Ben bunu atlamışım. 4. kitap çıkmadan okumaya başlamayacağım demiştim. Ama Brandon’a da güvenilmiyor. Kalkıp bir yıl sonra ben 5. kitabı yazacağım diyebilir. Steel Heart için kaç yıl sonra yeni bir kitap yazacağım demişti yanlış hatırlamıyorsam.
Dizi işine gerçi girdiği için kitap yazması yavaşlayacak ama buda ayrı bir dert. 10 yıl sonra bu kitapları çıkarırsa daha kötü benim adıma.
Riftwake serisi ismiyle 3 devam kitabı daha geliyor. İlk kitap Blightfall bu sene çıkacak, sonra ise Songrise ve ardından üçlemenin 3. kitabı. Songrise %100, 3. Kitap ise %25’te şu anda. Janci Patterson tarafından yazılan seride Brandon kontrol ile revizyonları ile ilgilenecek. https://coppermind.net/wiki/Riftwake
Ben yanlış görmediysem Cosmere uyarlamaları kadar müdahil olmayacağı gibi bir şeyler söylemiş sanırım. Ortak yazar Janci Patterson belki müdahil olur ama ben öyle bir haber göremedim şu anlık.
Malazan biraz yavaş tamamlanacak diye söyleniyoruz İthaki’ye ama seri ya Akılçelen’de olsaydı… Beterin beteri var yani, belki de daha Malazan’ın ikinci kitabını bekliyor olacaktık
Birde milyon kadar değişik edisyon çıkarırlardı.ya kapak formatı değişirdi ya kitabın boyutu hatta ismi bile değişebilirdi.Üstüne kitabın çevirmeni,çeviremediği cümleleri kitaptan komple çıkarabilir yada tamamen konu ile alakasız bir şeyler karalayabilirdi.
Belki hatırlayanlar vardır zamanında Oathbringer’ ın yayınlanması da çok uzun sürmüştü. O süreci tekrardan yaşıyoruz. O zamanlar forum birbirine girmişti. O olaylardan ve İthaki olayından sonra pek çok kişi forumu terk etti. İsteyenler altaki linkten eski olayları takip edebilir.
Brandon Sanderson, Scadrial gezegeninde son imparatorluktan bin (belki de binlerce) yıl öncesinde geçen Scadrial’ın tarihini anlatan bir şeyler yazmayı denemiş. Yazdığı şey 10 üzerinden 6 olunca yayınlamamayı seçmiş ama geçen günlerde gerçekleşen Londra comic-con’unda bu kitaptan bir chapter okudu. Allomensi falan yok, hatta söylemese Cosmere’den bile olduğunu zor farkedersiniz ama bazı kısımlarının canon olduğunu ama yayınlanmadığı için değiştirebileceği bir durumda olduğunu söylüyor. İngilizce olarak şurdan okuyabilirsiniz: https://wob.coppermind.net/events/554-mcm-london-comic-con-2026/
Dördüncü kitabı edindikten sonra okuma listeme ekleyeceğim. Ben okuduğum serileri bir kere de tamemen bitirmek istiyorum. Sonra geri dönme istemediğim için bu kadar bekliyordum. Ama hikaye tamamlanıyorsa o zaman gerek yok.
Skyward’da koltuğu başkaları alacakmış, Sissoylu gibi değil yani. Önümüzdeki hafta Apple’a ilk defa senaryo örneği götürecek. Bu yaz Sissoylu era 3’e devam edecek, ardından Fırtınaışığı senaryosunu yazacak.