Kasım 2024, yani çıkıştan 1 ay önce ellerine ulaşmış metin ki bence 13 ay o kadar da abartı değil (Bu ay sonu bitecekse). Sissoylu 2. Çağ gibi baştan savma olacağına kaliteli bir çeviri olsun diye beklenir fakaaaaat ayağını yorganına göre uzatacaksın. Bu kadar sarkacaksa çıkıp önce Sonbaharda sonra da Kasım’da çıkacak demeyeceksin. Üstelik kitabın çevirisinin tamamlandığını daha önce söylemişlerdi
“Çevirmen araştırarak son yüz sayfayı çeviriyor” dediler zaten. Muhtemelen Sanderlanch’te olan bir sürü farklı olay ve Kozmer’e eklenecek yeni terimlerden tatmin olmadılar. Her ne kadar uzaması skandal olsa da benim hâlâ kaliteli bir şey olacağına dair inancım var.
Daha önceden hem çeviri hem diğer bazı konularda okuyuculara yaşattıkları durumlar olmasa eminim kimse gecikme nedeniyle bir tepki koymazdı. Ancak daha önce yaşananlar belli ve çevirinin uzun sürmesi bile düzgün iş çıkaracaklarına dair bir güven oluşturmuyor bizde ne yazık ki. Keşke bilmem kaç yıllık yayıncı olacaklarına kendilerini bu işe adamış yayın hayatının başında bir şirket olsalardı.
Aslında kısmen yapıyorlar, en kötü koskoca Coopermind diye bir site var Sanderson bile bazen oradan baktığını söyledi. Yapmak isteyen yayınevi her terime güzel bir çeviri atayıp hep onu kullanabilir. Gidip de herkesin Allomansi olarak alıştığı şeye Alaşımcı demez.
Akılçelen hâlâ kitap çıkarma niyetinde mi? Ben bu kadar rezalet ürünlerden sonra tası tarağı toplayıp çekilirler diye düşünüyordum. En önemli yazarlardan birinin böyle vasat altı bir yerde olması hâlâ komik geliyor bana
In the next Cosmere standalone novel, Hoid has an epic tale to share: In a forgotten land sustained by colorful rivers of demon blood, a young woman named December learns a devastating plague is on its way. But who will believe her? Against impossible odds, she sets sail up the River Violet to warn the king’s court, determination—and wisdom beyond her years—burning in her eyes. Along the way she’ll navigate incredulous royal officials, twisted court intrigue, and a roguish count with only her wits and her new friends: a talkative priestess and a fledgling fashion designer.
Dragonsteel Nexux’un ikinci gününde olan, Sissoylu’daki baloların bir nevi canlandırması. Hatta bazı Sissoylu karakterleri için cast bile seçildi. Elend ve Vin’in dans ettiği tiyatromsu şeyi izlemeni öneririm kısa ve güzeldi bence.
Evet onu izledim çok güzeldi. İlk başta tiyatro oyunu sandım hatta. Keşke öyle bir sahne düzenleseler izlemesi keyifli olurdu. Tabii koca kitap ve bir balo sahnesi için bilmeyen herkese tiyatro yapacak halleri yok ama. Bu kısa hali bile baya güzeldi.