hikayeleri de dahil- Bazı yazarlar gibi onlarca yıl beklettirmiyor, kendi dünyasından sürekli yeni bir şeyler çıkardıkça serilerine bağlanmam ve kitaplarına olan ilgim artıyor, bu çizgisini bozmadan kaliteli daha birçok eserini görmek dileğiyle diyelim🙏🏻

7 Beğeni

Yanlış yere yazdın sanki. :slight_smile:

1 Beğeni

Harbiden başlıkları karıştırmışım, kafa kalmadı canım ülkem saolsun :smile: Taşıyayım öbür başlığa.

Yeni Sissoylu kitabı olacak olan Ghostbloods 1 de %10 luk bir gelişme var; ayrıca videoda Brandon Sanderson yeni gizli projesi olan Isles of The Emberdark planları hakkında detaylı bir bilgilendirme geçiyor.
Ps. Brandon Sanderson Stormlight Archive ile Hugo ödüllerinde “En İyi Seri” dalında adaylığı bulunmaktadır.

• Kendisine başarılar dilerim.
12 Beğeni