Brandon Sanderson

Daha hiçbir şey kesin değil ve değişebilir. Brandon’ın adaptasyonların hangi aşamada olduklarını tanımlamada kullandığı sistemde daha ikinci adımdaymış Sissoylu için. Dolayısıyla bu fikirlerin olacağını düşünmekle beraber ileride gayet de iş iptal etmeye kadar gidebilir. Sonuçta alınan sadece yayın hakları.

2 Beğeni

Yazarın eserlerine olan saygısı ve disiplini yüzünden bu para devrinde sonuca ulaşması için çok zor bence. Kolektif işlerde bu kadar denetim sonuçsuz kalır, iki taraftan birisi ödün verip kırılmak zorunda, ki bu parayı bastıracak taraf olmayacaktır. Bu projelerin gerçekleşmesi imkansız değil ama zor.

2 Beğeni

Yani, şu ana kadar Apple Tv’nin o tarz bir vakasını duymadık fakat belki de burada göreceğiz, hatta belki haklı olacaklar. Brandon bence gayet güzel kitap yazsa da belki yazacağı film senaryosu vasat olacak ve kendisi de editörleri de bunu göremeyecek. Tam tersi de olabilir çünkü bu kim bilir kaçıncı yeniden yazdığı Sissoylu senaryosu. Yani işin daha çok başındayız, Brandon dahi temkinli yaklaşıyor. Bizim de bana kalırsa gerçek bir gelişme olmadıkça bunları çok umursamamamız lazım, sonuçta ben adamı kitapları için seviyorum. Zaman ilerledikçe göreceğiz.

2 Beğeni

Apple’ın yaptığı Godzilla dizisini gördükten sonra sinematik bir dizi olacağını düşünüyorum eğer olursa. Müthiş para döküyorlar.

2 Beğeni

Senaryo üzerinde ilk kez çalışıyor olmayacak. Daha önceden kendisi senaryo yazdığını söylemişti. Ayrıca tamamen kendisi yazacak olsa da mutlaka senaryo konusunda deneyimi olan kişilerden fikir alacaktır. Tek kişinin kontrolünde olması da kötü değil bence ve Brandon da çok katı olmayacaktır. Ekrana taşınma kısmında yapılması gerekecek değişikliklere açık olacaktır. Ama bu değişikliklerin saçma yerlere gitmesine de izin vermeyecektir. Daha sürecin çok başında iken de Apple hemen yeni şartlar sunmayacaktır. Esere yeterince sadık kalmayıp istedikleri gibi yeniden yazanların dizi ve filmleri ne kadar başarılı olabiliyor görünüyor zaten. Bu nedenle her ne kadar parayı veren taraf olsalar da en azından ilk film çıkana ve ilk tepkileri görene kadar serbest bırakırlar. Dizi için çalışmaları da daha çok filmin sonrasına bırakabilirler. İlk başta en çok belki oyuncu seçimlerinde bazı önemli isimlerin olması için bastırırlar ki bu da anlaşılabilir aşırıya kaçılmadığı sürece. Zamanla daha fazla detay ortaya çıkar ve ilerleme kaydedilir. Şimdiden sorun çıkacak diye düşünmeye gerek yok.

3 Beğeni

Bütçe olarak kozmer’in hakkını verebilecek iki tane servis vardı. Biri amazon diğeri de apple. Bunun dışında HBO’nun bütçesi bile bu iki dev ile yarışabilecek seviyede değil bildiğim kadarıyla. Amazon’u Zaman Çarkı’nda gördük. Diğer uyarlamalara nasıl yaklaştılar bilmiyorum ama Zaman Çarkı’nın içinden geçtiler.

Apple’da sanki Vakıf serisinde yine bir sjw ortamı oluştuğunu okuduğumu hatırlıyorum. Diziyi izlemedim ama böyle bir olay vardı, belki yanlış hatırlıyorumdur ama sonuçta Brandon kendi eserinin bu şekilde modifiye edilmesine izin vermez bence. Siyahi Kelsier görürsek fenalık geçiririm.

2 Beğeni

Vakıf’ta yaptıkları belki sjw olarak yorumlanabilir ama daha çok kitaba sadık kalmamalarıydı. 70 sene önce yazılmış bir seriyi uyarlarken elbet bazı karakterleri değiştireceksin ama o çok başka mevzu. Sanderson buna hikayeyi bozmadığı sürece izin vermesine gerek yok çünkü kendi bizzat yapacak. Zaten serilerde bir sürü siyahi karakter de var, üstüne Sissoylu’da kadın sayısının az olduğundan kendi bile şikayetçi. Mesela en son Ham’i kadın yapabileceğinden bahsetmişti. Muhtemelen böyle değişiklikleri bizzat kendisi yapacaktır ve hikayeyi bozmayacağına inanıyorum.

2 Beğeni
7 Beğeni

“Çok zor sahneler var, teknolojinin gelişmesi lazım” derlerdi hep eskiden fantastik dizi film talep edildiğinde. O günlere geldik sanırım.

5 Beğeni

Brandon Sanderson kitaplarına birkaç kez niyetlendim ama her seferinde en baştan bırakmıştım. O zamanlar Akıçelen her kitabı farklı boyutta basıyordu hala devam ediyor mu bilmiyorum. Tekrar iştahım kabardı, bu yüzden Sissoylu ile külliyata başlamayı düşünüyorum.

Zaman Çarkı ve Malazan’da da aynı şeyi yaşamıştım. Haddinden fazla karışık ve çok fazla kitaba bölünmüş hikayelere son yıllarda katlanamıyorum. 1000 sayfa olsun tek kitap olsun (hadi bilemedin 2) düşüncesini benimsedim. Bu sefer döngüyü kırabilecek miyim merak ediyorum… :sweat_smile:

1 Beğeni

Sana kötü bir haberim var. Farklı boyutlar olmasa da şu anda Sissoylu için farklı kapak sorunu var. Eski İlk Çağ için kırmızı, İkinci Çağ için insanlı kapaklar yerine bir diğer orijinal çizim kapaklarına geçiş yaptılar fakat her kitap için değil. Şuanda sadece 1 - 2 - 4 ve 6 bu yenilerle çıkış yaptı. Yani, uyumsuzluk olmasın istiyorsan… bir şekilde eskileri temin et ya da henüz çıkmayanlar için yenileri bekle. Ki bu Akılçelen, hiçbir zaman çıkmaya da bilir.

2 Beğeni

Teşekkürler cevap için, bu kadar yıldır hala garip garip sorunları sürdürmeleri çok ilginç… Telifleri bu dengesizlik ile hala nasıl alabiliyorlar şaşıyorum. Sorunun kaynağı ne ki bu kadar yıldır çözülemiyor. :grimacing:

1 Beğeni

Aslında nispeten yeni bir sorun sayılır. Aynı anda tüm kitaplara geçselerdi yine tamam da, garip bir çıkış tarih ve sıraları var. 4 - 1 - 6 - 2 olarak çıktı ve aylardır güncelleme yok. Bir yandan Fırtınaışığı’nın da 5.kitabını sözde 3 ay önce çıkaracaklardı :slight_smile:

2 Beğeni

Stoğu biten kitapları yeni basımlarda yeni kapaklara geçiriyorlar o yüzden böyle saçma sapan bir hâl aldı.

2 Beğeni

Oathbringer’da 6 çevirmenle çalışıldı deniyordu ve o zamanlarda “ekonomist” birinin saçma politikaları sebebiyle dolar fırlamıştı vs. derken 3. kitap ABD’de yayınlandıktan tam 2 sene sonra Türkçe çıkmıştı. Şimdi 14. aya girdik ve 14. ay da 15 gün sonra bitecek.

Ülkemdeki her şey vasat veya vasatın altı, ona alıştık ama keşke en azından bari siz bu devirde işini iyi yapanlardan biri olup da gönlümüzde yer kazanan birkaç firmadan biri olsaydınız @AkilcelenKitaplar .

7 Beğeni