Brandon Sanderson

Sanderson’ı henüz okumayanlara ben önce Sissoylu ilk üçlemeyi tavsiye ediyorum, Sissoylu hacimli gelip gözü korkanlara da alternatifim Elantris :grinning_face_with_smiling_eyes: . Fırtınaışığı Arşivi hem yazarın yazım gelişimi hem de cosmere bağlantıları açısından biraz daha sonra okunduğunda daha fazla zevk verecektir.

4 Beğeni

En iyisi Sissoylu ile başlamaktır. Ama diyorsan ki ben epik fanteziye alışığım, Zaman Çarkı gibi serileri okudum; Fırtınaışığı da gayet başlanılabilecek bir seri. Bu kitap dediğin ise Fırtınaışığı’nın beşinci kitabı.

4 Beğeni

Oradaki Roshar Haritası linkini Türkçe yapabilirsin, bir de benim yazdığımı yazsan (unutanlar için tekrar falan) iyi olabilir bence.

3 Beğeni

Ekledim, aklıma gelmişken tr kapak görselini de koydum :grinning_face_with_smiling_eyes: .

4 Beğeni

İki cilt yerine tek cilt yaptın, kapağı da değiştin. Hadi bunları anladık. Bari sırtını aynı devam etsene! Beyaz yerine gri sırtı bile kabul ediyorum ama yazar ve kitap isimlerinin yerlerini niye değiştiriyorsun :enraged_face:

7 Beğeni

Ben şimdiden 250 sayfa kadar okumuşum. Akşama kadar 100 sayfa daha okur bu hafta sonuna bitiririm gibi duruyor.

4 Beğeni

Benim kitapta gelmiş dışarıda olduğum için bakamamıştım şimdi anca fırsat bulabildim.

İlk gözlemim sayfalar aşırı beyaz.sanki ders kitabı basarken son anda Sanderson basalım demişler galiba.Birde bana inanılmaz ince geldi sayfalar ama çoğu kitap artık bu şekilde olduğundan kanıksadığımızı düşünüyorum toplum olarak:(

4 Beğeni

Kitap dün elime ulaştı, her kitabın ilk baskısına sahip olduğum için yan yana böyle duruyorlar, teşekkürler akılçelen​:grinning_face:

Kapağın görsel tarzını sevsem de 4.den sonra niye yine değiştiğine anlam veremedim. Sırt tasarımında ise yazar ve kitap adının yer değiştirmesi ve kitap adının çok küçük kalması sinirimi bozdu.

Kağıt aşırı ince. Normal bir kağıt ile iki cilt olmasını tercih ederdim.

17 Beğeni

Doğru başlayıp, nasıl yanlış devam ettiklerini gösteren bir fotoğraf olmuş. Olması gereken ilk iki kitaptaki gibi büyük boy ve tek cilt. Ekstra sert kapak versiyonunu da çıkar. Mis gibi olsun bitsin. :confused:

Şimdi tek cilde döndüler ama boyu küçük; büyük boy olsa 1400 sayfalık kitap 150-200 sayfa kısalırdı bence. Oathbringer’ı da önce tek cilt yapmışlar ama boyu kısınca orada patlamış mevzu zaten. Kitap tuğlaya dönüşüp sırt kırılmalarına sebep olmuş.

5 Beğeni

Hocam hangi site bu?

1 Beğeni

Brandon’ın sitesi, State of Sanderson 2025.

2 Beğeni

Bu kitabı okuyalı 7-8 sene oldu sanırım ama en sevdiğim serisiydi. Zamanında internet satış sitelerinde 3₺ye satıyordu dex.Keşke ikinci kitabını çıkarsa yazar.

3 Beğeni

Ben kitap okurken uzanıyorum göğüsüme koyuyorum öyle okuyorum. 15 senedir de bu şekilde okurum. Şu ilk baskıları da aynı şekilde okuyordum ağır oluyordu ama alıp fırlatsam bir şey olmazdı tuğla gibi o kadar iyilerdi ki. Oathbringer ise okurken yavaş yavaş elimde dağılıyordu desem yeridir ki bu son kitap kadar kalın da değildi. Herhalde son kitabı da yatarak okusam sırttan kopup yüzüme dökülür gibi duruyor kitap bitene kadar. İnşallah ben haksızımdır ama görünce aldığım izlenim tamamen bahsettiğim şekilde.

3 Beğeni

Bu arada kapakda çok ince.daha sadece sayfaları kontrol ederken bile kıvrıldı.

1 Beğeni

Bilmem kaç yıllık yayınevinden iyi mi bileceksiniz(?)

Ne günahımız vardı da bunların elinde kaldı haklar. Tasarımı ayrı, basım kalitesi ayrı, tercümesi ayrı…

4 Beğeni

O zaman komplo teorisini ortaya atıyorum. Bütün bunlar gündemi değiştirmek için yapılıyor :rofl:. Seçime yakın daha ne bombalar patlatacak Akılçelen. Gündem alt-üst olacak.

3 Beğeni

Sanderson’ı Akılçelen in almasına vesile olan kişiyi eşekler kovalasın inşallah.

6 Beğeni

Fırtına ışığı arşivinin kitaplığımdaki durumu. 4. Kitabı bekleyemeyip İngilizce almıştım. Sonrasında biraz hevesim kaçtı beklediğim kadar güzel değildi. Ondan dolayı 5 için acele etmedim ve sonuç böyle oldu. 2 ya da 3. kitaplardan birinin iki ciltli hali olsaydı her boy ve şekilde Fırtına ışığım olacaktı. :rofl:

15 Beğeni

Beşinci kitap etkinliğimiz bugün itibari ile başladı, periyodumuz uzun.Okumayı düşünen herkesi bekleriz;

3 Beğeni
11 Beğeni