Brandon Sanderson

anlfkjds ben tahminimi 2026 Ekim olarak güncelleyeyim bari. Bu gidişle ondan da şüphelerim var tabii.

1 Beğeni

Bahsi geçen kitap Fırtınaışığı serisinin 5. Kitabı değil mi?

Ben Kralların Yolu ilk yayınlandığında okumuştum. Sonra 2. 3. 4. kitaplarda çıktıkça aldım ama okumadım.

Birde bir dizi konusu geçiyor o Sissoylu serisi ile alakalı mı? (hiç okumadım o seriyi)

1 Beğeni

Evet, Wind and Truth (Rüzgâr ve Hakikat) kitabı.

Sissoylu, Fırtınaışığı’nın da yer aldığı Kozmer evreninde geçen apayrı bir seri. Dizi konusu ise geçen aylarda Apple Tv Kozmer’in tüm yayın haklarını satın aldı ve Sissoylu filmi ile Fırtınaışığı dizisi için yeşil ışık yaktı. Şu an Sissoylu film senaryosu yazılıyor, %33’te. İleride de Fırtınaışığı dizisi gelecek.

3 Beğeni

Aaa güzelmiş o zaman. Okumaya devam edilir seri. :slight_smile: Ben 2. kitabı da okumuş olabilirim ama tam netleyemiyorum kafamda şuan.

Kaladin reisin uçup kaçtığı, katili tokat manyağı yaptığı sonra gizli şehre giriş yaptıkları final 2. Kitabın finali miydi acaba?

1 Beğeni

Evet, Szeth ile Yücefırtına’da dövüşüp bir Yeminkapısı aracılığı ile Urithuru’ya gittiler. Fakat çok uzun zaman olmuş sen okuyalı, bence bi baştan başlanır seriye. Hatırlayarak girersin diğer kitaplara, yine de sana kalmış.

1 Beğeni

Doğrudur ben biri bitirip 2. de biraz ilerleyip bıraktım gibi hatırladım ama 2 yi bitirip 3 ten tırtıklamışım herhalde biraz. :slight_smile:

2 Beğeni

Umarım yazarın haklarını kaybetmişlerdir ondan çıkarmıyorlardir :grin:

1 Beğeni

Ben alıp çıkarcam bu gidişle :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

O kadar istiyorum ki hakları el değiştirsin yazarın inanamazsın. Lanet olsun hâlâ değişmiyor.

3 Beğeni

Fuardan sonra yazarın haklarını kaybetmiş olabilirler. O zamandan beri sesleri çıkmadı.

2 Beğeni

Ayy hadi inşallah. Sadaka vereceğim djjdj

2 Beğeni

Muhtemelen İthaki alır ama onun da pek farkı yok. Ellerinde BS hakları var sadece bir kitap çıkardılar ama.

3 Beğeni

Örnek verecek olursak. Şubat bitti.

3 Beğeni

Valla, ben bile yazdığımı unutmuşum; İthaki o kadar habersiz ilerliyor. Aslında bazı tanıdıklarım içeriden bilgi olarak geliştiriliyor olabilir demişlerdi ama onun bile üzerinden baya zaman geçti. Nedense Türkiye’ye gelince böyle oluyorlar yayın evleri. Var mı bilmiyorum lakin keşke tüm odağını şuna ayırıp eksiksiz her eseri kaliteli basacak bir yayın evi olsa.

1 Beğeni

Öyle bir yayınevinin var olması için kitap basım masraflarının ve telif fiyatlarının düşmesi + kitap satın alıp okuyan kitlenin artması gerekir. Günümüz şartları ortada. Elimizdekilerle yetinmek zorundayız şu an için. Gelecek ne gösterir bilinmez :grin:

2 Beğeni

Artık yeni nesil ve dinamik yayınevlerinin almasını istiyorum. Birkaç yayınevinin arasında dönmesinden bıktım yazarların :roll_eyes:

3 Beğeni

ben açıkçası 5. kitabı unuttuklarını düşünüyorum ya da bize unutturmaya çalışıyorlar. ne insta yorumlarında bir açıklama var, ne burada bir açıklama var. @AkilcelenKitaplar insan yemiyoruz, bir açıklama yapsanız fena olmazdı yav.

3 Beğeni

Her zamanki halleri. Dertleri unuttturmak ise başarılı oldular ben unuttum şahsen. D&R kapısından filan geçersem aklıma geliyor ondada çıkmamış oluyor zaten kitap. Kuzenim de spoiler vermeye meraklı bana zaten. İngilizcem de okumaya yetmiyor. Kitabı almayı düşünmüyorum. Kuzenim anlatır o yüzden bana. Ne diyeyim.

4 Beğeni

Aralıkta çıkacak yeni Secret Poject The Fires of December için iki farklı kapak düşünülüyordu ve bir oylama yürütülüyordu. En sonunda Brandon ikisini de yapmaya karar vermiş :slight_smile: Bizi pek etkilemiyor gerçi, sonuçta bunlar yalnızca destekçilere özel olacak ama bi 10 yıl sonra Türkçe de çıkarsa bu kapaklardan birisinin kullanılması olası. (Şahsen ben sağdakini net daha çok sevdim.)

Sissoylu senaryosu da %42’ye ulaşmış.

8 Beğeni

Adamın kitap yazma hızı,bizim malum yayınevlerinin kitap basma hızından daha hızlı

6 Beğeni