Brandon Sanderson

İngilizcesi yeterli olan arkadaşların Amazon’dan orjinalini alması daha mantıklı duruyor. Sissoylu üçlemesi gayet makul fiyata satılıyor. Zaten burda da üçleme 100 liranın üstünde bir fiyata geliyor, üstüne sadece 50 lira daha koyup düzgün basılmış bir kitaba sahip olursunuz en azından. Fırtınaışığı serisi de yine makul fiyatlarda. Geçenlerde global Amazon’dan yaptığı alışverişlerde Amazon’la iletişime geçerek kargo ücretinin kupon veya iade olarak karşılandığını anlatıyordu bir arkadaş. Her müşterisine yapıyorlar mı bilmiyorum fakat bu şekilde kargoyu bedava getirebilirseniz, ingilizceniz de yeterliyse (ki ingilizce e-book’tan biraz baktığım kadarıyla dili basit görünüyor, ortalama B2-C1 seviye ingilizce yeterli olacaktır) yurt dışından almak çok daha mantıklı bana kalırsa.

3 Beğeni

Yalnız boyları bayağı küçükmüş, cep telefonu kadar.

1 Beğeni

Evet biraz ufakmış bu videoda görülebiliyor. Şöyle daha büyük bir baskısı da mevcut ama biraz daha pahalı.

1 Beğeni

Bu konuya aşağıdaki anketin sonucuyla kendi adıma noktayı koyacağım.

Yenilenmiş küçük baskı, “yedi” çevirmenli Brandon kitaplarını satın aldınız mı?

Not: Oy verenler oylamada gizlenmiştir. Olası şahsi saldırılar ve tercih özgürlüklerine yapılabilecek negatif, sert yorumlar göz önünde bulundurularak anket gizli oylamayla sunulmuştur.

• Evet, aldım ama önce bir sorun neden aldım?
  • Hayır, almadım. Sakın neden diye sormayın!

0 oylayanlar

2 Beğeni

Haha, durun vurmayın ağalar.

Ben ağabeyim için satın alıyorum maalesef. Kendisi Türkçe öğretmeni ve eskiden Türk edebiyatından başka bir şey okumazdı. Benim iteklemelerimle fantastik/bilim kurgu limanlarına yelken açtı. Şuan itibariyle boynuz kulağı geçmiş durumda. Okuyacak Sanderson kitabı kalmadı, İngilizce de okuyamıyor. Akılçelen 4.kitabı ne zaman basar acaba diye bekliyor garibim.

4 Beğeni

Satın almadım, devam kitaplarından küçük boy satılan Lejyon 3 ve Fırtına Işığı 3. kitaplar 7-8 kitapla birlikte sahaf arkadaşım 5/6 ay önce ziyaretime geldiğinde hediye getirmişti. Lejyon 3 okudum ama Fırtına Işığı okumak içimden gelmedi, seriden biraz soğudum galiba.

2 Beğeni

Ben ilk çıktığı zaman almıştım, gelen kitaba bir göz atıp iade ettim. Ondan beri de hiçbir Sanderson kitabını Akılçelen bastığı sürece almamaya karar verdim.

2 Beğeni

Selamlar. Rythm of war çok güzel ve hareketli gidiyor. Daha yarısındayım
Bu arada Brandon abimiz kitabin yayına çıkış partisinde sürpriz yapti ve üstünde çalıştığı kitaplardan birinden bölüm
okudu. Sanırım sixth of the dusk 2 gibi. Kozmerin son bölümü olacak Sissoylu 4. Çağına dair saglam bilgiler gün yüzüne çıktı.

4 Beğeni

Demek içimizdeki İrlandalı senmişsin! :buyucu: Hediye dahi kabul edilmeyecek. Tez kurbağaya çevirile… :sweat_smile:

Arkadaşlar sonuçta keyfi bir durum. Kimisi bu baskıları seviyor. Olabilir. Bireysel tercihler. Benim amacım forum genelinde protesto edilmiş mi yoksa edilmemiş mi görmek.

100 kişiye sorduk ve Brandon Sanderson yeni “yedi çevirmenli” Akılçelen baskılarını alıp almadıkları konusunda cevap ne çıkmıştır?

Sonuca göre Rıhtım Gazatesi Dedikodu ekine içerik gireceğiz. :buyucu:

2 Beğeni

Fantastik zaten benim için biraz ikincil, BK daha öncelikli ama diğer yandan yayınevleri de beni fantastikten uzak tutmak için çaba harcıyorlar. :slight_smile: İyi
fantastik kitaplar veya günümüz fantastik edebiyatın önde gelen yazarları Türk yayınevlerinin elinde sürünüyor.

İthaki ve BK basan diğer yayınevleri bol bol BK bassın, başka bir beklentim yok artık.

1 Beğeni

Almadım çünkü bunun bir mantığı yok.Akılçelen cidden zaten normalde de yalap şalap baskı yapan bir yayıneviydi ama artık Sandersonlarda iş başka yöne gitti.Çevirmen meselesine bile girmiyorum ki bu ülkede Witcher çevriliyor yani,bu kadar çevirmene ne gerek var çözemiyorum cidden.Mesela Lejyona giremiyorum çünkü küçültülmüş baskı yaptılar sonradan.Aslında yayınevi kendisi kaybediyor farkında değil bence.Çünkü benim gibi bazı serileri insanlar sırf bu sebeplerden başlamak istemiyor.

1 Beğeni

Aldım.

Kaç kere almanın eşiğine geldim mağazalarda kaç kere elimi atıp geri çektim… En sonunda dayanamayıp bir tanecik aldım. Ne olur yani bir tane alsam canım çok çekmişti :joy:

Allah aşkına artık şu seriyi başka yayınevi alsın. Yayınevlerini kapı kapı dolaşmama ramak kaldı.

2 Beğeni

B. Sanderson tüm eserlerini okumak istediğim yazarlardan. Ama yayınevi yüzünden Elantris ve Savaşkıran’dan başka eserlerini almadım. Küçük puntoda,kalitesiz basmaya devam ettikleri sürece de almayacağım.

1 Beğeni

Almadım, almam ama kuzenim almış otlanacağım yakın zamanda. Ona da aldırmamayı denemiştim, daha doğrusu almaması için gerekli sebepleri sıralamıştım ama aldı.

1 Beğeni

Hayır almadım, büyük boyları da sattım. Sorup sormamak size kalmış.

1 Beğeni

Arkadaşlar biliyorsunuz Ajans çalışanı ile ara ara görüşme halindeyim ancak şunu söyleyebilirim, sıkıntılı durumdan haberdar olduklarını söylemelerine rağmen net bir adım atmadıklarını düşünüyorum ya da gerektiği gibi sert bir adım atılmıyor. Bugün aklıma gelen bir fikri sizlere sunmak istiyorum, ben daha önce attığım mailde Kayıp Rıhtım forumundan söz etmiştim ve buradaki insanların da sabırsızlıkla bir ilerleme görmek istediğinden bahsetmiştim ancak benim bir mesajda hepimiz adına bir şeyler yazmam yerine burada bir mail oluşturup hepimiz yetkili kişiye ve Brandon Sanderson’un mail adresine gönderebiliriz. Örneğin TURKEY’S PUBLISHER PROBLEM şeklinde bir konu başlığı da dikkat çekici olacaktır. Gün içerisinde 50 mailin gönderildiğini düşündüğüm zaman fark edileceğimize inancım artıyor. Aynı zamanda değişimin geleceğine olan inancım da. Ne diyorsunuz?

3 Beğeni

Bence denemeliyiz kesinlikle çünkü Akılçelen kafasına göre sürü güdüyor resmen.Adama serisi burada eriyip gidecek dense bence de dikkate alır.

2 Beğeni

Kitabın hem İngilizcesini hem de türkçesini okumuş biri çeviri hataları arayıp onları yazsın. Bu sert bir adım atmalarını sağlar. Okuyanlar hatırlar Türkçeye Peçe olarak çevrilen Veil isimli bir karakter var. Oathbringer’ın bir sahnesinde ismi Veil olarak unutmuşlar. Fotoğrafını burada paylaşmıştım ama şu an bulmaya üşendim. Violet kelimesi aynı kitap içinde bir mor bir eflatun olarak çevrilmiş ve benim buraya da yazdığım teorilerimden biri Violet kelimesinin iki yerde kullanılmasından başlıyordu. Benim aklıma başka gelmedi. Ama vakti olan ve İngilizcesi iyi bir arkadaş bunları derleyip yazarın temsilcisine atarsa ciddi bir etki yaratabilir.
@Agape bu yazıdan fark edildiği üzere ben kendimi tutamayıp üçüncü kitabı aldım. Ama aldığıma pişmanım.

1 Beğeni

Akilçelen hala Sanderson basmayı düşünüyorsa yeni kitabın telifini alamak isteyecektir. Bu dediginiz ile fark yaratabiliriz.

1 Beğeni

Kitaplarda gördüğümüz eksikleri yazalım, herkes aklına geleni yazsın sonra maddeleyip bir mail haline getirerek hep birlikte gönderelim diyorum ben. Kendi adıma aklıma gelen üç şey:

1-Çevirilerin çok uzun sürmesi
2-Çevirilerin kötü olması
3-Baskı kalitesinin kötü olması

Edit: Kitaplardan fotoğraflar çekip eklerseniz güzel olur arkadaşlar.

2 Beğeni