Brandon Sanderson

Ben daha kötüsünü yapmazlarsa şükür diye düşünüyorum o yüzden daha iyisini beklemeyin bence. :roll_eyes:

3 Beğeni

https://www.instagram.com/p/CCjWzb0AEz-/?utm_source=ig_web_copy_link

And…done! As I wrap up my work tonight, I have finished the final draft of Rhythm of War, Book Four of the Stormlight Archive. Looking great! I’m excited to share it all with you. Book release is in November, but we will be doing plenty of preview chapters before then. For now, huzzah! That was 18 months of hard work, but I’m extremely pleased with the result. More updates soon! Enjoy your weekend!

6 Beğeni

Savaşkıran’ın boyu küçüldü mü, piyasada eski kitaplar gibi büyük boy olanı var mı?

1 Beğeni

Savaşkıran’ın ilk baskısı 2018’de büyük boy olarak yapıldı ve bu baskı halen piyasada mevcut. Eğer baskı biter ve yeni baskı yapılırsa küçük boy basılacak.

Amazon’da mevcut almak isterseniz;
https://www.amazon.com.tr/Savaşkıran-Brandon-Sanderson/dp/6052382058/

2 Beğeni

Eğer almayı düşünüyorsanız Savaşkıran en az tavsiye ettiğim Brandon Sanderson kitabıdır. Eğer ucuza bulunursa alınabilir ama şu anki fiyatına değeceğini zannetmiyorum.

2 Beğeni

Kimine göre de Savaşkıran en iyi Sanderson kitaplarından biri. Başlangıç olarak seri istenmiyorsa, tek kitap(şimdilik) olarak cok iyi. Elantrise göre cok daha fazla seveni var

6 Beğeni

Sanderson boş durmuyor

https://www.instagram.com/p/CCodWXJAxNo/?igshid=okb1l9pxv2qs

4 Beğeni

Savaşkıranı oathbringer öncesi okumak gerek diyorlar ondan hazır eski baskı varken alayım mı diye düşündüm. Bu kitap fırtınaışığı arşivinin ara kitabı mı yoksa tek başına ayrı kitap da içinde crossover karakter falan var ondan mı okunmalı diyorlar?

1 Beğeni

Savaşkıran tamamen ayrı bir roman. Ama Fırtınaışığı Arşivinde gördüğümüz iki yan karakter Savaşkıran evreninden. Birini ilk kez Parlayan Sözler’de diğerini ise ilk kez Oathbringer’da görüyoruz.

1 Beğeni

Ana konu için gerekli değil ama okumuş olunca bir kaç ayrıntıyı farketmek hoş oluyor. Evet, arkadaşın dediği gibi bir kaç yan karakter Savaşkıran dünyasından geliyor. Iki dunya arasinda arka planda oldukça alışveriş var çünkü büyü kaynakları firtinaisigi ve nefes çok benzer

1 Beğeni

Ben okurken sadece Hoid’i görebilmiştim, diğer karakterin kim olduğunu söyler misiniz?̈

2 Beğeni

Parlayan Sözler spoiler

Zahel=Vasher

Oathbringer spoiler

Yüksek Mareşal Çivit(çivit diye çevrilmişti yanlış hatırlamıyorsam)=Vivenna

4 Beğeni

Nalthis’ten Roshar’a nasıl ve neden gittikleri hangi kitapta yazıyor?

1 Beğeni

Bence en önemli ziyaretçi Szeth’e verilen kılıç Gecekanı. Gecekanı roshar gezegeninde spren statusunde ama kendine özgü bir kişiliği var. Vasher ve eski dostları Gecekanı’nı parekılıcı model alarak tasarlamış zaten. Bu durumda asırlar once de Roshara ziyaret yaptığı anlaşılıyor.

4 Beğeni

“Aa o, o muymuş?” derken zihnimdeki jetonlar yacaşça düşmeye başladı. Herhangi bir şekilde Brandon Sanderson kitabı okumak isteyenlere tavsiyem Savaşkıran’ı Oathbringer’den daha önce okumaları gerektiği olur.

3 Beğeni

Arkadaşlar belli bir süredir forumu takip ediyorum.Uzun bir zamandır Brandon Sanderson okumak istediğim için foruma üye oldum ve şimdi sizin yardımınızı istiyorum.Fırtına Işığı serisine başlamak istiyorum ama özellikle 3. kitapta çeviri konusunda çok şikayet olmuş.Şimdi sissoyluya daha sıcak bakmaya başladım.Sizce yayınevinin çevirisi söylenildiği kadar kötü mü?Brandon Sanderson’un bir serisini okuyup bırakmayı düşündüğüm için bu şekilde yardımcı olursanız sevinirim.

1 Beğeni

Çeviriden çok kitap boyutunun ve yazı puntosunun değişmesi rahatsızlık verdi insanlara.

1 Beğeni

Sadece tek seri okumak istiyorsanız başı ve sonu belli olan ilk Sissoylu üçlemesini okumalısınız.

Fırtına Işığı 5+5 şeklinde iki ayrı seri olarak tamamlanacak ki ilk serinin tamamlanmasına daha 2 kitap var(biri kasımda çıkıyor).

Sissoylu 2. Çağda geçen romanların(4,5,6. Kitaplar) da son kitabı henüz yazılmadı.

Ya da şimdilik tekil kitap olarak okuyabileceğiniz Savaşkıran ve Elantris’i de okuyabilirsiniz.

Çeviri konusunda da Oathbringer kitabında göze batan çok fazla bir yer yok. Daha çok üstteki arkadaşın dediği gibi süreçle yayın politikaları ile ilgili sıkıntılar yaşattılar bize.

5 Beğeni

İlk bir iki tekli kitap okuyarak başlarım ardından beğenirsem Sissoylu serisine giriş yaparım.Fırtına Işığı çok uzun bir seri olduğu için belki ileride bakarım.Çok teşekkürler…

1 Beğeni

Savaşkıran genelde hem hikayesi hemde yazimi icin Elantris’e göre daha çok begenilir. Seri başlangıcı olarak tabiki de Sissoylu.

3 Beğeni