Brandon Sanderson

Puanı düşük olan kitap buydu sanırım.

1 Beğeni

Puanı çok da düşük gelmedi bana;

3 Beğeni

Evet, bu kitap diğerlerine göre pek beğenilmeyen ve Cosmere ile alakası olmayan kitap.

1 Beğeni

ciltlisinn etiket fiyatı 1200 TL mi ohaaa. Valla Akılçelen’e laf ediyoruz da Fırtınaışığı, Sissoylu falan İthaki’nin eline düşerse vay halimize o kitapları 2000’TL’den aşağı okuyamayız.

5 Beğeni

Ay inanamıyorum. Kıytırık 3,4 tane resim var içinde diye 1,2k basmışlar resmen. :expressionless_face:

2 Beğeni

@Mortta @Furkan_Kaza Ciltli baskıya özel kuşe falan olsa bari o da yok. 52 gr holmen kağıt ve kötü kapakla bu fiyatlar artarak devam edecektir maalesef. Yakında Sanderson tüm eserleriyle İthaki’de diye duyuru yapılırsa şaşırmayın..

4 Beğeni

Ufak bir kerat cetveli hesabıyla Tress, Frugal, Yumi veya Sunlit toplam 3 kitabın sayfa sayısı Wind and Truth’a yakın. Aslında İthaki daha fazla bekletiyor Sanderson severleri.

İşin çetrefilli tarafı bu kağnı hızıyla kitapları basarken üzerine Isles of Emberdark, Tailored Realities, Fires of December’ı alırsa ne olacak? Sanderson bir sürpriz yapıp 2-3 tane daha gizli kitap yazdım derse ne olacak?

Şu Song of Dead’i alan yayınevi devreye girmeli.

5 Beğeni

Yani başka yerde basıyor diye seviniyoruz hemen kursakta kalıyor heves. Eğer bu ciltli baskı 1,2k ediyorsa ben nolayim ya :expressionless_face: :person_facepalming:

5 Beğeni

Fiyattan bağımsız basım hızı gerçekten büyük bir problem. Tamam gerçekten çok kaliteli basıyorlar, Tress uzun zamandır edindiğim en kaliteli baskıya sahip kitap. Lakin onu basmaları yıldan fazla, Frugal Wizard’ı ise 2 yıl sürdü. Daha Yumi ve Sunlit Man bunlarda, kim bilir onları görebilecek miyiz.

Tress’te onay süreci çok uzun sürdü deyip topu Dragonsteel’e atmışlardı, bu kitap için de sanki aynı açıklamayı gördüm. Ama diğer ülkeleri, kitabın resmi çıkış tarihi ile aynı çıkacak şekilde onaylayan Dragonsteel neden İthaki’ye özel tarife uygulasın bilemem :melting_face:

6 Beğeni

Bizim yayınevleri onaylama süreci yalanına çok yaslanıyor gibi geliyor bana. Seriyi isteseler arka arkaya da birkaç hafta arayla çıkarırlar. Ama sırayla gidiyorlar şu seriyi bitireyim de diğerine geçeyim yok.

2 Beğeni

Basım hızının yavaş olmasının sebebinin çevirmen ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bütün büyük seriler ya da yazarlar Cihan Karamancı’da. (Malazan, Işıkgetiren, Enginlik ve anladığımız kadarıyla Brandon Sandersonlar) Daha önce başka bir gönderide yazmıştım. Benim kendisiyle bir sıkıntım yok ve hatta fena da bulmuyorum çevirilerini. Yukarıda saydığım serileri bitirecek ve daha Tad Williams ve Suneater’ı çevirecek. Kim bilir arada başka çevirileri de olacak mı? Nasıl yetişebilir hepsine? Belki de bazılarının çevirileri, redaksiyon vs. süreçleri bitti; yayınlanmak için sıra bekliyorlar. Bekleyip göreceğiz.

7 Beğeni

Bende kişisel bir gözlemimi paylaşayım, belki size farklı bir pencere açar. İthaki’nin son zamanlarda bastığı bilimkurgu kitap sayısı fantastik sayısından kat kat fazla gibi geliyor bana :grinning_face_with_smiling_eyes: . 10 BK ya 1 Fantastik oranı falan sanki, ya da bana öyle hissettiriyor bilemiyorum.

Yani diyeceğim odur ki, bu yavaş gelmenin nedeni sadece yayınevi önceliklendirmesi de olabilir :grinning_face_with_smiling_eyes: . Bilimkurgu daha fazla satıldığı için fantastikler iyice kenarda kalmış olabilir gibi geliyor bana.

7 Beğeni

Nedenini bilemem ama gerçekten öyle bir hava var. Hoş, bilimkurgu da severiz lakin ellerindeki fantastiklerin reklamını bile yapmıyorlar gibi. Sanderson özelinde de değil, bu günlerde hangi seriye baksam İthaki görüyormuşum gibi hissettiğim halde sanki çok daha az paylaşım yapıyorlar.

3 Beğeni

Aynen yorum sanderson başlığına denk geldi ama onun özelinde değil, ithaki de genel bir izlenimim tüm fantastik janr adına :grinning_face_with_smiling_eyes:. Yayın politikalarında fazla gerilere düştü fantastik bence.

Gelecek olanlar yine gelecek ama böyle aylar/yıllar bekleyeceğiz hep sanırım.

2 Beğeni

onaylama süreci küllüyen yalan max 1 hafta - 10 gün sürer. Napacak yani Dragonsteel kitap güzel çevrilmş mi diye türkçe bilen editör mü bulacak okutturmak için neyini onaylayacaklar yani

Kaç adet basılacak? Bandol sırasına bakacaklar bize söyledikleri adet ile aynı sayıda mı bandrol sayısı? ISBN kontrolü yapıyorlar. Başka da hiçbir şeye bakmazlar, kapak onları ilgilendirmez, kitabın boyutu ilgilendirmez, ciltli mi karton kapak mı olacak ilgilendirmez.

Bir tek Dan Bworn vardır mesela, adam o kadar manyak ki kitaptan dışarıya spoiler olmasın diye çevirmenleri 6 aylığına bir yerde kampa falan alırlar 30 küsür dilde aynı gün yayınlanır kitap falan.

Bizim Sanderson’ın bu seviyeye gelmesi için önündeki dizi filmlerin GOT seviyesinde küresel olay olması gerekiyor bunun dışındaki her şey yayınevi uydurması.

3 Beğeni

Onay süreci okuma değil orijinal yurt dışında basıldığı gibi mi kapak düzeni iç giriş sayfasında künye kısmı ve bölüm adları veya bölüm numaraları onların bastığı gibi mi onu kontrol ediyorlar. İthaki Bilimkurgu Klasiklerinden Oyunların Oyuncusunun ilk kapağı beğenilmediği için yeni kapak tasarlayıp bastılar. İlk kapak ile son kapak buydu. Keza başka bir örnek Akira mangasında yaşandı Japonyada ki şirket onların bastığı mavi ton tutmadı diye ret etmiş.

2 Beğeni

465,83 TL ye paperback ingilizce baskısını 2 hafta önce amazonda denk getirip aldığım kitabın türkçesinin 550 TL çıkaması şoku :melting_face: (gerçi ingilizcesi zam yemiş şimdi 630 şimdi). Yine alırdım keşke koleksiyonluk dursun demeyip 2 hafta bekleseymişim

1 Beğeni

Yakında bu fiyatlara da bir güncelleme gelebilir malum zam ayındayız.

1 Beğeni

Hocam bugün 9 Temmuz. Zamanda kısa bir yolculuk yaptınız şimdi :slightly_smiling_face:. Hepimiz aldık %50 indirimle.

4 Beğeni

asdhashdah evet ya şimdi fark ettim, temmmuzdan önce yazmışım göndermemişim kayıtlı kalmış, telefonda gezinirken otomatik basıvermişim bugün sanırım. :grinning_face_with_smiling_eyes: siliyorum adhasdhad

3 Beğeni