Brandon Sanderson

Yeni baskılar çok iyi sattı fırtınaışigi tarafında, turgut uc etkisi de var

2 Beğeni

Dan Brown’ın Origin kitabında da aynı şey olmuştu en son hatırladığım o en azından.

2 Beğeni

Şimdi düşününce Buz ve Ateşin Dünyası ile karıştırması daha olasi geldi :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Lost Metal daha 3 gün önce çıktı, baskıda olma ihtimali yok :slight_smile:

1 Beğeni

Yayınevlerinin çeviri kopyalarını çok önceden almaları görülmemiş şey değil. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Zaman atlaması var mı bu çıkacak ciltte.

Galiba en son bıraktığımız yerde “pencereden dışarı bakıyorduk ışık ve yüksek sesler vardı” :slight_smile: Kim kimdi vs hatırlamıyorum ben.

Bir Malazan değil ki @isos81 önceki ciltleri anımsatsın bize.

1 Beğeni

Simdi aklıma geldi Akılçelen’in sissoylu era 2, lejyon, alactraz serilerini peş peşe bastığı bir dönem vardı. Kapaklar filan çok kötüydü. Yani yayınevinin bu kadar hızlı olması iyi bir şey olmayabilir.

1 Beğeni

Başından biraz göz gezdirdim, mini bu zaman atlaması var(Wax’ın çocukları olmuş yani belirli bir süre geçmiş gibi.

Kısa bir bilinmesi gerekenler yazısı.

2 Beğeni

Aslında ilk erada her kitap arkasında özet vardi ama 2.erada yapmamışlar.

1 Beğeni

Sanderbot’tan sadece ilk Mistborn üçlemesini okudum. Devamına dair içimde en ufak bir merak yok.

Yine de beşinci cilt çıktıktan sonra Stormlight’ı okumayı düşünüyorum her ne kadar içimden bir ses sıkılacağımı söylese de. Sen okuyor muydun Stormlight’ı? Okuyorsan beğendin mi?

2 Beğeni

Benim Türkçe Sanderson kitaplarından Fırtına Işığı 3 - 4 ve Sınırsız Arcanum dışında okumadığım Sanderson kitabı yok galiba. Bunları okumak hatta 1-2 'yi yeniden okumak için de Fırtına Işığı 5 çıksın diye bekliyorum.

Akılçelen nedeniyle Sanderson’a karşı biraz mesafeli duruyorum ama çıktıkça da okuyorum… :slight_smile: Zaten Türkçe de kaç tane iyi fantastik seri var ki?

Sissoylu özellikle ilk üçlemeyi çok beğenmiştim ben.

Türkçe fantastik okuyanlar için bence zaten iyi fantastik serileri iki elin parmak sayısı kadar var. Sissoylu bunlardan biri.

8 Beğeni

Sanırım anahtar nokta burası.

Belki ben de ön yargılı davranıyorumdur, bilemiyorum. Beşinci cilt sonrası ön yargısız olarak okuyacağım seriyi. Umarım ben de sizler kadar severim. :slight_smile:

3 Beğeni

Kütüphanemde olup da iyi olduğunu düşündüğüm seriler aşağıda. Daha fazlası da vardır mutlaka.

1. Harry Potter
  2. Zaman Çarkı
  3. Kızıl Yükseliş
  4. Robin Hobb
  5. Belgariad ve Malloryon
  6. Elenium ve Tamuli
  7. Drizzt
  8. Raistlin
  9. Amber Yıllıkları
  10. Game of Thrones
  11. Witcher
  12. Lotr
  13. Elric
  14. Katherine Arden’in serisi
  15. İblis Döngüsü
  16. Lawrencelar
  17. Kara Prizma
  18. Scott Lynch
  19. Yedi Kartal Serisi
  20. Dune (BK’dan çok fantastik bana göre)
  21. Diskdünya
  22. Barut Büyücüsü
12 Beğeni

Katherine Arden’in serisi nasıl, tavsiye eder misiniz.
Ephesus yayınlarına mümkün olduğunca bulaşmamaya çalışıyorum ama bu seri birkaç yerde yine karşıma çıktı .

1 Beğeni

Ben ilk kitabı yabancı bir grupla okuma etkinliğinde okumuştum ve hepimiz beğenmiştik. Sonraki kitapları okumadım ama gruptan okuyan arkadaşlar sonraki kitapları da beğendiğini söyledi.

Biraz masalsı bir anlatımı var ama kesinlikle çocuk kitabı değil. Zevklerinizi bilmediğim için size uyar mı tarzı bilmiyorum ama benim sevdiğim bir ilk kitap oldu.

3 Beğeni

Teşekkür ederim açıklayıcı yorumunuz için ,şimdi sipariş geçeceğim :relaxed:

2 Beğeni

Alper karıştırmış, beş elin parmaklarını geçmez Türkçe fantastik sayısı, iki eli rahatlıkla geçer😁.

2 Beğeni

Biraz düşünürsem 5 eli de rahatlıkla geçirtirim. Hatta üşenmeyip düşüneyim:

Mesela ben sevmedim ama Nevernight’ın sevenleri var. Ek olarak benim pek sevmediğim ama sevenleri olan seriler:

• Fablehaven
  • Büyücüler (Lev Grossman)
  • Salvatore’un Avatar üçlemesi
  • Weis & Hickman’ın Karakılıç serisi
  • Goblin Kral (bu tek çıktı ama devamı var diye biliyorum)
  • Dokuzuncu Gideon

Ayrıca unuttuğum Gediksavaşları ve İlahi Kentleri serileri var güzel olan ki İlahi Kentler’i çok severim. Tekil olan Piranesi de çok güzel bir kitaptır.

Okumadığım ama olumlu yorumları olan kitaplar da var. Mesela Pullman’ın Pusula serisi, Abraham’ın Hançer ve Sikke serisi ve Novik’in ismini hatırlamadığım serisi gibi.

Bak, 5 eli de geçtik. :slight_smile:

6 Beğeni

Jonathan Strange ve Bay Norrell’i de unutmayalım.

Hocam bundan sonra fantastik tavsiye isteyen arkadaşlara direkt yukarıdaki iki mesajı alıntılayacağım :grin:. Artık Alper de fantastik hesabını parmak hesabıyla yapmayı bırakır​:joy:.

Ekleme: @isos81 hocam ben yalnız şaka yaptım ilk mesajımda el hesabı ile ilgili. Tekrar okudum mesajları da sanki challenge gibi anlaşılmış gibi geldi bana, gerçi bir dünya fantastik ismi öğrenmiş oldum bu sayede. Bir de Malazan’ı saymayı unutmayalım, tanrılar belâmızı verir, şeyin nefesi bile kurtaramaz bizi. Malazan göndermesi yapacağım tanrının adını unuttum, olacak iş değil, lanet Oponn bırak peşimi.

2 Beğeni

Hocam sen Sissoylu’nun bayağı kötü olduğunu düşünüyorsun herhalde :slightly_smiling_face: .Bu kadar dolaylı yazmana gerek yok biz bizeyiz burada :grinning_face_with_smiling_eyes: .

1 Beğeni